Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Union Square New York

Union Square, met zijn kleurrijke verleden en levendige, op eten en drinken gerichte heden, is een belangrijke halte voor de bezoekers van New York.

Als een van de grote openbare ruimtes van New York, was Union Square een verzamelpunt voor activisten die streden voor burger- en vrouwenrechten of tegen de Vietnamoorlog. Tegenwoordig vinden hier vooral commerciële activiteiten plaats.

Maatschappelijk activisme vormde misschien het verleden van Union Square, voedsel is de toekomst van dit plein. De afgelopen jaren is dit gebied bekend geworden door de Greenmarket. Hier kopen de New Yorkers in grote getale hun verse producten van de meer dan 100 regionale boeren. Deze markt vindt elke maandag, woensdag en vrijdag plaats en is de plek bij uitstek om te proeven van allerlei heerlijkheden. Probeer in september een van de vele gerechtjes die worden aangeboden tijdens de feestnacht van eten en wijn. Chef-koks van populaire restaurants uit de buurt schotelen creaties voor op basis van regionale producten.

Zoals met de meeste openluchtevenementen in New York City hangt het van het seizoen af wat er verkrijgbaar is. Tussen Thanksgiving en kerst zijn er diverse markten die op de Greenmarket lijken, maar waar je vooral handgemaakte accessoires, kleding, speelgoed en sieraden kunt kopen. In de zomermaanden worden er gratis activiteiten georganiseerd, zoals fitness- en yogalessen, kinderdisco en salsa- of hiphopvoorstellingen.

Als je over Union Square loopt, kom je vier belangrijke monumenten tegen, zoals een bronzen ruiterstandbeeld van de eerste president van Amerika, George Washington. Dit is het oudste beeld in de parken van New York City.

Union Square ligt vlak boven de hippe en drukke 14th Street in downtown Manhattan en heeft het drie-na-grootste metrostation van de stad. Het is nog altijd een podium voor vrije meningsuiting, waar regelmatig demonstraties en geïmproviseerde optredens worden gehouden. De naam is eigenlijk een verwijzing naar de centrale locatie van het plein, op de kruising van Broadway en Park Avenue. Union Square is makkelijk bereikbaar met de bus of metro.


Union Square Park Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Union Square Park

Alle 2.817 accommodaties in de buurt van Union Square Park weergeven
The Roosevelt Hotel, New York City € 112
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Pennsylvania € 158
  Hotel Pennsylvania

  Hotel Pennsylvania

  401 7th Ave, New York, NY
    
   2.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Madison Square Garden, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen op 15 minuten wandelen. 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 28 St. Station (7th Av.) is het 4 minuten wandelen.

   Arlo NoMad € 147
   Arlo NoMad

   Arlo NoMad

   11 East 31st Street, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

    YOTEL New York € 115
    YOTEL New York

    YOTEL New York

    570 Tenth Avenue, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

     PUBLIC, an Ian Schrager hotel € 205
     PUBLIC, an Ian Schrager hotel

     PUBLIC, an Ian Schrager hotel

     215 Chrystie St, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Bowery, op 15 minuten wandelen van Universiteit van New York, 5th Avenue en Washington Square Park. Ook Federale, centrale bank van New York en Brooklyn Bridge liggen op 3 km afstand. 2 Av. Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Bowery St. Station is het 5 minuten wandelen.

      The New Yorker A Wyndham Hotel € 99
      The New Yorker A Wyndham Hotel

      The New Yorker A Wyndham Hotel

      481 Eighth Ave., New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Empire State Building. Ook Broadway en Station Grand Central Terminal liggen op 2 km afstand. 34 St. - Penn Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station (Fashion Av.) is het 3 minuten wandelen.

       Arlo SoHo € 132
       Arlo SoHo

       Arlo SoHo

       231 Hudson Street, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Hudson Square, op 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten wandelen.

        W New York - Union Square € 234
        W New York - Union Square

        W New York - Union Square

        201 Park Ave S, New York, Ny 10003, New York, NY
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Midtown, vlak bij Union Square Park en 5th Avenue. Ook Universiteit van New York en Washington Square Park liggen op een kwartiertje wandelen. 14 Street - Union Square Station en 14 St - Union Sq. Station liggen op 5 minuten wandelen.