Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Boek een Vlucht + Hotel samen en bespaar tot 18%.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


San Giovanni

Ontdek een van de dichtstbevolkte stadsdelen van Rome en bewonder een spectaculaire basiliek uit de vierde eeuw en een antiek Romeins paleis.

In San Giovanni staan enkele van de mooiste historische gebouwen van Rome. Bezoek San Giovanni in Laterano, de pauselijke aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen. Bewonder de verzameling schitterende schilderijen en wandkleden in deze historische gebouwen. In San Giovanni vind je ook enkele van de leukste winkelgebieden van de stad met verschillende boetieks en vintagemarkten. Bezoek een lokale markt en koop wat wijn, vers fruit en groenten.

Verdiep je in de geschiedenis van de Pauselijk Staat in het Lateraans Paleis. Dit statige gebouw was ooit eigendom van Romeinse edelen. Van de 4de tot de 14de eeuw werd het gebruikt als pauselijk verblijf. Tegenwoordig is het Museo Storico Vaticano in het Lateraans Paleis gevestigd. Verken de site met een Vaticaanse gids en bestudeer fascinerende religieuze documenten en kunstwerken.

Bezoek ook het aangrenzende Palazzo del Laterano uit de vierde eeuw. Binnen zie je de spectaculaire standbeelden van de apostelen. Boven het altaar vind je volgens de overlevering een deel van de tafel van het laatste avondmaal van Christus.

Vlak bij de Sint-Jan van Lateranen liggen de Scala Santa, de heilige trappen op het Piazza di Porta San Giovanni. Naar verluidt daalde Christus deze trappen af tijdens zijn proces. Bewonder de Porta Asinaria, een van de eerste poorten in de Aureliaanse Muur van Rome. In de zesde eeuw wisten de Goten onder leiding van Totila deze poort binnen te dringen om vervolgens op meedogenloze wijze de stad te plunderen.

Loop naar de Via Sannio en zijn drukke markt waar kleding, schoenen, lederwaren en andere artikelen worden verkocht. Winkelen in San Giovanni is vaak goedkoper dan winkelen in de andere, meer centraal gelegen winkeldistricten van Rome.

San Giovanni is bekend als residentiële wijk, maar hier zijn ook veel overblijfselen te vinden uit de religieuze en Romeinse geschiedenis. Je kunt dit historische district bereiken vanaf het metrostation San Giovanni.Geniet tijdens je bezoek ook zeker van het zoete Mont Blanc-gebak of van een profiterole van een traditionele Italiaanse bakkerij.


San Giovanni Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in San Giovanni

Alle 244 hotels in San Giovanni weergeven
99 €
Hotel Re di Roma

Hotel Re di Roma

Via Vercelli 21, Rome
4,4
/ 5, op basis van 521 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 2 km afstand van Happio en Sint-Jan van Lateranen. Ook Terme di Caracalla en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 3 km afstand.

72 €
Eurostars Roma Aeterna

Eurostars Roma Aeterna

Via Casilina, 125/Piazza del Pigneto 9a, Rome
4,0
/ 5, op basis van 728 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Pigneto, binnen 3 km afstand van Porta Maggiore, Sint-Jan van Lateranen en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 5 km afstand.

122 €
Best Western Hotel President

Best Western Hotel President

Via Emanuele Filiberto 173, Rome
4,0
/ 5, op basis van 128 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore, Forum Romanum en Sint-Jan van Lateranen. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Colosseum liggen binnen 2 km afstand.

97 €
Eurostars Hotel Saint John

Eurostars Hotel Saint John

via Matteo Boiardo, 30, Rome
3,9
/ 5, op basis van 379 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore, Forum Romanum en Sint-Jan van Lateranen. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Colosseum liggen binnen 2 km afstand.

123 €
Best Western Plus Hotel Milton Roma

Best Western Plus Hotel Milton Roma

Via E. Filiberto 155, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.183 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 15 minuten lopen van Sint-Jan van Lateranen en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Colosseum liggen binnen 2 km afstand.

Hotel Bled

Hotel Bled

Via S.Croce in Gerusalemme, 40, Rome
2,9
/ 5, op basis van 25 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 15 minuten lopen van Porta Maggiore en Sint-Jan van Lateranen. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 2 km afstand.

Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen San Giovanni