Monastiráki

Koop souvenirs, verzamelobjecten en kleine snuisterijen op de vlooienmarkt en ontdek de oude winkeltjes en gezellige taverna's in de buurt.

De vlooienmarkt van Monastiráki staat pal in het centrum van het oude Athene en is een ervaring die je niet mag missen. Neem de tijd, wandel over het Avissyniasplein en bezoek de antiekwinkels. Wees op je hoede voor de straatverkopers want zij verkopen niet alleen echte, goede spullen maar ook rommel. Snuister in oude boeken, tweedehandskleding, souvenirs, lederwaren, sieraden en meer. Deze vlooienmarkt is natuurlijk de plaats bij uitstek om te gaan afdingen. Vlak bij Monastiráki vind je de wijk Psiri met talrijke ambachtswinkels en galerieën en waar 's nachts altijd wat te beleven valt in de vele cafés, bars, restaurants en nachtclubs.

 Voor tieners en volwassenen zijn markten altijd leuke plekken, maar let goed op met jonge kinderen en laat ze niet verloren lopen.

Als je een hongertje hebt, ben je hier ook aan het juiste adres. Neem plaats in een van de gezellige taverna's waar ze lokale lekkernijen zoals spanakopita, tzatziki en hummus met pitabrood, Griekse olijven en dolma's (gevulde druivenbladeren) serveren. Of bestel een gyrosbroodje aan een kraampje om op te peuzelen terwijl je verder wandelt en winkelt.

's Namiddags en 's avonds lopen de straten vol met straatartiesten. Zij bieden entertainment voor het hele gezin: er zijn clowns die ballondieren maken, jongleurs, dansers en mimespelers. Soms valt er ook iets speciaals te ontdekken, zoals folkzangers, Afrikaanse drumspelers of een geïmproviseerde jazzband. In het weekend kun je er vaak genieten van livemuziek en is de sfeer in deze wijk heel feestelijk. Telkens als je terugkomt, is er iets nieuws te beleven!

Je vindt de vlooienmarkt van Monastiráki in het centrum van Athene aan het Avissyniasplein op wandelafstand van het Syntagmaplein, de Akropolis en andere belangrijke toeristische bezienswaardigheden. De markt is dagelijks open. De drukste en beste dag voor een bezoek is de zondag.


Verken meer van Athene (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Vlooienmarkt van Monastiraki


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Vlooienmarkt van Monastiraki

Alle hotels in de buurt van Vlooienmarkt van Monastiraki weergeven