Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Trevifontein

Rome is wereldberoemd om zijn overvloed aan mooie waterpartijen. De Trevifontein is hiervan het bekendste en meest indrukwekkende.

De Trevifontein is de grootste barokke fontein van Rome en werd gebouwd door Nicola Salvi en Guiseppe Pannini. De fontein ontleent haar naam aan het feit dat er drie wegen ("tre vie") samenkomen.

Bemachtig een plekje op de trappen voor de fontein en geniet van de gezelligheid op het pleintje. Bewonder het imposante beeldhouwwerk in travertijn en marmer uit Carrara van de bebaarde Neptunus op zijn schelpvormige strijdwagen die door paarden en twee tritons wordt getrokken. In de nis aan de linkerkant van Neptunus staat de uitbeelding van Overvloed met de hoorn des overvloeds en rechts staat Gezondheid met de slang als symbool voor genezing. Wist je trouwens dat er ook zo'n dertig plantensoorten zijn uitgehouwen in de fontein?

Denk eraan dat het verboden is om uit de grote fontein te drinken of ze te betreden. De scène uit de film La dolce vita uit 1960 waarbij Anita Eckberg in de fontein dartelt, kun je dus helaas niet naspelen, maar je mag wel je flesje vullen aan de kleine fonteintjes naast de fontein. De Trevifontein krijgt zijn water van een bron via een antiek aquaduct, de Aqua Virgo, die werd gebouwd in 19 v.Chr. ten tijde van keizer Augustus. Vergeet bij je bezoek niet om een muntje in de fontein te gooien. Volgens de mythe zul je ooit terugkeren naar Rome als je één muntje in het water gooit. Twee muntjes betekent dat je in Rome de liefde van je leven zult ontmoeten en wie drie muntjes gooit, zal trouwen. Of deze mythe nu waar is of niet, dagelijks wordt zo een paar duizend euro in de fontein gegooid. Al dit geld wordt er regelmatig uitgevist en aan plaatselijke liefdadigheidsinstellingen gegeven.

Als je tijd hebt, bezoek de Trevifontein dan twee keer, overdag om het travertijn en marmer te zien schitteren in de zon en 's nachts om dit kunstwerk te zien baden in het gouden licht.

De Trevifontein bevindt zich in het centrum van Rome in het oosten van de Via del Corso. Je vindt ook talrijke andere bezienswaardigheden in de buurt, zoals de Spaanse Trappen. Het metrostation Barberini ligt op korte loopafstand van de fontein.


Trevifontein Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Trevifontein

Alle 12.679 accommodaties in de buurt van Trevifontein weergeven
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection € 75
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection

Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection

Via del Tritone 87-89, Rome, Rome
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Tritone, Via Veneto en Piazza Barberini. Ook Piazza di Spagna en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 7 minuten wandelen.

  Otivm Hotel € 64
  Otivm Hotel

  Otivm Hotel

  Via D'Aracoeli, 11, Rome
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Piazza Navona, op 5 minuten wandelen van Piazza Venezia, Via del Corso en Forum Romanum. Ook Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II en Musei Capitolini liggen op 5 minuten wandelen. Station Colosseo ligt op 14 minuten wandelen en naar Station Cavour is het 15 minuten wandelen.

   Navona Theatre Hotel € 38
   Navona Theatre Hotel

   Navona Theatre Hotel

   Vicolo dei Granari 3, Rome, RM
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Corso Vittorio Emanuele II en Piazza Navona. Ook Campo de' Fiori en Pantheon liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 19 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 22 minuten wandelen.

    Trevi Beau Boutique Hotel € 72
    Trevi Beau Boutique Hotel

    Trevi Beau Boutique Hotel

    Via Del Lavatore, 83, Rome, RM
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Tritone en Trevifontein. Ook Via del Corso en Via Veneto liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op 7 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 10 minuten wandelen.

     Domus Libera € 118
     Domus Libera

     Domus Libera

     Vicolo del Piombo 7, Rome, RM
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Piazza Venezia en Via del Corso. Ook Via Nazionale en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op 13 minuten wandelen en naar Station Colosseo is het 14 minuten wandelen.

      Hotel Fellini € 44
      Hotel Fellini

      Hotel Fellini

      Via Rasella, 56, Rome, RM
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, op 5 minuten wandelen van Via del Tritone, Via Veneto en Trevifontein. Ook Piazza Barberini en Via Condotti liggen op 5 minuten wandelen. Station Barberini ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 8 minuten wandelen.

       La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection € 65
       La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection

       La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection

       Via del Corso 112, Spagna, Rome
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Tritone, Via del Corso en Via Condotti. Ook Trevifontein en Piazza di Spagna liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 10 minuten wandelen.

        Hotel Barocco € 120
        Hotel Barocco

        Hotel Barocco

        Piazza Barberini, 9, Entrance Via della Purificazione 4, Rome, Rome
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Tritone, Via Veneto en Piazza Barberini. Ook Spaanse Trappen en Piazza di Spagna liggen op 10 minuten wandelen. Station Barberini ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 7 minuten wandelen.