Voordeligste vluchten naar Stockholm

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Over Stockholm

Stockholm, de hoofdstad en grootste stad van Zweden, ligt aan de Oostzee en bestaat uit veertien eilanden die met bruggen aan elkaar verbonden zijn. De stad ligt te midden van de Scherenkust, een archipel met meer dan 24.000, vaak kleine, rotsachtige eilanden, die door de schitterende natuur elk jaar veel toeristen trekken. In het oude centrum van Stockholm kun je heerlijk door de smalle straten met hoge gebouwen dwalen, en fijn shoppen of een hapje eten. Bewonder terwijl je door de stad loopt het Slot van Stockholm, dat nog steeds dienstdoet als koninklijk paleis, en het karakteristieke Stadhuis van rode baksteen. Je betaalt in Zweden overigens met de Zweedse kroon.

Vliegen naar Stockholm

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Stockholm. De belangrijkste is Luchthaven Stockholm-Arlanda (ARN), de grootste luchthaven van Zweden. Deze ligt ongeveer 42 kilometer ten noorden van Stockholm. De kleinere Luchthaven Stockholm-Bromma (BMA) ligt negen kilometer ten noordwesten van de stad. Vanaf Brussel vertrekken er verschillende vluchten naar beide luchthavens, ook van budgetmaatschappijen. In alle gevallen duurt de vlucht net iets langer dan 2 uur. Je kunt ook reizen vanaf Antwerpen of Eindhoven, maar dan heb je wel te maken met een tussenstop, waardoor de totale vluchtduur ook langer wordt.

Voorzieningen op de luchthavens van Stockholm

Stockholm-Arlanda biedt een breed aanbod aan winkels, restaurants en cafés. In het midden van de luchthaven vindt je SkyCity, een voor iedereen toegankelijke hal met een treinstation, allerlei winkels en bijvoorbeeld ook een kapper en een sportschool. In de afzonderlijke terminals zijn ook winkels en cafés, maar deze zijn alleen voor passagiers toegankelijk. In terminals 4 en 5 is een speelruimte ingericht voor kinderen. Op de hele luchthaven kun je van het wifinetwerk gebruikmaken. Rokers kunnen in terminal 2 en 5 terecht in een speciale rookruimte. Je kunt overnachten in een van de kamers op de luchthaven en er zijn ook verschillende accommodaties te vinden op korte afstand van de terminals.

Op de compacte luchthaven Stockholm-Bromma is het aanbod wat beperkter, maar je kunt nog steeds kiezen uit verschillende bars en restaurants, zowel voor als na het inchecken. Het vliegveld beschikt ook over een wifinetwerk.

Verder reizen vanaf de luchthavens van Stockholm

De trein van de Arlanda Express brengt je in 20 minuten van Stockholm-Arlanda naar het centraal station van Stockholm, een snelle en milieuvriendelijke optie. Er vertrekken ook gewone treinen uit de SkyCity-hal van de luchthaven, dan ben je ongeveer 40 minuten onderweg naar Stockholm. Je kunt ook in 20 minuten met de trein in Uppsala zijn. Daarnaast zijn er ook langere treinverbindingen naar plaatsen in het Malärdal en de regio’s Dalarna en Norrland.

Vanaf Stockholm-Bromma rijden er pendelbussen die aansluiten op de aankomst- en vertrektijden van vluchten. Je bent dan in ongeveer 20 minuten in de stad. Er rijden daarnaast ook stadsbussen tussen het vliegveld en Stockholm. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en op je gemak zelf naar je bestemming rijden. Bekijk daarvoor eens de voordelige opties voor autoverhuur op Expedia.be.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Stockholm, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Stockholm op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Informatie over vluchten naar Stockholm

Luchthaven van aankomst Stockholm
IATA-code van luchthaven van aankomst STO

Populaire vluchten naar Stockholm

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.