Doe mee aan deze leuke tour waarbij we de meest representatieve wijken van de Campiña Iqueña bezoeken om de typische wijnkelders te bekijken. De Pisco-, Wijn- en Cachinaproeverijen zijn zeer royaal en inbegrepen. We maken kennis met 3 van de belangrijkste wijnmakerijen in de regio
ITINERARIUM:
Ophalen bij je hotel.
We beginnen het bezoek aan de “Bodega El Catador”, het is een ambachtelijke wijnmakerij, we leren het proces van het maken van ambachtelijke pisco (handgemaakte pisco), terwijl we proeven en genieten van de verschillende variëteiten. Winnaar van nationale prijzen dankzij zijn originele producten zoals de halfbereide Pisco Sour en de fijne Pisco Cream.
We gaan verder met het bezoek aan het wijnhuis “Lazo”, waar je de verschillende wijnen en piscos zult proeven die dit wijnhuis produceert. De Piscos Vinos en Cachinas zijn de belangrijkste attracties van deze tour. Opgemerkt moet worden dat Bodega Lazo in zijn authentieke Spaanse cava (wijnkelder) uit de 16e en 17e eeuw niet alleen zijn wijnproducten bewaart, maar ook een andere extra attractie: Een rustiek museum dat spontaan in dezelfde kelder is geïmplementeerd, waar je collectiestukken kunt zien zoals gemummificeerde trofeekoppen, keramiek, goudsmidswerk, overblijfselen van mantels uit pre-Spaanse culturen en andere stukken zoals wapens van alle soorten en uit alle perioden; ook schilderijen en opgezette dieren naast andere collectiestukken.
Bezoek aan de wijnmakerij “Tacama”, we beginnen het bezoek daar waar we de klokkentoren kunnen bewonderen waar we vanaf de top een panoramisch uitzicht hebben over een groot deel van de akkers, we zullen ook de verschillende instrumenten voor het maken van pisco en wijnen onderweg kunnen bewonderen.
(Maandag is Tacama gecodeerd, dan gaan we naar de “Caravedo” Winery, een vergelijkbare plaats)
Na verloop van tijd zullen we distilleerketels, botijas, etc. in hun proeflokaal zien. De Tacama wijngaard bevindt zich in een van de oudste Haciendahuizen in de vallei. Het is gebouwd in de 16e eeuw en heeft koloniale architectuur. Hier worden uitstekende kwaliteitswijnen en piscos geproduceerd. Toen de Spanjaarden in Peru aankwamen, introduceerden ze de wijnstok en deze verspreidde zich snel. Carabantes creëerde de Tacama wijngaard in de oase van Ica, die de oudste van Peru is. De wijngaard heeft een totale oppervlakte van 180 hectare en ligt in de Ica vallei, een vruchtbare oase omringd door woestijnen op 300 km afstand van Lima en 400 meter boven zeeniveau. Het is een van de belangrijkste van het land.
Terugkeer naar het hotel of de busterminal.