Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Nationaal Museum

Ontdek de Tsjechische etnografische en muzikale geschiedenis, kunsttentoonstellingen en Afrikaanse en Aziatische cultuur in deze serie museums die verspreid liggen over het stadscentrum van Praag.

Het Nationaal Museum van Tsjechië, oftewel Národní Muzeum, bestaat uit verschillende museums waarin de diverse aspecten van de Tsjechische en internationale cultuur worden uitgelicht. Bekijk kunsttentoonstellingen en kom meer te weten over gerenommeerde componisten van het land. Verdiep je in tradities van de verschillende Tsjechische gemeenschappen en inheemse volkeren van over de hele wereld. Bewonder de architectuur van de museumgebouwen die vaak een attractie op zich vormen.

De hoofdvestiging van het Nationaal Museum staat prominent op het Wenceslausplein in de Nieuwe Stad van Praag. Wegens een verbouwing is dit museum tot 2018 gesloten, maar het is de moeite waard om het neorenaissancistische gebouw, dat eind 19e eeuw werd ontworpen door Josef Schulz, van buitenaf te bekijken, Naast het hoofdgebouw staat het Nieuwe Gebouw van het Nationaal Museum, waar tijdelijke tentoonstellingen met opgezette dieren te zien zijn die te maken hebben met de Ark van Noach.

Het nabijgelegen Antonín Dvořák-museum biedt inzicht in het leven van een van de meest gevierde componisten van Tsjechië. Bekijk exposities met persoonlijke bezittingen, zoals meubilair, een piano en een viool.

Als je geïnteresseerd bent in oude Aziatische, Afrikaanse, Indonesische en Oceanische culturen, kun je naar het Náprstek-museum gaan. In het Bedřich Smetana-museum kom je meer te weten over het leven en werk van Bedřich Smetana, een andere belangrijke Tsjechische componist. Dit museum ligt aan het water in de Oude Stad en biedt een schitterend uitzicht op de Karelsbrug en de rivier de Vltava.

Aan de overkant van de rivier ligt de wijk Malá Strana waar in een 17-eeuws klooster het Tsjechisch Museum voor Muziek is gevestigd. Je kunt hier prachtige verzamelingen van gitaren, klavieren, luiten en violen bekijken. Neem ook een kijkje bij de neoclassicistische schilderijen en een expositie waar een overzicht wordt gegeven van populaire muziek uit de 20e eeuw. Bezoek ook het Etnografisch Museum waar het plattelandsleven van Tsjechië en de folkloristische geschiedenis van Bohemen, Moravië en Silezië centraal staan.

De vestigingen van het Nationaal Museum zijn gemakkelijk te bereiken per bus, tram of metro. Houdt de ligging van de museums in gedachten als je een bezoek plant. Je kunt je te voet tussen de museums verplaatsen als je het niet erg vindt om een stukje te lopen.

Bekijk de officiële website van het Nationaal Museum voor informatie over de openingstijden en toegangsprijzen. Op de website staat ook informatie over nevenvestigingen buiten het stadscentrum van Praag.


Tsjechisch Nationaal Museum Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Tsjechisch Nationaal Museum

Alle 2.633 accommodaties in de buurt van Tsjechisch Nationaal Museum weergeven
Grandium Hotel Prague € 44
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
  The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

  The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

  Hybernska 12, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.

   Hotel Salvator € 41
   Hotel Salvator

   Hotel Salvator

   Truhláská 10, Praag
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

    K+K Hotel Fenix € 44
    K+K Hotel Fenix

    K+K Hotel Fenix

    Ve Smeckach 30, Praag
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Wenceslausplein en Tsjechisch Nationaal Museum. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op een kwartiertje wandelen. Muzeum Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Václavské náměstí Stop is het 5 minuten wandelen.

     Alcron Hotel Prague € 66
     Alcron Hotel Prague

     Alcron Hotel Prague

     Stepanska 40, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de uitgaansbuurt, op 10 minuten wandelen van Wenceslausplein en Tsjechisch Nationaal Museum. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Václavské náměstí Stop en Vodičkova Stop liggen op 5 minuten wandelen.

      Hilton Prague € 78
      Hilton Prague

      Hilton Prague

      Pobrezni 1, Praag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 8, op 15 minuten wandelen van Muziektheater Karlin en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Florenc Stop en Florenc Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Grandior Hotel Prague € 47
       Grandior Hotel Prague

       Grandior Hotel Prague

       Na Porici 42, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen op 2 km afstand. Bílá labuť Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Florenc Station is het 5 minuten wandelen.

        Majestic Plaza Hotel Prague € 40
        Majestic Plaza Hotel Prague

        Majestic Plaza Hotel Prague

        Stepanska 33, Praag
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen Nieuw Stadhuis, Paleis Lucerna en Wenceslausplein. Ook Muchamuseum en Museum van het Communisme liggen op 15 minuten wandelen. Vodičkova Stop ligt op 5 minuten wandelen en naar Štěpánská Stop is het 5 minuten wandelen.