Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Stadsmuseum

Een bezoek aan dit uitgebreide museum is de snelste manier om kennis te maken met de fascinerende geschiedenis van Kopenhagen.

Het officiële stadsmuseum van Kopenhagen, Københavns Museum in het Deens, neemt je op een fascinerende reis van het 12e-eeuwse Denemarken tot nu. Begin je vakantie in Kopenhagen met een bezoek aan dit museum en ontdek de geschiedenis van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voordat je ze effectief gaat bezichtigen. 

Het museum is gehuisvest in een 18e-eeuws herenhuis dat eigendom was van de toenmalige koninklijke schietvereniging van Kopenhagen. De schietbaan buiten het museum is nu ingericht als klein park. 

De collecties bevatten vele historische en hedendaagse stukken, en allemaal willen ze de bezoeker inzicht geven in de unieke cultuur van de stad Kopenhagen. De inwoners van de hoofdstad van Denemarken koesteren hun oude Scandinavische tradities en zijn tegelijk erg gericht op de moderne, Europese cultuur.

De oorsprong van Kopenhagen gaat terug tot het jaar 1167 toen het slechts een klein vissersdorp was. Loop door het chronologisch opgezette museum waar de geschiedenis van de stad zich voor je ogen ontvouwt. Een diapresentatie van 25 minuten toont de veranderingen in de stad in de loop der jaren en leert je waarom de stad is geworden zoals ze er nu uitziet.

Ook de geschiedenis van de Deense koninklijke familie, de oorlogen met Zweden en Noorwegen en de belangrijke traditie van academici, schrijvers en ontwerpers in Kopenhagen komen aan bod. Bewonder zeldzame foto's van de stad in de tentoonstellingen en bezichtig films, voorwerpen en interactieve en digitale tours. Probeer deel te nemen aan een van de workshops voor volwassenen en kinderen die regelmatig plaatsvinden.

De hedendaagse expositie is een geweldige manier om kennis te maken met de sterk aanwezige jongerencultuur in Kopenhagen. Ontdek weinig bekende geheimen over stadsdelen in ontwikkeling, zoals Nørrebro, leer waarom de inwoners hier zo milieubewust zijn en zie hoe immigranten hun bijdrage leverden aan de multiculturele samenleving in Kopenhagen.

Het stadsmuseum van Kopenhagen ligt in het westen van het centrum, op ongeveer 10 minuten lopen van het centraal treinstation. Tegen betaling kun je je auto op straat kwijt. Het museum is elke dag open en er geldt een kleine toegangsprijs voor volwassenen. Op vrijdag is het museum gratis toegankelijk.


Stadsmuseum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Stadsmuseum

Alle 805 accommodaties in de buurt van Stadsmuseum weergeven
Ascot Hotel € 121
Ascot Hotel

Ascot Hotel

Studiestræde 61, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Pumpehuset en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Strøget liggen op 10 minuten wandelen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten wandelen.

  Skt. Petri € 187
  Skt. Petri

  Skt. Petri

  Krystalgade 22, Kopenhagen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen op 5 minuten wandelen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten wandelen.

   Comfort Hotel Vesterbro € 112
   Comfort Hotel Vesterbro

   Comfort Hotel Vesterbro

   Vesterbrogade 23-29, Kopenhagen
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Torvehallerne liggen op 2 km afstand. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten wandelen.

    Urban House Copenhagen by MEININGER € 52
    Urban House Copenhagen by MEININGER

    Urban House Copenhagen by MEININGER

    Colbjørnsensgade 11, Kopenhagen
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen op een kwartiertje wandelen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten wandelen.

     Scandic Copenhagen € 112
     Scandic Copenhagen

     Scandic Copenhagen

     Vester Søgade 6, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen op 2 km afstand. Station Vesterport ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 7 minuten wandelen.

      Scandic Webers
      Scandic Webers

      Scandic Webers

      Vesterbrogade 11 B, Kopenhagen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 5 minuten wandelen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen op een kwartiertje wandelen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten wandelen.

       Scandic Kødbyen € 117
       Scandic Kødbyen

       Scandic Kødbyen

       Skelbaekgade 3a, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Vesterbro, op 15 minuten wandelen van Oksnehallen en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Nationaal Museum van Denemarken liggen op 2 km afstand. Station Dybbølsbro ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Metrostation Enghave Plads is het 11 minuten wandelen.

        Villa Copenhagen
        Villa Copenhagen

        Villa Copenhagen

        Tietgensgade 39, Kopenhagen
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, op 10 minuten wandelen van Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Nyhavn liggen op 2 km afstand. Centraal Station Kopenhagen ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Station Vesterport is het 8 minuten wandelen.