Via Marsala

Ten oosten van het Station Roma Termini loopt een straat die vlak bij veel historische bezienswaardigheden en winkelgebieden in de stad ligt.

Wandel over de Via Marsala en bezichtig de basilica minor die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Snuffel tussen de luxegeschenken, kleding en schoonheidsproducten in het winkelcentrum van het Station Roma Termini; het Forum Termini. Neem een kijkje bij het Museo Nazionale Romano en bewonder eeuwenoude kunstwerken in de buurt van de Via Marsala. Deze straat heeft een uitstekende ligging nabij winkelgebieden, traditionele Italiaanse pizzeria's, wijnbars en veel beroemde historische gebouwen.

Breng een bezoek aan de rooms-katholieke parochiekerk en titelkerk Basilica del Sacro Cuore di Gesù aan de Via Marsala. Bestudeer de sierlijke neorenaissancistische bouwstijl en werp je blik op de schitterende albasten zuilen en het marmeren altaar in de kerk. Deze kerk werd in de negentiende eeuw ingewijd en aan het begin van de twintigste eeuw kreeg het de status van een basilica minor.

Wandel een stukje verder over de Via Marsala richting het Palazzo Massimo alle Terme van het Museo Nazionale Romano. Neem een gids mee voor een persoonlijke of groepsrondleiding en bekijk schitterende oude kunstwerken, zoals de Hellenistische Prins en de Stervende Niobide. In dit fraaie neorenaissancistische bouwwerk zijn enkele van de mooiste kunstwerken uit de klassieke oudheid ondergebracht.

Op ongeveer tien minuten wandelen van de Via Marsala staat de spectaculaire titelkerk Basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. Deze kerk dateert uit de zestiende eeuw en is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur. Volg een rondleiding en bestudeer de mooie religieuze beelden, waaronder een altaarstuk waarop de kruisiging wordt afgebeeld.

Er staan talloze geschikte accommodaties aan de Via Marsala, van luxehotels tot goedkopere appartementen. Als je Italië per trein verkent, is de Via Marsala een goede locatie voor een overnachting, want de straat ligt vlak bij het Station Roma Termini. Neem je de metro naar de straat, dan kun je uitstappen bij het metrostation Termini.

Vanaf de Via Marsala is het een kort stukje wandelen naar de wijk Monti waar je de meest stijlvolle wijnbars en hipste restaurants van Rome vindt.


Hotelaanbiedingen Via Marsala

Bekijk alle hotels in Via Marsala
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Via Marsala

Bekijk alle pakketten naar Via Marsala

Topdeals op vliegtickets naar Via Marsala

Toon alle vluchten naar Via Marsala

Boek je vakantie naar Via Marsala