Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Santa Francesca Romana

In deze kleine basiliek met de indrukwekkende Italiaanse klokkentoren uit de tiende eeuw zijn waardevolle religieuze kunstwerken en de relieken van de heilige Francisca Romana.

De Santa Francesca Romana is een van de minder bekende antieke schatten van Rome. Deze kleine basiliek werd gebouwd in de tiende eeuw en heeft een kapel uit de vierde eeuw. Bezichtig deze bijzondere kerk en ontdek religieuze kunstwerken en een spectaculaire Romeinse architectuur.

Bewonder de fraaie gebrandschilderde ramen en het mooie ontwerp aan de buitenkant. Let op het plan van deze basiliek met één schip en zijkapellen. De Santa Francesca Romana staat vlak bij een aantal andere antieke Romeinse sites, waaronder het Colosseum.

Deze kerk werd in de zestiende eeuw opnieuw gewijd aan Francisca Romana. Haar relieken worden bewaard in de crypte. De portiek en façade in travertijn werden voltooid in de vroege zeventiende eeuw. Bekijk de schitterende icoon van de Maagd Maria uit de vijfde eeuw.

Neem een kijkje in de kleine kapel die in de vierde eeuw door St. Silvester is gebouwd en gewijd is aan Sint Petrus en Sint Paulus. De Romaanse klokkentoren die bij de kerk hoort, is ongeveer dertig meter hoog.

In vijf minuten wandel je van de Santa Francesca Romana naar het Colosseum. Dit amfitheater werd gebouwd in de eerste eeuw en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Romeinse architectuur. Het Colosseum werd gebruikt voor vermaak, zoals gladiatorengevechten, jacht op dieren en openbare spektakels.

Bezoek de Tempio di Venere e Roma, de tempel van Venus en Rome, naast de basiliek. Op deze plek stond waarschijnlijk een van de grootste tempels van het oude Rome. De tempel werd in de tweede eeuw gebouwd in opdracht van de keizers Hadrianus en Antoninus Pius. Let op de zuilen van grijs Egyptisch graniet die de omtrek van het platform markeren.

De Santa Francesca Romana vind je aan het noordelijke uiteinde van de Via Sacra naast het Forum Romanum. Je kunt de basiliek gratis bezoeken. Vanaf het metrostation Colosseo is het ongeveer tien minuten wandelen.

Boek een rondleiding en stop bij de Santa Francesca Romana, terwijl je het Colosseum en enkele andere bezienswaardigheden van Rome bezoekt.


Gids voor Santa Francesca Romana


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.645 hotels in de buurt van Santa Francesca Romana weergeven
€ 108
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 2.940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

€ 119
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.484 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Repubblica, vlak bij Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 193
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.749 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 137
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.766 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Forum Romanum en Colosseum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
/ 5, op basis van 166 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Caffe Greco en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

Mercure Roma Centro Colosseo

Mercure Roma Centro Colosseo

Via Labicana 144, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.453 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Basilica di San Clemente en Gouden huis van Nero. Ook Parco di Colle Oppio en Cathedra Petri liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 135
Hotel Smeraldo

Hotel Smeraldo

Via dei Chiavari 20, Rome
4,3
/ 5, op basis van 552 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 127
Hotel Centro Cavour

Hotel Centro Cavour

Via Cavour 233, Rome
4,3
/ 5, op basis van 400 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Monti, this property is within a 10-minute walk of Roman Forum and Colosseum. Basilica di Santa Maria Maggiore and Piazza Venezia are also within 15 minutes.