Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Zoek door meer dan 590.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Via Veneto

Een van de beroemdste straten van Rome vormde ooit het decor van Federico Fellini’s klassieke film La Dolce Vita.

Ontdek de Via Veneto, een elegante straat in Rome vol cafés en luxehotels. De bekende Italiaanse filmmaker Federico Fellini maakte deze straat beroemd in de jaren zestig van de vorige eeuw. Kuier over de Piazza Barberini, een prachtig plein met een fontein uit de zeventiende eeuw. Bezichtig een kerk uit de zestiende eeuw en bezoek een crypte waar de beenderen van vele monniken liggen. Volg de Via Veneto naar het noorden naar een poort in de Aureliaanse Muur. Deze straat ligt vlak bij een van de grootste openbare parken van Rome en biedt een overdaad aan historische bezienswaardigheden. Breng een dag in de buitenlucht door op deze gezellige plek.

Bekijk de zeventiende-eeuwse Fontana del Tritone van Gian Lorenzo Bernini op het Piazza Barberini. De fontein is de blikvanger van het plein en stelt een gespierde Triton voor, een minder belangrijke Griekse zeegod. Let ook op de Fontana delle Api, de Bijenfontein, die ook door Bernini is gebeeldhouwd. Aan het Piazza Barberini ligt een van de twee sites van de Galleria Nazionale d'Arte Antica.

Bezoek de Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, een kapucijnenkerk uit de zeventiende eeuw met een crypte van zes kamers, waarin de overblijfselen van meer dan 4000 monniken liggen. Bekijk de botten die in verschillende patronen, inclusief kruisen en vormen, op de muur zijn aangebracht. Bekijk de grote klok die gevormd wordt door menselijke ruggenwervels.

Vlak achter de Porta Pinciana ligt het park Villa Borghese. In het Bioparco di Roma dat in dit park ligt, zijn veel verschillende dieren te zien, waaronder leeuwen, tijgers, zebra's en apen. Pak een fietstaxi of huur een fiets en verken het park Villa Borghese en de verschillende historische bezienswaardigheden die er te zien zijn, zoals het Globe Theatre Roma en de Galleria Borghese.

Stap uit bij het metrostation Barberini om naar het Piazza Barberini te gaan. Deze straat staat bekend om alle luxe hotels die er staan, maar in de omliggende buurten zijn ook genoeg goedkopere accommodaties te vinden, bijvoorbeeld in de wijk Rione Monti.

De decadente en elegante sfeer, de historische monumenten en de nabijheid van Villa Borghese maken de Via Veneto tot de perfecte straat om de elegante Romeinse levensstijl te ervaren.


Via Veneto Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Via Veneto

Alle 5.000 hotels in Via Veneto weergeven
Hotel Splendide Royal € 205
Hotel Splendide Royal

Hotel Splendide Royal

Via Di Porta Pinciana 14, Rome
   
  4,6
  / 5, op basis van 1.049 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Villa Borghese, Galleria Borghese en Bioparco di Roma. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Imperiale € 190
  Hotel Imperiale

  Hotel Imperiale

  Via Vittorio Veneto 24, Rome
    
   3,9
   / 5, op basis van 458 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in een winkelbuurt, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand.

   Hotel degli Artisti € 270
   Hotel degli Artisti

   Hotel degli Artisti

   Via degli Artisti 18, Rome
     
    4,8
    / 5, op basis van 299 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma.

    Hotel Eden € 499
    Hotel Eden

    Hotel Eden

    Via Ludovisi 49, Rome
      
     4,7
     / 5, op basis van 15 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Villa Borghese en Galleria Borghese. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Piazza del Popolo liggen binnen 2 km afstand.

     Hotel La Residenza € 179
     Hotel La Residenza

     Hotel La Residenza

     Via Emilia 22-24, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 716 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Santa Maria della Vittoria, Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Galleria Borghese en Bioparco di Roma liggen binnen 2 km afstand.

      Hotel Barocco € 247
      Hotel Barocco

      Hotel Barocco

      Piazza Barberini, 9, Rome
        
       4,7
       / 5, op basis van 1.375 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit romantische hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Santa Maria della Vittoria en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Pantheon liggen binnen 2 km afstand.

       Hotel Alexandra € 108
       Hotel Alexandra

       Hotel Alexandra

       Via Vittorio Veneto 18, Rome
         
        4,0
        / 5, op basis van 508 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand.

        Savoy Hotel
        Savoy Hotel

        Savoy Hotel

        Via Ludovisi 15, Rome
          
         4,1
         / 5, op basis van 879 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Villa Borghese en Galleria Borghese. Terrazza del Pincio ligt op 1,3 km.

         Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Via Veneto