Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Zoek door meer dan 590.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


San Giovanni

Ontdek een van de dichtstbevolkte stadsdelen van Rome en bewonder een spectaculaire basiliek uit de vierde eeuw en een antiek Romeins paleis.

In San Giovanni staan enkele van de mooiste historische gebouwen van Rome. Bezoek San Giovanni in Laterano, de pauselijke aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen. Bewonder de verzameling schitterende schilderijen en wandkleden in deze historische gebouwen. In San Giovanni vind je ook enkele van de leukste winkelgebieden van de stad met verschillende boetieks en vintagemarkten. Bezoek een lokale markt en koop wat wijn, vers fruit en groenten.

Verdiep je in de geschiedenis van de Pauselijk Staat in het Lateraans Paleis. Dit statige gebouw was ooit eigendom van Romeinse edelen. Van de 4de tot de 14de eeuw werd het gebruikt als pauselijk verblijf. Tegenwoordig is het Museo Storico Vaticano in het Lateraans Paleis gevestigd. Verken de site met een Vaticaanse gids en bestudeer fascinerende religieuze documenten en kunstwerken.

Bezoek ook het aangrenzende Palazzo del Laterano uit de vierde eeuw. Binnen zie je de spectaculaire standbeelden van de apostelen. Boven het altaar vind je volgens de overlevering een deel van de tafel van het laatste avondmaal van Christus.

Vlak bij de Sint-Jan van Lateranen liggen de Scala Santa, de heilige trappen op het Piazza di Porta San Giovanni. Naar verluidt daalde Christus deze trappen af tijdens zijn proces. Bewonder de Porta Asinaria, een van de eerste poorten in de Aureliaanse Muur van Rome. In de zesde eeuw wisten de Goten onder leiding van Totila deze poort binnen te dringen om vervolgens op meedogenloze wijze de stad te plunderen.

Loop naar de Via Sannio en zijn drukke markt waar kleding, schoenen, lederwaren en andere artikelen worden verkocht. Winkelen in San Giovanni is vaak goedkoper dan winkelen in de andere, meer centraal gelegen winkeldistricten van Rome.

San Giovanni is bekend als residentiële wijk, maar hier zijn ook veel overblijfselen te vinden uit de religieuze en Romeinse geschiedenis. Je kunt dit historische district bereiken vanaf het metrostation San Giovanni.Geniet tijdens je bezoek ook zeker van het zoete Mont Blanc-gebak of van een profiterole van een traditionele Italiaanse bakkerij.


San Giovanni Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in San Giovanni

Alle 290 hotels in San Giovanni weergeven
Eurostars Roma Aeterna
Eurostars Roma Aeterna

Eurostars Roma Aeterna

Via Casilina, 125/Piazza del Pigneto 9a, Rome
   
  4,1
  / 5, op basis van 1.701 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 5 km afstand van Basilica di Santa Maria Maggiore, Teatro dell'Opera di Roma en Terme di Caracalla. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 5 km afstand.

  Hotel Re di Roma € 72
  Hotel Re di Roma

  Hotel Re di Roma

  Via Vercelli 21, Rome
    
   4,4
   / 5, op basis van 938 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 5 km afstand van Terme di Caracalla, Basilica di Santa Maria Maggiore en Forum Romanum. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Circus Maximus liggen binnen 5 km afstand.

   B&B Basilica Square
   B&B Basilica Square

   B&B Basilica Square

   Piazza di San Giovanni in Laterano, 26, Rome
     
    3,4
    / 5, op basis van 51 beoordelingen
    0.0 van 5.0

    Deze accommodatie in een herenhuis ligt in San Giovanni, binnen 2 km afstand van Porta Portese, Basilica di Santa Maria Maggiore en Terme di Caracalla. Ook Forum Romanum en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 2 km afstand.

    Domus Sessoriana
    Domus Sessoriana

    Domus Sessoriana

    Piazza Santa Croce, Rome
      
     3,9
     / 5, op basis van 322 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 3 km afstand van Basilica di Santa Maria Maggiore, Teatro dell'Opera di Roma en Terme di Caracalla. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 5 km afstand.

     Hotel Cilicia
     Hotel Cilicia

     Hotel Cilicia

     Via Cilicia, 7, Rome
       
      3,8
      / 5, op basis van 66 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 5 km afstand van Terme di Caracalla, Circus Maximus en Forum Romanum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 5 km afstand.

      Le terrazze di San Giovanni € 92
      Le terrazze di San Giovanni

      Le terrazze di San Giovanni

      via emanuele filiberto 150/b, Rome
        
       4,2
       / 5, op basis van 209 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit pension ligt in San Giovanni, binnen 2 km afstand van Porta Portese, Basilica di Santa Maria Maggiore en Terme di Caracalla. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Forum Romanum liggen binnen 3 km afstand.

       A Casa Nostra
       A Casa Nostra

       A Casa Nostra

       via emanuele filiberto, 217, Rome
         
        3,3
        / 5, op basis van 76 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Deze bed & breakfast ligt in San Giovanni, binnen 2 km afstand van Porta Portese, Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Terme di Caracalla en Forum Romanum liggen binnen 2 km afstand.

        Best Western Hotel President
        Best Western Hotel President

        Best Western Hotel President

        Via Emanuele Filiberto 173, Rome
          
         4,1
         / 5, op basis van 429 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 2 km afstand van Porta Portese, Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Terme di Caracalla liggen binnen 3 km afstand.

         Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen San Giovanni