Villa Borghese

Laat het drukke centrum even achter je en verken dit grote netwerk van mooie tuinen en boeiende museums.

Als belangrijkste groene zone van Rome, beschikt de Villa Borghese niet alleen over glinsterende meren en vredige tuinen, maar ook over enkele interessante culturele instituten. Wandel over de paden en grasvelden, bekijk de collectie met schitterende renaissancemeesterwerken in de Galleria Borghese en bewonder zeldzame voorwerpen uit de pre-Romeinse tijd bij het Museo Nazionale Etrusco.

Aanvankelijk hoorde dit landgoed toe aan de gerespecteerde kunstverzamelaar en kardinaal Scipione Borghese uit de zeventiende eeuw. Het park werd in 1903 eigendom van de stad. Sindsdien is dit 80 ha grote terrein gras- en bosland gerenoveerd en uitgebreid, waardoor het zich heeft weten te vestigen als een favoriete plek bij toeristen die de museumroute volgen en bij de lokale bewoners die hier hun vrije tijd doorbrengen.

In het park Villa Borghese zijn drie museums gevestigd. Bewonder de collecties van de gerenommeerde Galleria Borghese, die onder andere schilderijen van Titiaan en Rafaël, maar ook beelden van Canova en Bernini tentoonstelt. Bestudeer een verzameling kunstwerken uit de negentiende en twintigste eeuw in de Galleria Nazionale d’Arte Moderna en een reeks sieraden en gereedschappen uit de pre-Romeinse tijd in het Museo Nazionale Etrusco.

Kuier over de smalle paden van het park naar het meer dat dichtbij het midden van het park ligt. Hier zie je een klein eilandje waarop een kleine ionische tempel is gebouwd, gewijd aan Asklepios, de god van de genezing.

Probeer de rustige Giardini Segreti, de geheime tuinen, te vinden, ooit voorbehouden voor een elite van genodigden. Deze tuinen liggen vlak bij de Galleria Borghese en zijn nu voor iedereen toegankelijk, maar ze zijn nog steeds relatief rustig en geïsoleerd. Vooral de tuin met bittersinaasappelen is erg mooi. Hier staat een grootse fontein met helemaal bovenop een beeld van een arend die de scène domineert. Besteed ook extra aandacht aan de ingang die wordt gevormd door grote hangende takken.

Villa Borghese ligt in het stadsdeel Municipio II, vlakbij het hart van Rome. Er zijn verschillende bushaltes in het hele park en de diensten worden geboden van zonsopgang tot zonsondergang. Verken het park te voet of huur ergens in het park een fiets als je je wat sneller wilt kunnen verplaatsen.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Villa Borghese


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Villa Borghese

Alle hotels in de buurt van Villa Borghese weergeven