Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Trevifontein

Rome is wereldberoemd om zijn overvloed aan mooie waterpartijen. De Trevifontein is hiervan het bekendste en meest indrukwekkende.

De Trevifontein is de grootste barokke fontein van Rome en werd gebouwd door Nicola Salvi en Guiseppe Pannini. De fontein ontleent haar naam aan het feit dat er drie wegen ("tre vie") samenkomen.

Bemachtig een plekje op de trappen voor de fontein en geniet van de gezelligheid op het pleintje. Bewonder het imposante beeldhouwwerk in travertijn en marmer uit Carrara van de bebaarde Neptunus op zijn schelpvormige strijdwagen die door paarden en twee tritons wordt getrokken. In de nis aan de linkerkant van Neptunus staat de uitbeelding van Overvloed met de hoorn des overvloeds en rechts staat Gezondheid met de slang als symbool voor genezing. Wist je trouwens dat er ook zo'n dertig plantensoorten zijn uitgehouwen in de fontein?

Denk eraan dat het verboden is om uit de grote fontein te drinken of ze te betreden. De scène uit de film La dolce vita uit 1960 waarbij Anita Eckberg in de fontein dartelt, kun je dus helaas niet naspelen, maar je mag wel je flesje vullen aan de kleine fonteintjes naast de fontein. De Trevifontein krijgt zijn water van een bron via een antiek aquaduct, de Aqua Virgo, die werd gebouwd in 19 v.Chr. ten tijde van keizer Augustus. Vergeet bij je bezoek niet om een muntje in de fontein te gooien. Volgens de mythe zul je ooit terugkeren naar Rome als je één muntje in het water gooit. Twee muntjes betekent dat je in Rome de liefde van je leven zult ontmoeten en wie drie muntjes gooit, zal trouwen. Of deze mythe nu waar is of niet, dagelijks wordt zo een paar duizend euro in de fontein gegooid. Al dit geld wordt er regelmatig uitgevist en aan plaatselijke liefdadigheidsinstellingen gegeven.

Als je tijd hebt, bezoek de Trevifontein dan twee keer, overdag om het travertijn en marmer te zien schitteren in de zon en 's nachts om dit kunstwerk te zien baden in het gouden licht.

De Trevifontein bevindt zich in het centrum van Rome in het oosten van de Via del Corso. Je vindt ook talrijke andere bezienswaardigheden in de buurt, zoals de Spaanse Trappen. Het metrostation Barberini ligt op korte loopafstand van de fontein.


Gids voor Trevifontein


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.928 hotels in de buurt van Trevifontein weergeven
155 €
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
/ 5, op basis van 181 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen.

209 €
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
/ 5, op basis van 450 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Pieta, Spaanse Trappen en Pantheon. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

167 €
Trevi 41 Hotel

Trevi 41 Hotel

Via della Panetteria 41, Rome
4,5
/ 5, op basis van 245 beoordelingen
3.0 van 5.0

Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Rome.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.654 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Trajan's Market liggen binnen 2 km afstand.

159 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.560 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, vlak bij Palazzo Colonna, Trajan's Market en Piazza Venezia. Ook Forum Romanum en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

192 €
Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Via del Lavatore 95, Rome
4,7
/ 5, op basis van 105 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Spaanse Trappen en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Trajan's Market liggen binnen 10 minuten lopen.

119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Quirinale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trajan's Market liggen binnen 15 minuten lopen.

230 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.308 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Spaanse Trappen en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.