Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Trevifontein

Rome is wereldberoemd om zijn overvloed aan mooie waterpartijen. De Trevifontein is hiervan het bekendste en meest indrukwekkende.

De Trevifontein is de grootste barokke fontein van Rome en werd gebouwd door Nicola Salvi en Guiseppe Pannini. De fontein ontleent haar naam aan het feit dat er drie wegen ("tre vie") samenkomen.

Bemachtig een plekje op de trappen voor de fontein en geniet van de gezelligheid op het pleintje. Bewonder het imposante beeldhouwwerk in travertijn en marmer uit Carrara van de bebaarde Neptunus op zijn schelpvormige strijdwagen die door paarden en twee tritons wordt getrokken. In de nis aan de linkerkant van Neptunus staat de uitbeelding van Overvloed met de hoorn des overvloeds en rechts staat Gezondheid met de slang als symbool voor genezing. Wist je trouwens dat er ook zo'n dertig plantensoorten zijn uitgehouwen in de fontein?

Denk eraan dat het verboden is om uit de grote fontein te drinken of ze te betreden. De scène uit de film La dolce vita uit 1960 waarbij Anita Eckberg in de fontein dartelt, kun je dus helaas niet naspelen, maar je mag wel je flesje vullen aan de kleine fonteintjes naast de fontein. De Trevifontein krijgt zijn water van een bron via een antiek aquaduct, de Aqua Virgo, die werd gebouwd in 19 v.Chr. ten tijde van keizer Augustus. Vergeet bij je bezoek niet om een muntje in de fontein te gooien. Volgens de mythe zul je ooit terugkeren naar Rome als je één muntje in het water gooit. Twee muntjes betekent dat je in Rome de liefde van je leven zult ontmoeten en wie drie muntjes gooit, zal trouwen. Of deze mythe nu waar is of niet, dagelijks wordt zo een paar duizend euro in de fontein gegooid. Al dit geld wordt er regelmatig uitgevist en aan plaatselijke liefdadigheidsinstellingen gegeven.

Als je tijd hebt, bezoek de Trevifontein dan twee keer, overdag om het travertijn en marmer te zien schitteren in de zon en 's nachts om dit kunstwerk te zien baden in het gouden licht.

De Trevifontein bevindt zich in het centrum van Rome in het oosten van de Via del Corso. Je vindt ook talrijke andere bezienswaardigheden in de buurt, zoals de Spaanse Trappen. Het metrostation Barberini ligt op korte loopafstand van de fontein.


Trevifontein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Trevifontein

Alle 11.048 accommodaties in de buurt van Trevifontein weergeven
Hotel Quirinale € 84
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome, RM
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma, Via Nazionale en Via XX Settembre. Ook Via Veneto en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen op 10 minuten wandelen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 8 minuten wandelen.

  Hotel Artemide € 122
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome, RM
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, op 15 minuten wandelen van Thermae Diocletiani, Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Forum Romanum en Villa Borghese liggen op 2 km afstand. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 8 minuten wandelen.

   Best Western Plus Hotel Universo € 70
   Best Western Plus Hotel Universo

   Best Western Plus Hotel Universo

   Via Principe Amedeo 5/B, Rome, RM
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, op 10 minuten wandelen van Thermae Diocletiani, Basilica di Santa Maria Maggiore en Palazzo delle Esposizioni. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Rome Termini is het 5 minuten wandelen.

    9HOTEL CESARI € 62
    9HOTEL CESARI

    9HOTEL CESARI

    Via di Pietra 89a, Rome, RM
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen op 5 minuten wandelen. Station Barberini ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Spagna is het 12 minuten wandelen.

     iQ Hotel Roma € 84
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome, RM
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma en Via Nazionale. Ook Via XX Settembre en Piazza della Repubblica liggen op 5 minuten wandelen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 9 minuten wandelen.

      Hotel Condotti € 67
      Hotel Condotti

      Hotel Condotti

      Via Mario Dè Fiori 37, Rome, RM
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via Condotti, Piazza di Spagna en Via del Corso. Ook Spaanse Trappen en Pincio liggen op 5 minuten wandelen. Station Spagna ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 11 minuten wandelen.

       NH Collection Roma Palazzo Cinquecento € 169
       NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

       NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

       Piazza Dei Cinquecento, 90, Rome
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Esquilino, op 3,3 km van Circus Maximus. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Station Repubblica - Teatro dell'Opera is het 6 minuten wandelen.

        Hotel Nazionale € 102
        Hotel Nazionale

        Hotel Nazionale

        Piazza Montecitorio, 131, Rome, RM
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen op 10 minuten wandelen. Station Spagna ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Barberini is het 12 minuten wandelen.