Spaanse Trappen

Deze monumentale trappen met hun bijzondere geschiedenis zijn een van de meest bruisende plekken in het hart van de stad Rome.

Er zijn veel beroemde trappen in de wereld, zoals de Potjomkin-trappen in Odessa (Oekraïne) of de Escadaria Selarón in Rio de Janeiro (Brazilië), maar weinige zijn zo romantisch als de Spaanse Trappen.

In vergelijking met enkele andere toeristische hoogtepunten in Rome werden de Spaanse Trappen relatief recent gebouwd. De trappen zijn genoemd naar de Spaanse ambassade die hier ooit gevestigd was.

Het ontwerp van Francisco de Sanctis en Alessandro Specchi uit 1717 bevat 138 treden. Dankzij de trappen werd de hogergelegen kerk, Trinita dei Monti, gemakkelijker bereikbaar. De architecten combineerden welvingen, rechte lijnen, uitzichten en terrassen tot een prachtig ontwerp dat in perfecte harmonie is met de architectuur op het plein.

De Spaanse Trappen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Rome. In de 18e en 19e eeuw waren ze een populaire ontmoetingsplaats voor lokale artiesten, schrijvers, dandy's en bohemiens. In de 20e eeuw werden ze vereeuwigd op het witte doek in films als Ladri di biciclette, een Italiaanse film uit 1948, Roman Holiday met Audrey Hepburn (1953) en The Talented Mr. Ripley (1999).

Ook nu zijn de trappen een favoriete locatie zowel voor toeristen als voor inwoners van Rome. Je kunt hier gezellig zitten, praten en genieten van de schoonheid van Rome. Onthoud wel dat het in Rome voortaan verboden is om op straat te eten, dus een picknick of gelato op de Spaanse Trappen is helaas niet mogelijk.

Boven aan de trappen staat de prachtige 16e-eeuwse kerk Trinità dei Monti en onderaan ligt het 17e-eeuwse plein Piazza di Spagna met in het midden de sierlijke Fontana della Barcaccia. Neem tijdens je drukke bezoek aan Rome even de tijd om te pauzeren bij de trappen en van de Spaanse sfeer te proeven in de Italiaanse omgeving.

De Spaanse Trappen liggen in het centrum van Rome. Neem metrolijn A (de rode lijn) tot het station Spagna dat op een boogscheut van de trappen ligt. De bussen in Rome zijn te groot voor de smalle straatjes in het centrum, maar de halte Piazza del Popolo ligt op 10 minuten loopafstand.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Spaanse Trappen


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Spaanse Trappen

Alle hotels in de buurt van Spaanse Trappen weergeven