Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Pincio Terrace

Kuier langs de boulevards met de vele standbeelden van dit 16de-eeuwse terras en bewonder de sublieme uitzichten over de stad.

Door zijn hogere ligging is het Terrazza del Pincio een ideale plek om te genieten van een zonsondergang tegen de achtergrond van de koepels en huizen van Rome. Kom tot rust in de schaduw van het boomrijke park en bewonder de beelden van beroemde oorlogshelden en nationale iconen.

Het Terrazza del Pincio is ontworpen door de plaatselijke architect Giuseppe Valadier en is gebouwd in 1816. Het is een populaire plek voor wandelingen in de namiddag en je kunt er heerlijk tot rust komen na een dagje sightseeing.

Het Terrazza del Pincio ligt tussen het Piazza del Popolo, een van de grootste pleinen van de stad, en de Pincio-heuvel. Beklim de trappen van het piazza en wandel door de mooie tuinen onder het terras. Tussen de weelderige bomen en kleurrijke bloemen staan verschillende standbeelden. Bewonder de fontein uit 1922 die geïnspireerd is op de hereniging en de oorlogsheld Enrico Toti. Zoek de drie vrouwelijke figuren tussen de voornamelijk mannelijke beeldhouwwerken. Deze vrouwen zijn de dichteres Vittoria Colonna, de patrones Catharina van Siena en de schrijfster Grazia Deledda.

Ga verder naar het eigenlijke terras. Boven de drie bogen, past dit crèmekleurige barokke bouwwerk harmonieus bij de witte standbeelden beneden en is het de perfecte plek om te genieten van een van de meest adembenemende uitzichten over de stad.

Tuur over het piazza dat ver beneden je ligt en kijk hoe de bruisende menigte zich verplaatst. Tuur in de verte en kijk of je de koepel van de Sint-Pietersbasiliek en de engelfiguur bovenop het Castel Sant' Angelo eruit kunt pikken. Je kunt het Terrazza del Pincio het beste 's avonds bezoeken als de zon ondergaat en de lucht achter de Monte Mario, de hoogste heuvel van Rome, schitterend oranje, rood en paars kleurt. Deze plek is een absolute must voor liefhebbers van fotografie die erop gevierd zijn die ene onvergetelijke foto van Rome te kunnen maken.

Het Terrazza del Pincio ligt net achter het Piazza del Popolo. Neem de metro naar het station Flaminio. Vanaf hier is het nog vijftig meter wandelen naar het piazza. Het terras en aangrenzende tuinen zijn de hele week open en de toegang is gratis.


Gids voor Terrazza del Pincio


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.739 hotels in de buurt van Terrazza del Pincio weergeven
Relais Pierret € 181
Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
   
  4,8
  / 5, op basis van 175 beoordelingen
  0.0 van 5.0

  Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Piazza del Popolo en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

  Terrazza del Corso € 69
  Terrazza del Corso

  Terrazza del Corso

  22 Via del Corso, Rome
    
   4,1
   / 5, op basis van 102 beoordelingen
   0.0 van 5.0

   Dit pension ligt in het centrum van Rome.

   Piazza del Popolo (0,2 km) • Spaanse Trappen (0,2 km) • Villa Borghese (0,8 km) • Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea (0,9 km)

   Hotel Contilia € 79
   Hotel Contilia

   Hotel Contilia

   Via Principe Amedeo 81, Rome
     
    3,6
    / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

    Hotel Quirinale € 148
    Hotel Quirinale

    Hotel Quirinale

    Via Nazionale 7, Rome
      
     4,1
     / 5, op basis van 2.534 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Piazza della Repubblica en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

     iQ Hotel Roma € 193
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      / 5, op basis van 2.978 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

      Palazzo Montemartini € 222
      Palazzo Montemartini

      Palazzo Montemartini

      largo giovanni montemartini, 20, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 356 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 2 km afstand van Piazza della Repubblica en Villa Borghese. Ook Forum Romanum en Pantheon liggen binnen 3 km afstand.

       Hotel Splendide Royal € 205
       Hotel Splendide Royal

       Hotel Splendide Royal

       Via Di Porta Pinciana 14, Rome
         
        4,6
        / 5, op basis van 1.049 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Villa Borghese, Galleria Borghese en Bioparco di Roma. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea liggen binnen 2 km afstand.

        Ripetta 25 € 127
        Ripetta 25

        Ripetta 25

        Via di Ripetta 25, Rome
          
         4,7
         / 5, op basis van 230 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Piazza del Popolo en Piazza di Spagna. Ook Pantheon en Piazza Navona liggen binnen 2 km afstand.