Stadspark (Varosliget)Dit enorme park is een van de populairste plekken in Boedapest. Je kunt hier heerlijk ontspannen, dineren of genieten van kunst en geschiedenis.

Voeg je bij de lokale bevolking en de toeristen die samenkomen in het Stadspark (Varosliget) en geniet van de rustige natuur of van de culturele activiteiten en restaurants. Aan het begin van de 19e eeuw werd op dit onontgonnen terrein een van de eerste openbare parken ter wereld ingericht. Het is echt enorm: maar liefst 122 hectare!

De hoofdingang van het park bevindt zich op het Heldenplein, met verschillende gebouwen uit de tijd rond 1900. Het Millenniummonument toont de geschiedenis van Hongarije. In de Kunsthal vind je moderne kunst van lokale en internationale kunstenaars. Bekijk je liever oudere werken, dan vind je in het Museum voor Schone Kunsten een prachtige collectie schilderijen en beeldhouwwerken van oude Europese meesters.

Verder in het park vind je de Széchenyibaden. Dompel je onder in deze beroemde, honderd jaar oude, thermale baden van Boedapest. De moderne spafaciliteiten bestaan uit whirlpools, sauna, zwembaden en massage. De thermale baden zijn dagelijks open. De toegang en de activiteiten zijn tegen betaling.

Op een paar minuten van de baden vind je de dierentuin van Boedapest, met 5000 dieren van 1000 diersoorten. Gezinnen zullen zich amuseren met activiteiten zoals het voederen van de dieren, 3D-films, demonstraties en minicolleges. In een van de tien restaurants in de dierentuin kun je een hapje eten. De toegang tot de dierentuin is betalend. De dierentuin is dagelijks open, behalve op 24 en 31 december.

In de Vajdahunyadburcht vind je het grootste landbouwmuseum van Europa. Het slot werd gebouwd ter gelegenheid van de viering van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Het gebouw weerspiegelt verschillende periodes in de Hongaarse architectuur. In de winter is het kasteel het decor voor de grootste openluchtijsbaan van Boedapest. Huur een paar schaatsen en glijd over het ijs.

Petőfi Hall is een populaire plek onder jongeren. Op dit openluchtpodium treden internationale popsterren op voor een publiek van meer dan 6000 mensen.

Neem de metro, bus of tram naar het Stadspark en stap uit bij het Heldenplein.


Verken meer van Budapest (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Stadspark


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Stadspark

Alle hotels in de buurt van Stadspark weergeven