Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Vajdahunyadburcht (Vajdahunyad vára)

In dit gebouw is het grootste landbouwmuseum van Europa. De gevel is prachtig zodat het een kasteel wordt genoemd. De slotgracht werd vervangen door een ijsbaan.

In tegenstelling tot andere kastelen waar koninklijke families wonen, past de Vajdahunyadburcht (Vajdahunyad vára) beter bij agrariërs. Er is namelijk een landbouwmuseum in gevestigd. Net als veel andere grote gebouwen in Boedapest werd dit kasteel gebouwd ter ere van het duizendjarig bestaan van Hongarije in 1896. Als je het indrukwekkende gebouw vanaf de andere kant van het meer bekijkt, begrijp je waarom het een kasteel wordt genoemd.

Ook vanbinnen is het slot prachtig, met een marmeren trap, sierlijke pilaren, kristallen kroonluchters en vensters met gebrandschilderd glas.

Hier vind je het grootste landbouwmuseum van Europa, met diverse interessante tentoonstellingen. De tentoonstelling 'geschiedenis van de Hongaarse landbouw van de begindagen tot 1945' geeft informatie over agrarische activiteiten en werktuigen van het neolithicum tot moderne tijden. Ook zijn er interactieve activiteiten voor kinderen. Andere tentoonstellingen laten zien hoe de jacht, visserij en bosbouw zich in Hongarije heeft ontwikkeld.

Een andere tentoonstelling vertelt meer over de wijnbouw en -productie. Tot eind 19e eeuw was wijn namelijk een economische basis voor bijna een derde van de Hongaarse bevolking. Een andere tentoonstelling laat zien wat Hongarije doet op het gebied van duurzaamheid, van de eerste beschermde natuurgebieden in 1939 tot en met het behoud van verschillende diersoorten. De tentoonstelling 'plantenrijk' toont het belang van planten en hun gebruik van vroeger tot nu.

Naast de landbouwtentoonstellingen beschikt het museum nog over 40 andere collecties, van postzegels tot schaalmodellen van voertuigen, zoals een stoommachine en een maaimachine.

De Vajdahunyadburcht ligt op het Széchenyi-eiland in het Stadspark (Városliget). Huur in de zomer een roeiboot en peddel over de grote vijver. In de winter doet een groot deel van de vijver dienst als ijsbaan. Huur een paar schaatsen en schaats een paar baantjes voor het sprookjesachtige kasteel. Na het schaatsen kun je op adem komen met een warme wijn of een snack.

Om het kasteel te bereiken, neem je het best het openbaar vervoer naar het Heldenplein. Hiervandaan is het vijf tot tien minuten wandelen naar het kasteel.


Gids voor Vajdahunyad-kasteel


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 796 hotels in de buurt van Vajdahunyad-kasteel weergeven
50 €
ibis Budapest Heroes Square

ibis Budapest Heroes Square

Dozsa Gyorgy Ut 106, Budapest
4,1
/ 5, op basis van 52 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Vajdahunyad-kasteel en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 3 km afstand.

Opera Apartments

Opera Apartments

Terez Krt 19, Budapest
3,3
/ 5, op basis van 9 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Andrassy, binnen 10 minuten lopen van Oktogon en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Heldenplein liggen binnen 2 km afstand.

101 €
K&K Hotel Opera Budapest

K&K Hotel Opera Budapest

Revay Utca 24, Budapest
4,6
/ 5, op basis van 826 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Andrassy, vlak bij Nieuwe theater en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 15 minuten lopen.

95 €
Mirage Medic Hotel

Mirage Medic Hotel

Dózsa György út 88, Budapest
4,4
/ 5, op basis van 45 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Andrassy, vlak bij Műcsarnok en Heldenplein. Ook Vajdahunyad-kasteel en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 3 km afstand.

169 €
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
4,8
/ 5, op basis van 1.875 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 15 minuten lopen van Oktogon en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand.

33 €
Silver Hotel Budapest City Center

Silver Hotel Budapest City Center

Hunyadi ter 11, Budapest
3,1
/ 5, op basis van 149 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Andrassy, binnen 15 minuten lopen van Museum Huis van de Terreur en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Heldenplein en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand.

45 €
Hotel Hungaria City Center

Hotel Hungaria City Center

Rakoczi 90, Budapest
3,5
/ 5, op basis van 175 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum, binnen 15 minuten lopen van Erkel-theater en Arena Plaza Shopping Mall. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 2 km afstand.

118 €
Hotel Moments Budapest

Hotel Moments Budapest

Andrássy út 8., Budapest
4,9
/ 5, op basis van 241 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Andrassy, binnen 5 minuten lopen van Andrássy-laan en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 15 minuten lopen.