Je huurauto in Nederland

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Nederland

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Nederland wil annuleren?
Geen zorgen! Als je je voorafbetaalde reservering minimaal zes uur van tevoren annuleert, krijg je in de meeste gevallen het volledige bedrag terug. Het is aan te raden om het annuleringsbeleid van het betreffende autoverhuurbedrijf door te nemen, omdat er soms andere voorwaarden gelden. Kijk op onze klantenservice als je meer informatie nodig hebt.
Welke auto's kan ik huren in Nederland?
Mini, economy, fullsize… De keuze is reuze! Compacte auto’s zijn echter het populairst in Nederland. Als je uit bent op iets voordeligs en kleins, maar niet té klein, dan is dit soort huurauto een geweldige optie. Manoeuvreren door de drukke stadswegen is hierin geen enkel probleem. Compacte modellen bieden meer beenruimte dan economy modellen en ze zijn ideaal voor koppels en gezinnen met een kleiner budget.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Nederland bij Expedia?
Browse door onze uitgebreide selectie huurauto’s, lees beoordelingen van klanten en vergelijk de prijzen van hooggewaardeerde aanbieders. In slechts een paar muisklikken helpt Expedia je aan de beste deal voor jouw tijdelijke wagen. Ook een hotel of vlucht nodig? Voeg deze toe aan jouw huurautoreservering voor Nederland en je kunt zelfs nog meer besparen!
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Nederland?
Volgens de verhuurvoorwaarden in Nederland dienen bestuurders minimaal 18 jaar oud te zijn. Ben je een jonge automobilist? Dan zijn er mogelijk extra regels en kosten van toepassing. De meeste verhuurbedrijven rekenen een toeslag voor jonge automobilisten bovenop de standaardprijs. Ook gelden er vaak beperkingen op de autocategorieën die zij mogen huren. De leeftijdslimieten variëren per autoverhuurder, dus controleer dit zeker voordat je boekt.
Wat heb je nodig om een auto in Nederland te huren?
Deze twee dingen: je rijbewijs en een creditcard op jouw naam. Autoverhuurders bieden vrijwel altijd een verzekeringsoptie aan, maar die hoef je niet bij ze af te sluiten. Soms vragen ze in dat geval om bewijs dat je tegen eventuele schade bent verzekerd. Controleer dus van tevoren welke regels er gelden, zodat je ongewenste verrassingen kunt voorkomen.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Nederland?
Of je nu van plan bent om in Nederland te stoppen of te kijken wat er nog meer te ontdekken valt, bij Expedia is het heel eenvoudig om een huurauto voor de lange termijn te reserveren. Voer je reisinformatie en ophaal-/inleverlocatie in en wij zoeken voor jou goedkope autoverhuurdeals voor lange termijn.
Waar kan ik een auto huren in Nederland als ik jonger dan 25 ben?
Of je een auto kunt huren in Nederland als je onder de 25 bent, hangt af van het verhuurbedrijf dat je kiest. Sommige aanbieders rekenen een toeslag voor jonge bestuurders tussen de 21 en 24. terwijl andere mogelijk geen extra toeslagen in rekening brengen voor deze leeftijdsgroep. Het is dan ook goed om de algemene voorwaarden van je gekozen verhuurbedrijf door te nemen, om onnodige kosten bij het ophaalkantoor te vermijden.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia