Na de ontmoeting op het startpunt in San Camilo Market begin je aan een wandeling door deze emblematische plek. De infrastructuur van deze traditionele markt onderging verschillende renovaties na de aardbevingen die de stad Arequipa troffen.
Naast het bewonderen van een grote verscheidenheid aan producten zoals fruit, groenten, kruidenierswaren, vleeswaren, kazen en nog veel meer, kun je hier heerlijke lokale vruchten proeven.
We vervolgen de tour door het historische centrum van Arequipa. Je bezoekt het Klooster Compañía de Jesus. Dit prachtige gebouw, gesticht door de Jezuïeten, dateert uit de 17e eeuw en heeft een mooie binnenplaats met kleine cafés en ambachtelijke winkeltjes.
De volgende stop is om te genieten van drie typische gerechten uit Arequipa: cavia, alpaca en sango arequipeño. Durf deze traditionele gerechten te proberen die deel uitmaken van de Peruaanse culinaire cultuur. Cavia en alpaca zijn erg smaakvolle vleessoorten. Sango arequipeño is een zoete begeleiding gemaakt van tarwe met rozijnen, pinda's en chancaca.
Je zult het prachtige Plaza de Armas van Arequipa bewonderen, met een fontein in het midden en historische gebouwen eromheen. De imposante Kathedraal van Arequipa is er daar één van en we zullen deze vanaf het plein panoramisch kunnen zien.
We vervolgen de eettour in Arequipa om te leren hoe je een voortreffelijke traditionele saus bereidt en proeft die bekend staat als ocopa. Deze saus wordt gemaakt van huacatay, pinda's en chili, en wordt meestal geserveerd over gekookte aardappelen. We zullen genieten van proeverijen van chichas, drankjes gemaakt van maïs.
Het volgende bezoek is aan de traditionele wijk San Lazaro, een van de oudste van de stad. We verkennen de prachtige smalle straatjes terwijl we de ongelooflijke architectuur bewonderen, waaronder herenhuizen, tempels en pleinen. In dit gebied vind je uitstekende picanterías met de traditionele Arequipa keuken.
Je proeft er heerlijke traditionele gerechten zoals rocoto relleno en een romige aardappeltaart. Je zult ook chicha morada proberen, een zoet drankje gemaakt van paarse maïs.
De gastronomische tour in Arequipa neemt je mee om een traditioneel dessert te proeven dat queso helado heet. De queso helado is een exquise creatie op basis van zorgvuldig geselecteerde verse en romige melk. Dit verrukkelijke dessert combineert de rijkdom van melk met natuurlijke ingrediënten zoals vanille, kaneel en natuurlijk de kenmerkende Arequipa kaas.
Je eindigt deze gastronomische wandeling bij het uitkijkpunt Yanahuara.