Begin van hoofdinhoud
Icoon voor retourvlucht
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Jeruzalem

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Jeruzalem

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Jeruzalem is de magische hoofdstad van Israël. Hier komen zowel liefhebbers van cultuur, religie en architectuur aan hun trekken. De stad in het Midden-Oosten is de geboorteplaats van het jodendom, het christendom en daarnaast ook nog eens een heilige plek voor moslims. Bekende religieuze bezienswaardigheden als de Klaagmuur, de Tempelberg en de Heilig Grafkerk liggen binnen het ommuurde stadscentrum.

Vind een vlucht naar Jeruzalem

Vanaf Brussels Airport (BRU) vertrekken meerdere malen per week rechtstreekse vluchten naar Ben Gurion Airport (TLV) in Tel Aviv. Na ongeveer 4,5 uur vliegen land je in deze Israëlische kustplaats op ongeveer 50 kilometer afstand van Jeruzalem. Binnen een uur ben je vanaf het vliegveld in Jeruzalem, met behulp van een taxi. Ook is het mogelijk om vanaf Brussel met een tussenstop naar Tel Aviv te vliegen. Meestal maak je dan een tussenstop op Amsterdam Airport Schiphol (AMS) of Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport (FCO) in Rome. Een vlucht duurt dan minimaal 6 uur.

Er is een ruime keuze aan hotels in Jeruzalem. De meeste hotels liggen in de buurt van de Oude Stad, waardoor je gemakkelijk alle belangrijke bezienswaardigheden kunt bekijken. Verblijf in de wijk Downtown Triangle als je graag in de buurt van gezellige restaurantjes zit.

Hoewel het centrum van Jeruzalem goed te voet te ontdekken is, wil je natuurlijk meer halen uit je vakantie naar Jeruzalem. Op korte afstand liggen bijvoorbeeld de Olijfberg, Bethlehem en de Dode Zee. Om deze plekken gemakkelijk te bereiken huur je een auto in Jeruzalem.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Jeruzalem

Jeruzalem is uitermate geschikt voor een religieuze reis. Op het plein rond de Klaagmuur ligt de ingang naar de Tempelberg en ben je dicht bij de Via Dolorosa, waar Jezus zijn kruis omhoog gedragen zou hebben.

Bezoek tijdens je stedentrip ook de Armeense wijk. Dit is een goede plek om te verdwalen in honderden steegjes. Lokale winkeleigenaars helpen je graag om de verborgen uitkijkplekken over de stad te vinden. Laat je ook verrassen op de exotische markten van Jeruzalem.

Informatie over vluchten naar