Paspoort-, visum- en vaccinatievereisten voor op reis

Het is enorm belangrijk dat je zo vroeg mogelijk de vereisten voor zowel je paspoort en visum als enige vaccinaties nakijkt in verband met je reisbestemmingen (en doortochten), want de verwerking van zulke essentiële documentatie heeft tijd nodig. In de eerste plaats moet je verzekeren dat je paspoort nog ten minste 6 maanden geldig blijft na je verblijf. Dit is nu een verplichting in meerdere landen over de hele wereld.

De website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevat reisadvies voor je bestemming en biedt volledige ondersteuning, van hulp bij ziekte en immunisering tot paspoorten en visa. Je vindt er niet alleen handige tips over lokale wetten en gebruiken maar ook essentiële informatie over valuta en nieuwe EU-beveiligingsmaatregelen op luchthavens.

Een toegewijde visumservice voor Expedia-klanten

We waarderen dat de steeds veranderende vereisten voor paspoorten en visa frustraties met zich meebrengen wanneer je een vakantie boekt. Dit is de reden waarom Expedia een nieuwe samenwerking heeft geregeld met VisumCentrale, een CIBT-bedrijf, dat je vertelt welke documenten je voor je reis nodig hebt en je instructies geeft hoe je stap voor stap een visum kunt aanvragen. Voor een toeslag* maakt het de aanvraag in jouw naam zodat je niet zelf aan de plaatselijke ambassade of consulaat hoeft aan te schuiven. VisumCentrale** biedt een ruim aanbod van diensten aan, inclusief visa voor meer dan 200 landen, paspoortaanvragen en vernieuwingen, wetgeving, vertalingen en veel meer. Bovendien wordt alles ondersteund door een online tracking-systeem.

Aarzel dus niet en kijk je documenten vandaag nog na!
 

*VisumCentrale brengt kosten in rekening voor de verwerking van je aanvraag. Volledige details van deze kosten kun je op hun website vinden. ESTA's en ETA's kunnen ook verkregen worden voor een lager tarief door deze direct aan de overheden van de VS of Australië te vragen, maar zij voorzien geen directe ondersteuning of automatische notificaties wanneer het visum goedgekeurd is. Klik voor meer informatie op de websitelink van de toepasselijke overheid:

For more information please visit the appropriate government website below:

Gelieve op te merken dat de aanvraag van een aanvullende reistoestemming (ESTA) 1-3 werkdagen in beslag kan nemen. Gelieve hier rekening mee te houden.

** Door op de link "Visum aanvragen" te klikken verlaat je de Expedia-site en kom je op de VisumCentrale-website terecht waar hun algemene voorwaarden van toepassing zijn.