Geniet van een spannende ervaring en ontdek de eeuwenoude Sardijnse kaasmakerijtraditie bij het bedrijf Argiolas Formaggi, een leider in de zuivelsector in Dolianova, in de buurt van Cagliari, in het zuiden van Sardinië. Je neemt deel aan een rondleiding die een echte reis door de geschiedenis en de geheimen van de Sardijnse schapen- en geitenkazen zal zijn en bent getuige van de verschillende productiefasen: melkanalyse, de verschillende recepten, zouten in pekelvaten, rijpen en tot slot de bereiding, verpakking en verzending. Je wordt betrokken bij een ambachtelijke workshop kaasmaken, waarbij je de kaas kunt maken en uiteindelijk proeven. Bovendien krijg je aan het einde van de tour een proeverij van lokale producten, vergezeld van een wijn uit de beste wijnmakerijen van Sardinië.
Laboratorium
De workshop kaasmaken, geleid door experts, bestaat uit de bereiding van de kaas op ambachtelijke wijze, met de mogelijkheid om je kaas te maken en te proeven of mee te nemen. Een educatieve en ervaringsgerichte ervaring waarbij je stap voor stap de geheimen van het kaasmaken ontdekt, van het stremmen van de melk tot het vormen en zouten. Leuke en leerzame workshop voor zowel volwassenen als kinderen met de uitreiking van een herinneringscertificaat.
Bedrijf
Argiolas Formaggi, de leider in de zuivelsector, produceert al meer dan 60 jaar pecorino- en geitenkazen, waarbij de nadruk ligt op innovatie, aandacht voor onderzoek, respect voor traditie en inzet voor een duurzaam milieu.
proeverij
Aan het einde van de ervaring is het mogelijk om drie of vier van de beroemdste kazen van de boerderij te proeven, vergezeld van een glas lokale wijn. Voor minderjarigen of mensen die niet van wijn houden, is er water beschikbaar.
Helaas zijn alternatieve kazen voor lactose-intoleranten niet gegarandeerd.