Ecuador

Reisgids
Quito toont akkerland, landschappen en bergen
Aan de Zuid-Amerikaanse noordwestkust ligt een equatoriaal paradijs vol tropische regenwouden, besneeuwde bergpieken, koloniale steden en eeuwenoude beschavingen.

Bezoekers worden in Ecuador verwelkomt met drie indrukwekkende natuurlijke regio's met groene jungles, prachtige stranden en de bergen van de Andes. Dankzij de bestaande inheemse culturen, oude ruïnes van de Inca's en de vele koloniale monumenten is Ecuador in cultureel opzicht een zeer divers land. Ecuador is het Spaanse woord voor evenaar en dit land ligt dan ook zowel op het noordelijk als het zuidelijk halfrond. De biodiversiteit van Ecuador weet al honderden jaren lang bezoekers te trekken, waaronder de gewaardeerde wetenschapper Charles Darwin.

De Sierra ligt tussen de oostelijke en westelijke ketens van de Andes en loopt dwars door het land heen. Begin je reis door Ecuador in Quito, de hoofdstad van land en tevens een van de hoogstgelegen steden ter wereld. Slenter door de smalle straatjes om de bijzondere architectuur van de stad te bewonderen, waarbij stadse moderniteit wordt gecombineerd met tradities van inheemse culturen.

Bezichtig ruïnes van de Inca's bij Cochasquí, bekijk bezienswaardigheden uit het koloniale tijdperk in Cuenca en ontspan in de thermale baden van Baños. Maak met de auto of fiets een rit over de Avenida de los Volcanes en verken de toppen van de vulkanen van Cotopaxi en Chimborazo. Stap aan boord van de bergtrein Nariz del Diablo en maak een spectaculaire reis tussen Alausí en Sibambe.

De regio Oriente ligt ten oosten van de Sierra en bestaat uit een uitgestrekte wildernis van tropisch regenwoud. Dit is een geweldige plek om meerdaagse wandeltochten te ondernemen, wilde dieren te zien en meer te weten te komen over inheemse culturen. In het Parque Nacional Yasuní kun je meer dan vijfhonderd vogelsoorten spotten. Maak een mooie kanotocht over de meren van Reserva de Producción Faunística Cuyabeno. Tena is een goede uitvalsbasis om rafttochten te maken en te genieten van uitstapjes naar het Amazonebekken.

De regio Costa ligt langs de prachtige kust van de Stille Oceaan. Neem een kijkje in het vissersdorpje Canoa en de mondaine badplaats Muisne. Bedwing op je surfplank de hoge golven in de backpackersplaats Montañita en ga walvisspotten in Parque Nacional Machalilla. Verken de gevarieerde wijken van Guayaquil en de ongerepte stranden van Salinas. Breng een bezoek aan de fascinerende, vulkanische Galapagoseilanden. Hier vind je bijzondere zeedieren en mooie plekken om te snorkelen.

Vergeleken met de Zuid-Amerikaanse buurlanden is Ecuador maar een klein land. Maar de compactheid en de uitstekende voorzieningen voor toeristen zorgen ervoor dat je gemakkelijk tussen de verschillende bezienswaardigheden kunt reizen. Via de Andes en de koffieplantages kun je in één dag van de Amazonejungle naar de idyllische stranden reizen.

Populaire steden in Ecuador

Populaire plekken om te bezoeken

Ecuador

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: