Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Union Square New York

Union Square, met zijn kleurrijke verleden en levendige, op eten en drinken gerichte heden, is een belangrijke halte voor de bezoekers van New York.

Als een van de grote openbare ruimtes van New York, was Union Square een verzamelpunt voor activisten die streden voor burger- en vrouwenrechten of tegen de Vietnamoorlog. Tegenwoordig vinden hier vooral commerciële activiteiten plaats.

Maatschappelijk activisme vormde misschien het verleden van Union Square, voedsel is de toekomst van dit plein. De afgelopen jaren is dit gebied bekend geworden door de Greenmarket. Hier kopen de New Yorkers in grote getale hun verse producten van de meer dan 100 regionale boeren. Deze markt vindt elke maandag, woensdag en vrijdag plaats en is de plek bij uitstek om te proeven van allerlei heerlijkheden. Probeer in september een van de vele gerechtjes die worden aangeboden tijdens de feestnacht van eten en wijn. Chef-koks van populaire restaurants uit de buurt schotelen creaties voor op basis van regionale producten.

Zoals met de meeste openluchtevenementen in New York City hangt het van het seizoen af wat er verkrijgbaar is. Tussen Thanksgiving en kerst zijn er diverse markten die op de Greenmarket lijken, maar waar je vooral handgemaakte accessoires, kleding, speelgoed en sieraden kunt kopen. In de zomermaanden worden er gratis activiteiten georganiseerd, zoals fitness- en yogalessen, kinderdisco en salsa- of hiphopvoorstellingen.

Als je over Union Square loopt, kom je vier belangrijke monumenten tegen, zoals een bronzen ruiterstandbeeld van de eerste president van Amerika, George Washington. Dit is het oudste beeld in de parken van New York City.

Union Square ligt vlak boven de hippe en drukke 14th Street in downtown Manhattan en heeft het drie-na-grootste metrostation van de stad. Het is nog altijd een podium voor vrije meningsuiting, waar regelmatig demonstraties en geïmproviseerde optredens worden gehouden. De naam is eigenlijk een verwijzing naar de centrale locatie van het plein, op de kruising van Broadway en Park Avenue. Union Square is makkelijk bereikbaar met de bus of metro.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Union Square Park

Alle 2.709 accommodaties in de buurt van Union Square Park weergeven
The Roosevelt Hotel, New York City € 104
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

  YOTEL New York € 104
  YOTEL New York

  YOTEL New York

  570 Tenth Avenue, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

   Hotel Pennsylvania € 121
   Hotel Pennsylvania

   Hotel Pennsylvania

   401 7th Ave, New York, NY
     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Garden, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (7th Av.) is het 4 minuten wandelen.

    Arlo NoMad € 115
    Arlo NoMad

    Arlo NoMad

    11 East 31st Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

     Grand Hyatt New York € 168
     Grand Hyatt New York

     Grand Hyatt New York

     109 East 42nd Street, at Grand Central Terminal, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit romantische hotel ligt in Midtown, vlak bij Chrysler Building en Station Grand Central Terminal. Ook 5th Avenue en Bryant Park liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 9 minuten wandelen.

      PUBLIC, an Ian Schrager hotel € 203
      PUBLIC, an Ian Schrager hotel

      PUBLIC, an Ian Schrager hotel

      215 Chrystie St, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Bowery, op 15 minuten wandelen van Universiteit van New York en 5th Avenue. Ook Washington Square Park en Union Square Park liggen op 2 km afstand. 2 Av. Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Bowery St. Station is het 5 minuten wandelen.

       Pod Times Square € 99
       Pod Times Square

       Pod Times Square

       400 W 42nd Street, New York, NY
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, Times Square en Madison Square Garden. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 8 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 11 minuten wandelen.

        The James New York - NoMad € 174
        The James New York - NoMad

        The James New York - NoMad

        22 East 29 Street, New York, NY
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Madison Square Garden. Ook Empire State Building en Flatiron Building liggen op 10 minuten wandelen. 28 St. Station (Park Av. S) en 28 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.