Via del Corso

Bekijk decadente zalen en eeuwenoude religieuze plekken, kuier door smalle steegjes en rust wat uit op de pleinen aan deze hoofdstraat van het historische centrum van Rome.

Wandel over de Via del Corso en bezichtig het huis van de Italiaanse premier en verschillende Romeinse kerken. Snuffel wat rond in de grote designerwinkels tussen trendy kleding en schoenen. Via del Corso een mooie plek om een wandeling door het historisch centrum van Rome te beginnen, want het Pantheon en andere bijzondere historische gebouwen staan hier vlakbij.

Wandel over het Piazza del Popolo, een van de bekendste pleinen van Rome waar een obelisk uit de dertiende v.Chr. staat. De beroemde Via del Corso verbindt het Piazza del Popolo en het centrale plein van Rome, het Piazza Venezia. Op deze plek vind je het beste traditionele Italiaanse eten van Rome.

Plan een bezichtiging in de San Carlo al Corso, een rooms-katholieke parochiekerk, titelkerk en basilica minor. Wandel door het centrale gewelf en bestudeer de fresco Val van Opstandige Engelen, van de bekende Italiaanse barokschilder Giacinto Brandi. Merk het bijzondere altaarstuk op, dat is geschilderd door Carlo Maratta.

Het Piazza Venezia aan het zuidelijke uiteinde van de Via del Corso staat bekend als het centrale trefpunt van Rome. Op deze plek kun je ook Il Vittoriano bewonderen, een monument van wit marmer ter ere van koning Victor Emanuel II. Werp ook een blik op de andere historische gebouwen die aan dit plein staan, zoals het Palazzo Bonaparte en het Palazzo Venezia.

Op het Piazza del Popolo kun je genieten van fraaie marmeren sculpturen en fonteinen. Dit historische plein ligt aan het noordelijke uiteinde van de Via del Corso. Midden op dit plein staat de eeuwenoude obelisk uit Heliopolis, een stad uit het oude Egypte.

Neem een kijkje bij de Galleria Doria Pamphilj om meesterwerken van Italiaanse kunstenaars als Titiaan, Caravaggio en Rafaël te bekijken. Bewonder de sierlijke kamers van het Palazzo Doria Pamphilj. Deze weelderige ruimten zijn al sinds de zeventiende eeuw het onderkomen van adellijke Italiaanse families.

Verblijf in een luxehotel of appartement in het historische centrum van Rome, vlak bij de Via del Corso. Je kunt ook voor een accommodatie kiezen die iets verder weg ligt, want de Via del Corso is gemakkelijk lopend te bereiken vanaf het metrostation Spagna.

De vele eeuwenoude religieuze monumenten, grote designerwinkels en voortreffelijke restaurants aan de Via del Corso maken deze straat een geweldige plek om je bezoek aan de hoofdstad van Italië te beginnen.


Hotelaanbiedingen Via del Corso

Bekijk alle hotels in Via del Corso
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Via del Corso

Bekijk alle pakketten naar Via del Corso

Topdeals op vliegtickets naar Via del Corso

Toon alle vluchten naar Via del Corso

Boek je vakantie naar Via del Corso