Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Santa Francesca Romana

In deze kleine basiliek met de indrukwekkende Italiaanse klokkentoren uit de tiende eeuw zijn waardevolle religieuze kunstwerken en de relieken van de heilige Francisca Romana.

De Santa Francesca Romana is een van de minder bekende antieke schatten van Rome. Deze kleine basiliek werd gebouwd in de tiende eeuw en heeft een kapel uit de vierde eeuw. Bezichtig deze bijzondere kerk en ontdek religieuze kunstwerken en een spectaculaire Romeinse architectuur.

Bewonder de fraaie gebrandschilderde ramen en het mooie ontwerp aan de buitenkant. Let op het plan van deze basiliek met één schip en zijkapellen. De Santa Francesca Romana staat vlak bij een aantal andere antieke Romeinse sites, waaronder het Colosseum.

Deze kerk werd in de zestiende eeuw opnieuw gewijd aan Francisca Romana. Haar relieken worden bewaard in de crypte. De portiek en façade in travertijn werden voltooid in de vroege zeventiende eeuw. Bekijk de schitterende icoon van de Maagd Maria uit de vijfde eeuw.

Neem een kijkje in de kleine kapel die in de vierde eeuw door St. Silvester is gebouwd en gewijd is aan Sint Petrus en Sint Paulus. De Romaanse klokkentoren die bij de kerk hoort, is ongeveer dertig meter hoog.

In vijf minuten wandel je van de Santa Francesca Romana naar het Colosseum. Dit amfitheater werd gebouwd in de eerste eeuw en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Romeinse architectuur. Het Colosseum werd gebruikt voor vermaak, zoals gladiatorengevechten, jacht op dieren en openbare spektakels.

Bezoek de Tempio di Venere e Roma, de tempel van Venus en Rome, naast de basiliek. Op deze plek stond waarschijnlijk een van de grootste tempels van het oude Rome. De tempel werd in de tweede eeuw gebouwd in opdracht van de keizers Hadrianus en Antoninus Pius. Let op de zuilen van grijs Egyptisch graniet die de omtrek van het platform markeren.

De Santa Francesca Romana vind je aan het noordelijke uiteinde van de Via Sacra naast het Forum Romanum. Je kunt de basiliek gratis bezoeken. Vanaf het metrostation Colosseo is het ongeveer tien minuten wandelen.

Boek een rondleiding en stop bij de Santa Francesca Romana, terwijl je het Colosseum en enkele andere bezienswaardigheden van Rome bezoekt.


Gids voor Santa Francesca Romana


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.920 hotels in de buurt van Santa Francesca Romana weergeven
119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.655 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

129 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 812 beoordelingen
4.0 van 5.0

Surrounded by artisans' workshops and antique shops in the up-and-coming Monti district of Rome, this townhouse hotel is 500 meters from the Colosseum and the Roman Forum.

151 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.560 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

184 €
Monti Palace Hotel

Monti Palace Hotel

Via Cavour, n.185, Rome
4,6
/ 5, op basis van 226 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Basilica di Santa Maria Maggiore, Roman Forum, and Teatro dell'Opera di Roma. Colosseum and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

113 €
Hotel Fori Imperiali Cavalieri

Hotel Fori Imperiali Cavalieri

Via Frangipane 34, Rome
4,2
/ 5, op basis van 116 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 5-minute walk of Lupercale and Roman Forum. Colosseum and Piazza Venezia are also within 15 minutes.