Santa Francesca Romana

In deze kleine basiliek met de indrukwekkende Italiaanse klokkentoren uit de tiende eeuw zijn waardevolle religieuze kunstwerken en de relieken van de heilige Francisca Romana.

De Santa Francesca Romana is een van de minder bekende antieke schatten van Rome. Deze kleine basiliek werd gebouwd in de tiende eeuw en heeft een kapel uit de vierde eeuw. Bezichtig deze bijzondere kerk en ontdek religieuze kunstwerken en een spectaculaire Romeinse architectuur.

Bewonder de fraaie gebrandschilderde ramen en het mooie ontwerp aan de buitenkant. Let op het plan van deze basiliek met één schip en zijkapellen. De Santa Francesca Romana staat vlak bij een aantal andere antieke Romeinse sites, waaronder het Colosseum.

Deze kerk werd in de zestiende eeuw opnieuw gewijd aan Francisca Romana. Haar relieken worden bewaard in de crypte. De portiek en façade in travertijn werden voltooid in de vroege zeventiende eeuw. Bekijk de schitterende icoon van de Maagd Maria uit de vijfde eeuw.

Neem een kijkje in de kleine kapel die in de vierde eeuw door St. Silvester is gebouwd en gewijd is aan Sint Petrus en Sint Paulus. De Romaanse klokkentoren die bij de kerk hoort, is ongeveer dertig meter hoog.

In vijf minuten wandel je van de Santa Francesca Romana naar het Colosseum. Dit amfitheater werd gebouwd in de eerste eeuw en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Romeinse architectuur. Het Colosseum werd gebruikt voor vermaak, zoals gladiatorengevechten, jacht op dieren en openbare spektakels.

Bezoek de Tempio di Venere e Roma, de tempel van Venus en Rome, naast de basiliek. Op deze plek stond waarschijnlijk een van de grootste tempels van het oude Rome. De tempel werd in de tweede eeuw gebouwd in opdracht van de keizers Hadrianus en Antoninus Pius. Let op de zuilen van grijs Egyptisch graniet die de omtrek van het platform markeren.

De Santa Francesca Romana vind je aan het noordelijke uiteinde van de Via Sacra naast het Forum Romanum. Je kunt de basiliek gratis bezoeken. Vanaf het metrostation Colosseo is het ongeveer tien minuten wandelen.

Boek een rondleiding en stop bij de Santa Francesca Romana, terwijl je het Colosseum en enkele andere bezienswaardigheden van Rome bezoekt.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Santa Francesca Romana


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Santa Francesca Romana

Alle hotels in de buurt van Santa Francesca Romana weergeven