Je huurauto in Nederland

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Nederland

Super autodeals in Nederland

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Nederland bekijken
Alle auto’s bekijken

Van bekende grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in het westen tot de pittoreske dorpjes in het oosten van het land en de uitgestrekte weilanden en vele meren van het noorden: Nederland heeft voor iedereen wat te bieden. Met een auto rijd je snel van de ene stad naar de andere en kun je op je gemak de verschillende Nederlandse regio's verkennen: van Noord-Holland tot aan Overijssel en van Groningen tot aan Limburg. Op Expedia.be bestel je eenvoudig en snel een huurauto die aan al je wensen voldoet.

Vind jouw huurauto in Nederland

Als je vanuit België met de trein bijvoorbeeld naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam reist, kun je uitstappen op het treinstation op de luchthaven Amsterdam-Schiphol. Hier, op de grootste luchthaven van Nederland, kun je kiezen uit diverse autoverhuurders, waaronder budgetbedrijven. Je kunt hier je huurauto ophalen en met je huurauto de rest van Nederland gaan verkennen. Verder zijn er in elke middelgrote tot grote stad van Nederland wel meerdere autoverhuurders te vinden, ook goedkope aanbieders.

Op onze website kun je eenvoudig een huurauto zoeken en het aanbod filteren op jouw voorkeuren. Kies het model auto dat bij je past, bijvoorbeeld compact voor een klein model of middelgroot als je met meerdere mensen gaat en wat meer ruimte wilt. Als je op verschillende locaties in Nederland moet zijn, of van plan bent om door een drukke stad als Amsterdam te navigeren, kun je aanvinken dat je een auto met gps wilt. Ga je in de zomer een uitstapje naar de Hollandse kust maken, dan is airconditioning onmisbaar. Je kunt vervolgens filteren op onder andere prijsklasse, verhuurder en ophaallocatie. Daarnaast kun je aangeven of je een handgeschakelde auto of juist een automaat wilt.

Rijden in Nederland

Nederland beschikt over een uitgebreid en zeer goed onderhouden wegennet, waardoor elke hoek van het land goed te bereiken is. Met een huurauto rijd je snel van een stad als Amsterdam naar bijvoorbeeld het noorden van het land, en zelfs naar een aantal Waddeneilanden zoals Texel of Ameland. De verkeersregels in Nederland wijken niet erg af van die in België. Op een aantal autostrades mag 130 kilometer per uur worden gereden, dit staat altijd op borden aangegeven. Op provinciale wegen wordt met een dubbele witte streep met groen ertussen aangegeven dat er 100 kilometer per uur mag worden gereden. Een dubbele witte streep zonder groen staat voor 80 kilometer per uur.

Veelgestelde vragen