Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Zoek door meer dan 590.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Isola Tiberina

Bezoek dit minuscule eiland om een charmante barokke kerk en verscheidene bruggen te bekijken waarvan de oudste zo'n tweeduizend jaar oud zijn.

Voor een eilandje van deze afmeting heeft Isola Tiberina veel interessants te bieden.

Bestudeer de fraaie, crèmekleurige buitenzijde van de kleine kerk en de zuilen van een oude tempel. Maak een wandeling langs de oevers van de kabbelende rivier en bekijk de vervallen overblijfselen van de eerste stenen brug die ooit in de stad werd gebouwd.

Aangezien het eilandje slechts 270 meter lang en 67 meter breed is, zal het je niet veel tijd kosten om van de ene naar de andere kant van het bootvormige eilandje te lopen. Gelukkig is er onderweg heel wat te zien. Aan de oostkant van het eiland staat de Chiesa di San Bartolomeo uit de tiende eeuw. De kerk, die is gebouwd op de plek waar ooit een tempel uit de derde eeuw stond, heeft een voornamelijk barokke voorgevel en een romaanse klokkentoren die jaren na de bouw van de kerk werd toegevoegd. Ga naar binnen om het beschilderde plafond en de kleine fontein, die is versierd met beeldhouwwerken van Jezus, Bartholomeus, Adalbert en Otto III, te bekijken. De 28 zuilen die de schepen scheiden, zijn nog overblijfselen van de oorspronkelijke tempel.

Loop vanuit de kerk in noordelijke richting naar de Ponte Fabricio. Gebouwd in het jaar 62 v.Chr., is dit een van de twee nog in gebruik zijnde bruggen die het eiland met de stad verbinden. Bekijk ook de details op de brughoofden, die zijn versierd met twee vierhoofdige borstweringen met Januskoppen, de god van het begin en einde.

Dicht bij de Ponte Fabricio staat de enige overgebleven boog van de Ponte Rotto. Deze brug, gebouwd in 142 v.Chr., werd in 1598 verwoest bij een overstroming waarbij het water tot 20 meter boven zeeniveau steeg. Bewonder het reliëf van een draak op de brug. Dit was een symbool van paus Gregorius XIII en werd toegevoegd nadat een andere vloed de brug had beschadigd.

Je bereikt Isola Tiberina door vanuit het centrum van Rome de bus naar Lungotevere dei Pierleoni te nemen. Vervolgens is het nog maar een klein stukje lopen.


Beste hotelaanbiedingen in Tibereiland

Alle 5.444 accommodaties in Tibereiland weergeven
Hotel Contilia € 52
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.182 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hilton Garden Inn Rome Airport € 132
  Hilton Garden Inn Rome Airport

  Hilton Garden Inn Rome Airport

  Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino
    
   4,2
   / 5, op basis van 2.654 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 25 km afstand van Castelfusano, Hydromania en Atlantico. Ook PalaLottomatica en Euroma2 liggen binnen 25 km afstand.

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport € 108
   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

   Via Della Scafa 416, Fiumicino
     
    4,2
    / 5, op basis van 1.763 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt aan het water, binnen 2 km afstand van Casa di Amore e Psiche, Capitolium en Case a Giardino. Ook Necropoli di Porto Isola Sacra en Grandi Horrea liggen binnen 2 km afstand.

    Hilton Rome Airport € 150
    Hilton Rome Airport

    Hilton Rome Airport

    Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
      
     3,8
     / 5, op basis van 2.913 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 4,3 km van Necropoli di Porto Isola Sacra en binnen 10 km afstand van Area Archeologica del Porto di Traiano en Casa di Amore e Psiche. Ook Capitolium en Case a Giardino liggen binnen 10 km afstand.

     iQ Hotel Roma € 126
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      / 5, op basis van 3.060 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

      Hotel Delle Nazioni € 162
      Hotel Delle Nazioni

      Hotel Delle Nazioni

      Via Poli 7, Rome
        
       4,2
       / 5, op basis van 1.808 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen.

       Hotel Tiber Fiumicino € 108
       Hotel Tiber Fiumicino

       Hotel Tiber Fiumicino

       Via Della Torre Clementina 276, Fiumicino
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.718 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Fiumicino ligt aan het water, op 3,9 km van Necropoli di Porto Isola Sacra en binnen 10 km afstand van Parco Leonardo en Parco Commerciale Da Vinci. Ook Area Archeologica del Porto di Traiano en Casa di Amore e Psiche liggen binnen 10 km afstand.

        Hotel Capo d'Africa € 218
        Hotel Capo d'Africa

        Hotel Capo d'Africa

        Via Capo d'Africa 54, Rome
          
         4,7
         / 5, op basis van 1.146 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Celio, binnen 15 minuten lopen van Colosseum en Forum Romanum. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand.

         Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Tibereiland

         Topdeals op vluchten naar Tibereiland

         Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.