Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Plaza Bib-Rambla

Dit populaire plein in Granada is een ontspannende oase met cafés, restaurants en bloemenverkopers, maar ooit was dit de locatie van verhoren van de inquisitie en van stierengevechten.

De Plaza Bib-Rambla is een van de mooiste pleinen van Granada. Het wordt omringd door negentiende-eeuwse panden en heeft een groot aantal bars, cafés en winkels. De vrolijke en serene sfeer was hier vroeger echter ver te zoeken. Dit populaire plein vormde namelijk ooit het toneel van riddertoernooien, stierengevechten, boekverbrandingen en verhoren en verbrandingen door de Spaanse Inquisitie.

Geniet in een van de cafés van de prachtige Plaza Bib-Rambla, onder het genot van warme chocolademelk met churros. Doop deze repen gesuikerde en gefrituurde deegwaar in kopjes gesmolten chocola voor een echt traditioneel Spaans ontbijt. Loop over het plein om de bezienswaardigheden van dichtbij te bekijken. In het midden staat een zeventiende-eeuwse fontein met vier groteske figuren die water spuwen en met een beeld van Neptunus bovenop. Bekijk ook de uitbundig versierde lantaarnpaal met mythische figuren, waarvan de voet paardenhoeven heeft.

De Plaza Bib-Rambla staat vanwege de vele bloemisten ook bekend als het bloemenplein. Neus rond bij de kraampjes met bloemen, kamerplanten, kruiden en sierbomen. Voor souvenirs kun je terecht bij de winkels op het plein en in de aangrenzende Arabische souk, de Alcaicería. Deze voormalige zijdemarkt is een wirwar van steegjes met kraampjes en winkeltjes. Je kunt er Arabisch handwerk, etnische kleding, souvenirs en delicatessen kopen.

's Avonds kun je op de Plaza Bib-Rambla terecht voor een diner of om wat te drinken. In de zomer stromen de terrassen van de restaurants snel vol. Reserveer daarom een tafel. Tijdens het eten zorgen zingende en dansende straatartiesten vaak voor vermaak. Als je van winkelen houdt, kun je je lol op, want veel van de winkels op en rond het plein blijven tot laat open. 

De Plaza Bib-Rambla ligt in het centrum van Granada. Vanaf de kathedraal loop je er in een paar minuten naartoe. Veel van de stadsbussen stoppen vlak bij het plein. Het is lastig om in het centrum van Granada op straat een parkeerplaats te vinden. Het centrum is niet heel groot en bepaalde stukken zijn alleen toegankelijk voor privéverkeer. Wel is er een parkeerplaats in de Calle de la Paz waar je betaald kunt parkeren.


Plaza Bib-Rambla Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Plaza Bib-Rambla

Alle 1.157 accommodaties in de buurt van Plaza Bib-Rambla weergeven
Melia Granada Hotel € 92
Melia Granada Hotel

Melia Granada Hotel

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Calle Navas, Kathedraal van Granada en Plaza Nueva. Ook Klooster San Jerónimo en Mirador de San Nicolás liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 24 minuten wandelen.

  Eurostars Catedral Hotel € 108
  Eurostars Catedral Hotel

  Eurostars Catedral Hotel

  Calle Carcel Baja 11-13, Granada
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Distrito Centro, vlak bij Calle Gran Via de Colon en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op 10 minuten wandelen. Station Granada ligt op 17 minuten wandelen.

   Hotel Alhambra Palace € 198
   Hotel Alhambra Palace

   Hotel Alhambra Palace

     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Casa-Museo Manuel de Falla, Alhambra en Plaza Nueva. Ook Generalife en Kathedraal van Granada liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 30 minuten wandelen.

    Hotel Anacapri € 95
    Hotel Anacapri

    Hotel Anacapri

      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Distrito Centro, vlak bij Calle Elvira en Plaza Nueva. Ook Kathedraal van Granada en Mirador de San Nicolás liggen op 10 minuten wandelen. Station Granada ligt op 20 minuten wandelen.

     Marquis Hotels Issabel's € 92
     Marquis Hotels Issabel's

     Marquis Hotels Issabel's

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Distrito Centro, op 5 minuten wandelen van Plaza Isabel la Catolica, Plaza Nueva en Kathedraal van Granada. Ook Mirador de San Nicolás en Klooster San Jerónimo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 21 minuten wandelen.

      Barceló Carmen Granada Hotel € 67
      Barceló Carmen Granada Hotel

      Barceló Carmen Granada Hotel

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Distrito Centro, op 10 minuten wandelen van Fuentes de las Batallas en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op 2 km afstand. Station Granada ligt op 26 minuten wandelen.

       Hesperia Granada Hotel € 73
       Hesperia Granada Hotel

       Hesperia Granada Hotel

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit historische hotel ligt in Distrito Centro, op 5 minuten wandelen van Corral del Carbón en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op een kwartiertje wandelen. Station Granada ligt op 22 minuten wandelen.

        Shine Alcaiceria Apartamentos € 100
        Shine Alcaiceria Apartamentos

        Shine Alcaiceria Apartamentos

        Zacatin, 5, Granada
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Distrito Centro, vlak bij Calle Gran Via de Colon en Kathedraal van Granada. Ook Plaza Nueva en Klooster San Jerónimo liggen op 15 minuten wandelen. Station Granada ligt op 22 minuten wandelen.