Via Veneto

Een van de beroemdste straten van Rome vormde ooit het decor van Federico Fellini’s klassieke film La Dolce Vita.

Ontdek de Via Veneto, een elegante straat in Rome vol cafés en luxehotels. De bekende Italiaanse filmmaker Federico Fellini maakte deze straat beroemd in de jaren zestig van de vorige eeuw. Kuier over de Piazza Barberini, een prachtig plein met een fontein uit de zeventiende eeuw. Bezichtig een kerk uit de zestiende eeuw en bezoek een crypte waar de beenderen van vele monniken liggen. Volg de Via Veneto naar het noorden naar een poort in de Aureliaanse Muur. Deze straat ligt vlak bij een van de grootste openbare parken van Rome en biedt een overdaad aan historische bezienswaardigheden. Breng een dag in de buitenlucht door op deze gezellige plek.

Bekijk de zeventiende-eeuwse Fontana del Tritone van Gian Lorenzo Bernini op het Piazza Barberini. De fontein is de blikvanger van het plein en stelt een gespierde Triton voor, een minder belangrijke Griekse zeegod. Let ook op de Fontana delle Api, de Bijenfontein, die ook door Bernini is gebeeldhouwd. Aan het Piazza Barberini ligt een van de twee sites van de Galleria Nazionale d'Arte Antica.

Bezoek de Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, een kapucijnenkerk uit de zeventiende eeuw met een crypte van zes kamers, waarin de overblijfselen van meer dan 4000 monniken liggen. Bekijk de botten die in verschillende patronen, inclusief kruisen en vormen, op de muur zijn aangebracht. Bekijk de grote klok die gevormd wordt door menselijke ruggenwervels.

Vlak achter de Porta Pinciana ligt het park Villa Borghese. In het Bioparco di Roma dat in dit park ligt, zijn veel verschillende dieren te zien, waaronder leeuwen, tijgers, zebra's en apen. Pak een fietstaxi of huur een fiets en verken het park Villa Borghese en de verschillende historische bezienswaardigheden die er te zien zijn, zoals het Globe Theatre Roma en de Galleria Borghese.

Stap uit bij het metrostation Barberini om naar het Piazza Barberini te gaan. Deze straat staat bekend om alle luxe hotels die er staan, maar in de omliggende buurten zijn ook genoeg goedkopere accommodaties te vinden, bijvoorbeeld in de wijk Rione Monti.

De decadente en elegante sfeer, de historische monumenten en de nabijheid van Villa Borghese maken de Via Veneto tot de perfecte straat om de elegante Romeinse levensstijl te ervaren.


Stadsgids van Via Veneto


Hotelaanbiedingen Via Veneto

Bekijk alle hotels in Via Veneto
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Via Veneto

Bekijk alle pakketten naar Via Veneto

Topdeals op vliegtickets naar Via Veneto


Boek je vakantie naar Via Veneto