Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Sint-Pietersplein (Piazza San Pietro)

Dit plein in het hart van de katholieke wereld is het toppunt van religieuze architectuur en een absolute aanrader, in het bijzonder bij zonsondergang.

Betreed het Sint-Pietersplein vanaf de Via della Conciliazione. Dit is de beste weg omdat je zo de imposante Sint-Pietersbasiliek recht voor je ziet. Loop naar het midden van het plein en ervaar hoe het voelt om in het centrum van de kleinste staat ter wereld te staan.

Het plein zoals het vandaag is werd ontworpen door Gian Lorenzo Bernini. Deze barokke architect kreeg in het midden van de 17e eeuw de opdracht om een ruimte in open lucht te maken waar de paus zo veel mogelijk mensen kon toespreken vanaf het balkon van het Apostolisch Paleis. Met Pasen stroomt het Sint-Pietersplein nog altijd vol met pelgrims die samenkomen om de paus zijn jaarlijkse boodschap te horen prediken. Maar het is er niet alleen op katholieke feestdagen erg druk.

Plan je bezoek aan het Sint-Pietersplein dus goed vooraf en noteer de dingen die je echt wilt zien. Zo heb je bijvoorbeeld de Vaticaanse obelisk in het midden van het plein, een massieve brok rode graniet van 25 meter hoog. Naar verluidt liet Caligula deze obelisk in 37 n. Chr. van Alexandrië naar Rome overbrengen naar het Circus van Nero. Dit theater bevond zich op de plaats waar het plein nu ligt en werd gebruikt om wreedheden en kruisigingen uit te voeren. Dit is ook de plek waar de apostel Petrus werd geëxecuteerd door de Romeinen. Zijn kruisiging wordt onder andere afgebeeld op een schilderij van Caravaggio dat zich in de Cerasi-kapel in Rome bevindt.

Het Sint-Pietersplein is omgeven door vier rijen van zuilen in een ellipsvorm met optisch effect. Als je op een van de brandpunten van deze ellips staat, lijkt de collonade namelijk uit slechts één rij zuilen te bestaan. Boven op de collonade staan verschillende standbeelden van heiligen zoals Johannes de Doper en Jezus. Het beeld van de heilige Petrus zelf staat rechts van de trappen die naar de basiliek leiden en is gemaakt door Guiseppe de Fabris. Het staat recht tegenover het beeld van de heilige Paulus.

Het Sint-Pietersplein ligt in het centrum van Rome. Het ligt op korte wandelafstand van het stadscentrum. Steek gewoon de rivier de Tiber over en wandel door de Via della Conciliazione. Het dichtstbijzijnde metrostation Ottaviano bereik je gemakkelijk langs de Via Ottaviano.


Gids voor Sint-Pietersplein


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.912 hotels in de buurt van Sint-Pietersplein weergeven
111 €
Hotel Columbus

Hotel Columbus

Via Della Conciliazione 33, Rome
4,0
/ 5, op basis van 614 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Engelenburcht en Sint-Pietersbasiliek. Ook Sixtijnse Kapel en Vaticaanse Musea liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Starhotels Michelangelo

Starhotels Michelangelo

Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 2.105 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Historisch Centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Sixtijnse Kapel en Engelenburcht liggen binnen 2 km afstand.

368 €
Gran Melia Rome

Gran Melia Rome

Via del Gianicolo 3, Rome
4,5
/ 5, op basis van 338 beoordelingen
5.0 van 5.0

Deze gezinsvriendelijke accommodatie in Rome ligt aan de rivierpromenade, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht en Sint-Pietersplein. Ook Santa Maria in Trastevere en Pantheon liggen binnen 2 km afstand.

182 €
Hotel della Conciliazione

Hotel della Conciliazione

Borgo Pio n. 163-164-165-166, Rome
4,6
/ 5, op basis van 228 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Engelenburcht en Sint-Pietersbasiliek. Ook Vaticaanse Musea en Piazza Navona liggen binnen 2 km afstand.

115 €
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
3,4
/ 5, op basis van 1.740 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Prati, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht, Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Piazza Navona en Sixtijnse Kapel liggen binnen 2 km afstand.