Deze tour is ontworpen om je smaak te prikkelen en je adem te benemen gedurende 5 uur. Gedurende deze tijd verken je het beste wat Santorini te bieden heeft aan wijnen, terwijl je de meest geliefde bezienswaardigheden en landschappen van het eiland leert kennen.
Je krijgt de gelegenheid om begroet te worden door en te genieten van drie van de meest karakteristieke wijnmakerijen van het eiland. Naast je wijnproeverij krijg je een rondleiding door de kelders en leer je hoe de wijn is geproduceerd, gebotteld en gerijpt.
Routebeschrijving:
We werken samen met topwijnhuizen op de eilanden (zie hieronder). Houd er rekening mee dat sommige wijnlandgoederen niet beschikbaar zijn, afhankelijk van beschikbaarheid en verschillende factoren zoals weersomstandigheden en openingstijden. Tijdens deze tour kun je genieten van drie van de meest karakteristieke wijnmakerijen van het eiland.
Watervrij Wijnhuis: In het Grieks betekent watervrij “zonder water”. Dit wijnhuis maakt unieke wijnen, gecreëerd door de aarde, de vulkanische rotsen en de zeebries. Deze elementen komen terug in het fruit, de rokerige mineralen, de ongelofelijke zuurgraad en de stevige structuur.
Gavalas Wijnmakerij: Dit gevestigde wijngoed bestaat al generaties lang. Nu in de 4e generatie produceert het nog steeds authentieke wijnen van de vulkanische bodem van Santorini.
Gaia Wijnmakerij: Dit wijngoed ligt aan een strand, aan de oostkant van het eiland, tussen de gehuchten Kamari en Monolithos. Het industriële stenen gebouw was ooit een tomatenfabriek, gebouwd aan het begin van de jaren 1900 en werd tot de jaren 1970 gebruikt voor het maken van aromatische tomatenpuree van lokale cherrytomaten. Vandaag de dag is het omgetoverd tot een moderne wijnmakerij met hightech apparatuur en geavanceerde faciliteiten die garant staan voor eigentijds wijnmaken en ideale omstandigheden voor productie van hoge kwaliteit.
Hatzidakis Wijnmakerij: Dit wijndomein werd opgericht in 1997 en heeft vandaag de dag nog steeds 10 hectare wijngaarden, waarvan de meeste biologisch zijn.
Artemis Karamolegkos Wijnmakerij: Gaat terug tot 1952. Het is onlosmakelijk verbonden met de vulkanische wijngaarden en de wijntraditie van Santorini. Tegenwoordig blijven hun wijnen prijzen winnen op internationale en nationale wedstrijden, terwijl ze momenteel het op twee na grootste wijnhuis van Santorini zijn wat betreft productievolume.
Venetsanos wijnmakerij: Het wijnhuis ligt heel dicht bij de haven, met uitzicht op de prachtige caldera van Santorini. Het werd in 1947 gebouwd door de familie Venetsanos en werd de eerste industriële wijnmakerij op het eiland.
OENO Π: Het ligt aan zee, in de buurt van de vulkaan Kolumbo, in Oia.
Landgoed Argyros: Het werd opgericht in 1903, maar de familie Argyros was al tientallen jaren daarvoor betrokken bij de wijnproductie. Het is de grootste privé-eigenaar van wijngaarden op Santorini en het huidige grondbezit bedraagt meer dan 120 ha, een enorme investering van vier generaties lang.
Als je een specifieke voorkeur hebt voor een wijnhuis, laat het ons dan weten, dan zorgen wij ervoor.