Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Spaanse Trappen

Deze monumentale trappen met hun bijzondere geschiedenis zijn een van de meest bruisende plekken in het hart van de stad Rome.

Er zijn veel beroemde trappen in de wereld, zoals de Potjomkin-trappen in Odessa (Oekraïne) of de Escadaria Selarón in Rio de Janeiro (Brazilië), maar weinige zijn zo romantisch als de Spaanse Trappen.

In vergelijking met enkele andere toeristische hoogtepunten in Rome werden de Spaanse Trappen relatief recent gebouwd. De trappen zijn genoemd naar de Spaanse ambassade die hier ooit gevestigd was.

Het ontwerp van Francisco de Sanctis en Alessandro Specchi uit 1717 bevat 138 treden. Dankzij de trappen werd de hogergelegen kerk, Trinita dei Monti, gemakkelijker bereikbaar. De architecten combineerden welvingen, rechte lijnen, uitzichten en terrassen tot een prachtig ontwerp dat in perfecte harmonie is met de architectuur op het plein.

De Spaanse Trappen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Rome. In de 18e en 19e eeuw waren ze een populaire ontmoetingsplaats voor lokale artiesten, schrijvers, dandy's en bohemiens. In de 20e eeuw werden ze vereeuwigd op het witte doek in films als Ladri di biciclette, een Italiaanse film uit 1948, Roman Holiday met Audrey Hepburn (1953) en The Talented Mr. Ripley (1999).

Ook nu zijn de trappen een favoriete locatie zowel voor toeristen als voor inwoners van Rome. Je kunt hier gezellig zitten, praten en genieten van de schoonheid van Rome. Onthoud wel dat het in Rome voortaan verboden is om op straat te eten, dus een picknick of gelato op de Spaanse Trappen is helaas niet mogelijk.

Boven aan de trappen staat de prachtige 16e-eeuwse kerk Trinità dei Monti en onderaan ligt het 17e-eeuwse plein Piazza di Spagna met in het midden de sierlijke Fontana della Barcaccia. Neem tijdens je drukke bezoek aan Rome even de tijd om te pauzeren bij de trappen en van de Spaanse sfeer te proeven in de Italiaanse omgeving.

De Spaanse Trappen liggen in het centrum van Rome. Neem metrolijn A (de rode lijn) tot het station Spagna dat op een boogscheut van de trappen ligt. De bussen in Rome zijn te groot voor de smalle straatjes in het centrum, maar de halte Piazza del Popolo ligt op 10 minuten loopafstand.


Gids voor Spaanse Trappen


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.902 hotels in de buurt van Spaanse Trappen weergeven
90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.351 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

156 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.330 beoordelingen
4.0 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

50 €
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
3,4
/ 5, op basis van 1.791 beoordelingen
4.0 van 5.0

This Art Nouveau hotel is 1 block from Rome's Vatican Museums and 2 blocks from Saint Peter's Cathedral; it is near Via Cola di Rienzo shopping street, 1 kilometer from Castel S'Angelo and 3 kilometers from the Pantheon.

129 €
Hotel Condotti

Hotel Condotti

Via Mario Dè Fiori 37, Rome
4,2
/ 5, op basis van 262 beoordelingen
3.0 van 5.0

These hotel accommodations are located throughout the area in Rome.

119 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.679 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

85 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.594 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

146 €
Royal Palace Luxury Hotel-Piazza Di Spagna

Royal Palace Luxury Hotel-Piazza Di Spagna

Via delle Carrozze, 34/36, Rome
2,9
/ 5, op basis van 246 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome City Centre, this romantic hotel is within a 10-minute walk of Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, and Trevi Fountain. Pantheon and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

230 €
Hotel Splendide Royal

Hotel Splendide Royal

Via Di Porta Pinciana 14, Rome
4,6
/ 5, op basis van 673 beoordelingen
5.0 van 5.0

Just off Rome's exclusive Via Veneto, this small, opulent hotel occupies a 19th-century building facing Villa Borghese park; the Spanish Steps are 500 meters away.