Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Pincio Terrace

Kuier langs de boulevards met de vele standbeelden van dit 16de-eeuwse terras en bewonder de sublieme uitzichten over de stad.

Door zijn hogere ligging is het Terrazza del Pincio een ideale plek om te genieten van een zonsondergang tegen de achtergrond van de koepels en huizen van Rome. Kom tot rust in de schaduw van het boomrijke park en bewonder de beelden van beroemde oorlogshelden en nationale iconen.

Het Terrazza del Pincio is ontworpen door de plaatselijke architect Giuseppe Valadier en is gebouwd in 1816. Het is een populaire plek voor wandelingen in de namiddag en je kunt er heerlijk tot rust komen na een dagje sightseeing.

Het Terrazza del Pincio ligt tussen het Piazza del Popolo, een van de grootste pleinen van de stad, en de Pincio-heuvel. Beklim de trappen van het piazza en wandel door de mooie tuinen onder het terras. Tussen de weelderige bomen en kleurrijke bloemen staan verschillende standbeelden. Bewonder de fontein uit 1922 die geïnspireerd is op de hereniging en de oorlogsheld Enrico Toti. Zoek de drie vrouwelijke figuren tussen de voornamelijk mannelijke beeldhouwwerken. Deze vrouwen zijn de dichteres Vittoria Colonna, de patrones Catharina van Siena en de schrijfster Grazia Deledda.

Ga verder naar het eigenlijke terras. Boven de drie bogen, past dit crèmekleurige barokke bouwwerk harmonieus bij de witte standbeelden beneden en is het de perfecte plek om te genieten van een van de meest adembenemende uitzichten over de stad.

Tuur over het piazza dat ver beneden je ligt en kijk hoe de bruisende menigte zich verplaatst. Tuur in de verte en kijk of je de koepel van de Sint-Pietersbasiliek en de engelfiguur bovenop het Castel Sant' Angelo eruit kunt pikken. Je kunt het Terrazza del Pincio het beste 's avonds bezoeken als de zon ondergaat en de lucht achter de Monte Mario, de hoogste heuvel van Rome, schitterend oranje, rood en paars kleurt. Deze plek is een absolute must voor liefhebbers van fotografie die erop gevierd zijn die ene onvergetelijke foto van Rome te kunnen maken.

Het Terrazza del Pincio ligt net achter het Piazza del Popolo. Neem de metro naar het station Flaminio. Vanaf hier is het nog vijftig meter wandelen naar het piazza. Het terras en aangrenzende tuinen zijn de hele week open en de toegang is gratis.


Gids voor Terrazza del Pincio


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.305 hotels in de buurt van Terrazza del Pincio weergeven
27 €
Terrazza del Corso

Terrazza del Corso

22 Via del Corso, Rome
4,4
/ 5, op basis van 23 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in Rome City Centre, this guesthouse is within a 15-minute walk of Piazza del Popolo and Pantheon. Villa Borghese and Trevi Fountain are also within 1 mi (2 km).

47 €
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
3,4
/ 5, op basis van 2.769 beoordelingen
4.5 van 5.0

This Art Nouveau hotel is 1 block from Rome's Vatican Museums and 2 blocks from Saint Peter's Cathedral; it is near Via Cola di Rienzo shopping street, 1 kilometer from Castel S'Angelo and 3 kilometers from the Pantheon.

70 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.721 beoordelingen
4.5 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

76 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.433 beoordelingen
4.5 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

70 €
Hotel Mozart

Hotel Mozart

Via dei Greci, 23b, Rome
4,2
/ 5, op basis van 483 beoordelingen
4.5 van 5.0

Located in Rome City Centre, this hotel is within a 15-minute walk of Piazza del Popolo, Pantheon, and Trevi Fountain. Piazza Venezia and Vittorio Emanuele Monument are also within 1 mi (2 km).

94 €
Hotel Manfredi Suite in Rome

Hotel Manfredi Suite in Rome

Via Margutta 61, Rome
4,6
/ 5, op basis van 720 beoordelingen
3.5 van 5.0

This family-friendly Rome hotel is located in the historical district, within a 10-minute walk of Piazza di Spagna and Piazza del Popolo. Villa Borghese and Colosseum are also within 2 mi (3 km).

116 €
Piazza di Spagna Prestige

Piazza di Spagna Prestige

Via della Croce 33, Rome
4,7
/ 5, op basis van 234 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in Rome City Centre, this townhouse accommodation is within a 10-minute walk of Caffe Greco and Piazza del Popolo. Trevi Fountain and Pantheon are also within 15 minutes.

73 €
Pantheon Royal Suite

Pantheon Royal Suite

Piazza Della Rotonda 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 648 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in Navona, this spa townhouse accommodation is steps from Sant'Eustachio and Pantheon. Piazza Navona and Trevi Fountain are also within 10 minutes.