Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Boek een Vlucht + Hotel samen en bespaar tot 18%.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Via Veneto

Een van de beroemdste straten van Rome vormde ooit het decor van Federico Fellini’s klassieke film La Dolce Vita.

Ontdek de Via Veneto, een elegante straat in Rome vol cafés en luxehotels. De bekende Italiaanse filmmaker Federico Fellini maakte deze straat beroemd in de jaren zestig van de vorige eeuw. Kuier over de Piazza Barberini, een prachtig plein met een fontein uit de zeventiende eeuw. Bezichtig een kerk uit de zestiende eeuw en bezoek een crypte waar de beenderen van vele monniken liggen. Volg de Via Veneto naar het noorden naar een poort in de Aureliaanse Muur. Deze straat ligt vlak bij een van de grootste openbare parken van Rome en biedt een overdaad aan historische bezienswaardigheden. Breng een dag in de buitenlucht door op deze gezellige plek.

Bekijk de zeventiende-eeuwse Fontana del Tritone van Gian Lorenzo Bernini op het Piazza Barberini. De fontein is de blikvanger van het plein en stelt een gespierde Triton voor, een minder belangrijke Griekse zeegod. Let ook op de Fontana delle Api, de Bijenfontein, die ook door Bernini is gebeeldhouwd. Aan het Piazza Barberini ligt een van de twee sites van de Galleria Nazionale d'Arte Antica.

Bezoek de Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, een kapucijnenkerk uit de zeventiende eeuw met een crypte van zes kamers, waarin de overblijfselen van meer dan 4000 monniken liggen. Bekijk de botten die in verschillende patronen, inclusief kruisen en vormen, op de muur zijn aangebracht. Bekijk de grote klok die gevormd wordt door menselijke ruggenwervels.

Vlak achter de Porta Pinciana ligt het park Villa Borghese. In het Bioparco di Roma dat in dit park ligt, zijn veel verschillende dieren te zien, waaronder leeuwen, tijgers, zebra's en apen. Pak een fietstaxi of huur een fiets en verken het park Villa Borghese en de verschillende historische bezienswaardigheden die er te zien zijn, zoals het Globe Theatre Roma en de Galleria Borghese.

Stap uit bij het metrostation Barberini om naar het Piazza Barberini te gaan. Deze straat staat bekend om alle luxe hotels die er staan, maar in de omliggende buurten zijn ook genoeg goedkopere accommodaties te vinden, bijvoorbeeld in de wijk Rione Monti.

De decadente en elegante sfeer, de historische monumenten en de nabijheid van Villa Borghese maken de Via Veneto tot de perfecte straat om de elegante Romeinse levensstijl te ervaren.


Via Veneto Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Via Veneto

Alle 169 hotels in Via Veneto weergeven
155 €
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
/ 5, op basis van 181 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen.

Hotel Executive

Hotel Executive

Via Aniene 3, Rome
2,9
/ 5, op basis van 140 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Via Veneto, binnen 10 minuten lopen van Porta Pia en Galleria Borghese. Ook Bioparco en Villa Borghese liggen binnen 2 km afstand.

301 €
Hotel Majestic

Hotel Majestic

Via Vittorio Veneto 50, Rome
4,5
/ 5, op basis van 422 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen.

256 €
Grand hotel via Veneto

Grand hotel via Veneto

Via Vittorio Veneto 155, Rome
4,5
/ 5, op basis van 162 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Via Veneto, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Spaanse Trappen liggen binnen 15 minuten lopen.

189 €
The Tribune Hotel

The Tribune Hotel

Via Campania, 45, Rome
4,7
/ 5, op basis van 156 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Via Veneto, binnen 10 minuten lopen van Galleria Borghese en Villa Borghese. Ook Bioparco en Spaanse Trappen liggen binnen 15 minuten lopen.

224 €
Grand Hotel Palace

Grand Hotel Palace

Via Vittorio Veneto 70, Rome
4,2
/ 5, op basis van 201 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Villa Borghese. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

147 €
Hotel Londra & Cargill

Hotel Londra & Cargill

Piazza Sallustio 18, Rome
4,4
/ 5, op basis van 717 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Via Veneto, binnen 15 minuten lopen van Ecstasy of Saint Teresa, Galleria Borghese en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Villa Borghese en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand.

Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Via Veneto