Tijdens deze unieke activiteit voor kleine groepen van 30 minuten word je ontvangen door een wijndocent die je vertelt over de geschiedenis van de Centennial Cellar en de wijnen uit 1878. Bekijk 140+ jaar wijn in vaten en proef direct uit het vat de bekroonde 100 jaar oude Para Vintage Tawny.
De oprichter van Seppeltsfield Winery, Joseph Seppelt en zijn oudste zoon Benno, stonden bekend om hun langetermijnvisie voor het landgoed, waarbij ze nauwgezet de principes van custodianship volgden om te zorgen voor een nalatenschap die zou worden doorgegeven aan toekomstige generaties.
Het bewijs hiervan is te zien in de Centennial Cellar van Benno Seppelt, een ongeëvenaard systeem waarbij enkele vaten vintage tawny 100 jaar rijpen voordat ze worden vrijgegeven.
In 1866 maakte Joseph Seppelt plannen om een nieuwe arduinen kelder te bouwen. In 1878, na het overlijden van zijn vader, voltooide Benno de stenen kelders en gaf hij instructies dat wijn uit een vat uit 1878 pas over 100 jaar mocht worden gebotteld.
Dit ene vat tawny port uit 1878 bleef 100 jaar lang rijpen in een aparte ruimte in de arduinen kelders. De traditie om van elk oogstjaar een vat met de beste wijn neer te zetten, wordt sindsdien elk jaar voortgezet.
De Centennial Cellar bestaat nu uit een ononderbroken reeks jaargangen van het huidige jaar tot 1878 en is een levend museum van de Australische wijngeschiedenis.