Béziers

Reisgids
Beziers bevat een standbeeld of beeldhouwwerk, een monument en een park
Bezoek de uitstekende stranden en geniet van de culturele hoogtepunten van deze historische plaats, gelegen in het hart van de beroemde wijnregio Languedoc.

Béziers staat bekend om zijn wijnproductie en het stierenvechten. Maar het heeft nog zo veel meer te bieden: schilderachtige uitzichten, vrijwel verlaten stranden en interessante historische gebouwen. Met relatief weinig toeristen is Béziers de ideale locatie om de authentieke ontspannen stijl van Zuid-Frankrijk te ervaren.

Béziers is al bewoond sinds het neolithicum en behoort daarmee tot de oudste nederzettingen van Frankrijk. In de 13e eeuw heeft hier een vreselijk bloedbad plaatsgevonden, toen duizenden lokale Katharen werden vermoord door een leger van kruisvaarders. Veel van de historische gebouwen werden hierbij met de grond gelijk gemaakt en zijn later opnieuw gebouwd of gerestaureerd.

Dankzij de ligging op een steile rots waar je op de rivier de Orb kunt uitkijken, en de omgeving vol glooiende wijngaarden, is Béziers een schilderachtige locatie. Neem een wandeling of vaartocht over het aangename en met bomen omgeven Canal du Midi. Dit 17e-eeuwse kanaal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is maar liefst 241 kilometer lang. Het loopt van Toulouse naar Étang de Thau, een grote lagune die door slechts een smalle strook land is afgesloten van de Middellandse Zee.

Wandel over de voetgangersbrug Pont Vieux, versierd met bogen. Deze brug dateert uit de 12e eeuw en is nog steeds in gebruik. Kijk vanaf de brug naar het oude centrum en bewonder de torens van Cathédrale St-Nazaire. Deze kathedraal is in de 13e eeuw gebouwd op de plek van een oudere kerk en heeft onder andere talloze waterspuwers en een bijzonder rozenraam. Beklim de klokkentoren voor uitzicht over het rivierdal.

Voor wat cultuur kun je Musée des Beaux-Arts Fabrégat of Musée du Biterrois bezoeken, met tentoonstellingen vol lokale geschiedenis en kunst. Ga een van de dagen tijdens je bezoek voor een uitstapje naar de wijngaarden van het nabije Languedoc. Omdat je het hele jaar lang gematigde temperaturen in Béziers vindt, is de plaats ideaal als je op zoek bent naar zon, zee en het strand. Mediterrane stranden zoals Espiguette, Sérignan en Valras zijn eenvoudig te bereiken vanuit het stadscentrum.

Béziers ligt tussen de kustplaatsen Perpignan en Montpellier en heeft een klein eigen vliegveld. Er rijden treinen tussen het centraal station van de plaats en andere grote Franse steden zoals Marseille, Toulouse, Lyon en Narbonne. De drukste en gezelligste tijd voor een bezoek is in de maand augustus, als hier het jaarlijkse Feria de Béziers plaatsvindt, een 5-daags festival waarbij het stierenvechten centraal staat.

Waar overnachten in Béziers

Beziers inclusief een fontein

Stadscentrum van Béziers

4/5(1 beoordeling over de buurt)

Geniet van de bars en de musea in Stadscentrum van Béziers. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Kathedraal van Beziers of Les Halles de Béziers.

Stadscentrum van Béziers
Zenitude Hôtel - Résidences Béziers Centre
Zenitude Hôtel - Résidences Béziers Centre
3 out of 5
9, rue d'Alembert, Béziers
De prijs is € 55 per nacht van 25 mei tot 26 mei
€ 55
per nacht
25 mei - 26 mei
Kies voor een 3-sterrenverblijf in Béziers bij dit aparthotel. Geniet van gratis wifi, ontbijt en parkeerplaatsen ter plaatse. De populaire attracties Arènes ...