Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Pincio Terrace

Kuier langs de boulevards met de vele standbeelden van dit 16de-eeuwse terras en bewonder de sublieme uitzichten over de stad.

Door zijn hogere ligging is het Terrazza del Pincio een ideale plek om te genieten van een zonsondergang tegen de achtergrond van de koepels en huizen van Rome. Kom tot rust in de schaduw van het boomrijke park en bewonder de beelden van beroemde oorlogshelden en nationale iconen.

Het Terrazza del Pincio is ontworpen door de plaatselijke architect Giuseppe Valadier en is gebouwd in 1816. Het is een populaire plek voor wandelingen in de namiddag en je kunt er heerlijk tot rust komen na een dagje sightseeing.

Het Terrazza del Pincio ligt tussen het Piazza del Popolo, een van de grootste pleinen van de stad, en de Pincio-heuvel. Beklim de trappen van het piazza en wandel door de mooie tuinen onder het terras. Tussen de weelderige bomen en kleurrijke bloemen staan verschillende standbeelden. Bewonder de fontein uit 1922 die geïnspireerd is op de hereniging en de oorlogsheld Enrico Toti. Zoek de drie vrouwelijke figuren tussen de voornamelijk mannelijke beeldhouwwerken. Deze vrouwen zijn de dichteres Vittoria Colonna, de patrones Catharina van Siena en de schrijfster Grazia Deledda.

Ga verder naar het eigenlijke terras. Boven de drie bogen, past dit crèmekleurige barokke bouwwerk harmonieus bij de witte standbeelden beneden en is het de perfecte plek om te genieten van een van de meest adembenemende uitzichten over de stad.

Tuur over het piazza dat ver beneden je ligt en kijk hoe de bruisende menigte zich verplaatst. Tuur in de verte en kijk of je de koepel van de Sint-Pietersbasiliek en de engelfiguur bovenop het Castel Sant' Angelo eruit kunt pikken. Je kunt het Terrazza del Pincio het beste 's avonds bezoeken als de zon ondergaat en de lucht achter de Monte Mario, de hoogste heuvel van Rome, schitterend oranje, rood en paars kleurt. Deze plek is een absolute must voor liefhebbers van fotografie die erop gevierd zijn die ene onvergetelijke foto van Rome te kunnen maken.

Het Terrazza del Pincio ligt net achter het Piazza del Popolo. Neem de metro naar het station Flaminio. Vanaf hier is het nog vijftig meter wandelen naar het piazza. Het terras en aangrenzende tuinen zijn de hele week open en de toegang is gratis.


Gids voor Terrazza del Pincio


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.920 hotels in de buurt van Terrazza del Pincio weergeven
113 €
Hotel Condotti

Hotel Condotti

Via Mario Dè Fiori 37, Rome
4,2
/ 5, op basis van 251 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, vlak bij Piazza di Spagna en Spaanse Trappen. Ook Trevifontein en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Quirinale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trajan's Market liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.654 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Trajan's Market liggen binnen 2 km afstand.

184 €
Hotel Piranesi

Hotel Piranesi

Via del Babuino, 196, Rome
4,2
/ 5, op basis van 106 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Flaminio, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria del Popolo en Spaanse Trappen. Ook Villa Borghese en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand.

209 €
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
/ 5, op basis van 450 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Pieta, Spaanse Trappen en Pantheon. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

179 €
Mozart Hotel Rome

Mozart Hotel Rome

Via dei Greci, 23b, Rome
4,2
/ 5, op basis van 122 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Piazza di Spagna en Spaanse Trappen. Ook Pantheon en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

209 €
River Palace Hotel

River Palace Hotel

Via Flaminia 33, Rome
4,5
/ 5, op basis van 1.544 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Flaminio, binnen 2 km afstand van Santa Maria del Popolo, Villa Borghese en Spaanse Trappen. Ook Nationale galerie voor moderne kunst en Bioparco liggen binnen 2 km afstand.