Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Guggenheim Museum

Een van bekendste kunstgalerieën ter wereld is net zo boeiend aan de buitenkant als vanbinnen.

Dit iconische museum op 5th Avenue staat zowel bekend om zijn invloedrijke verzameling impressionistische, moderne en hedendaagse kunst als om zijn unieke architectonische ontwerp. Het spiraalvormige gebouw, ontworpen door Frank Lloyd Wright, is wereldwijd gekend. Sinds de opening in 1959 heeft het museum voortdurend zijn kunstverzameling uitgebreid, en elk jaar worden er een aantal belangrijke tijdelijke tentoonstellingen van enkele van de grootste namen uit de kunstwereld gehouden. Het Solomon R. Guggenheim Museum is een must voor elke bezoeker die een interesse heeft in 20e-eeuwse kunst en zij die van mooie architectuur houden.

Je ziet de buitenkant van het Guggenheim wanneer je Central Park achter je laat of wanneer je langs 5th Avenue wandelt. Het opende zijn deuren in het jaar dat Frank Lloyd Wright overleed, en zou uiteindelijk één van zijn bekendste gebouwen worden. De spiraalvormige vloeren zijn zowel aan de binnen- en buitenkant zichtbaar, en zijn zeker een fotootje waard.

Wandel tegen de richting van de klok in vanaf de 1e tot de 7e verdieping. Je vindt er kunstwerken van Picasso, Monet en Renoir, maar ook tijdelijke tentoonstellingen van over de hele wereld. Boek jezelf een rondleiding, een uitstekende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van het museum en de kunstbewegingen van de 20e eeuw.

Het Guggenheim Museum ligt tegenover Central Park, op de hoek van 5th Avenue en 88th Street. Parkeerplaatsen in de Upper East Side zijn duur en moeilijk te vinden, maar de buurt is goed te bereiken met taxi's en het openbaar vervoer. Als je met de metro komt, ga dan naar de halte bij 86th Street. Het Guggenheim Museum is op donderdag gesloten. Er geldt een toegangsprijs, behalve voor de laatste twee openingsuren op zaterdag, wanneer je je eigen toegangsprijs bepaalt.


Solomon R. Guggenheim Museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Solomon R. Guggenheim Museum

Alle 3.030 accommodaties in de buurt van Solomon R. Guggenheim Museum weergeven
Hudson New York, Central Park € 167
Hudson New York, Central Park

Hudson New York, Central Park

358 W 58th St, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Central Park en Columbus Circle. Ook Lincoln Center en Operagebouw van Metropolitan Opera liggen op 10 minuten wandelen. 59 St. - Columbus Circle Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar 57 St. - 7 Av Station is het 5 minuten wandelen.

  YOTEL New York € 111
  YOTEL New York

  YOTEL New York

  570 Tenth Avenue, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen van Times Square en Jacob K. Javits Convention Center. Ook Broadway en Central Park liggen op 2 km afstand. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 12 minuten wandelen en naar 34 St. - Penn Station is het 14 minuten wandelen.

   Salisbury Hotel € 110
   Salisbury Hotel

   Salisbury Hotel

   123 W 57th St, New York, NY
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Carnegie Hall, Central Park en 5th Avenue. Ook Columbus Circle en Ed Sullivan Theater liggen op 10 minuten wandelen. 5 Av.-53 St. Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 57 St. Station is het 5 minuten wandelen.

    Park Central Hotel New York € 99
    Park Central Hotel New York

    Park Central Hotel New York

    870 7th Ave, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Central Park en Broadway Theatre liggen op 5 minuten wandelen. 7 Av. Station (E 53rd St.) en 50 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

     Excelsior Hotel € 238
     Excelsior Hotel

     Excelsior Hotel

     45 W 81st St, New York, NY
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Upper West Side, op 10 minuten wandelen van Central Park en Amerikaans natuurhistorisch museum. Ook Beacon Theater en Metropolitan Museum of Art liggen op 2 km afstand. 81 St. - Museum of Natural History Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar 86 St. Station (Central Park West) is het 8 minuten wandelen.

      The Belvedere Hotel € 110
      The Belvedere Hotel

      The Belvedere Hotel

      319 W 48th St, New York, NY
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Eugene O'Neill Theatre, Times Square en Gershwin Theater. Ook Broadway en Broadway Theatre liggen op 10 minuten wandelen. 49th St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 50 St. Station (Broadway) is het 7 minuten wandelen.

       The Roosevelt Hotel, New York City € 112
       The Roosevelt Hotel, New York City

       The Roosevelt Hotel, New York City

       45 E 45th Street, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue en Station Grand Central Terminal. Ook Chrysler Building en Kathedraal St. Patrick's liggen op 10 minuten wandelen. Grand Central - 42 St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar 5 Av Station (W. 42nd St.) is het 5 minuten wandelen.

        Empire Hotel € 148
        Empire Hotel

        Empire Hotel

        44 W 63rd St, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van New York en bevindt zich vlak bij Operagebouw van Metropolitan Opera, Central Park en Lincoln Center. Ook Columbus Circle en Juilliard School liggen op 10 minuten wandelen. 66 St. - Lincoln Center Station en 59 St. - Columbus Circle Station liggen op 5 minuten wandelen.