Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Boek een Vlucht + Hotel samen en bespaar tot 18%.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Pincio

Vanuit de Pincio-tuinen heb je een weergaloos uitzicht op de stad en als je hier bent, is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze tuinen zo geliefd zijn.

In de sierlijke Pincio-tuinen staan meer dan 200 bijzonder gedetailleerde standbeelden van beroemde Italianen. Wandel rond door de tuinen en bewonder de beeldhouwwerken. Ga vervolgens naar het verhoogde 19-eeuwse terras en geniet van het uitzicht over het lagergelegen bruisende plein Piazza del Popolo.

Een van de grootste pleinen van de stad is door middel van een trap verbonden met de sierlijke tuinen op de heuvel Pincio. Deze schilderachtige plek is vernoemd naar de familie Pinci, die in de 4e eeuw eigenaar was van dit stuk grond. In het verleden deed deze plek dienst als begraafplaats. Hier liggen talloze invloedrijke figuren begraven, onder wie keizer Nero.

Laat de drukte van het plein achter je en begin met het verkennen van de tuinen, die beplant zijn met kleurrijke bloemen en sierlijke heggen. De tuinen zijn ontworpen door de 18e-eeuwse architect Giuseppe Valadier, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de klokken op de Sint-Pietersbasiliek. Terwijl je rondloopt, kom je langs 228 bustes van Italiaanse aristocraten en invloedrijke leiders. Let ook op de hoge obelisk, die hier in 1822 werd geplaatst, en de waterklok, die midden in een klein meer op een rots staat.

Als je de paden volgt die de heuvel oplopen, kom je bij het Pincio-terras. Dit terras werd gebouwd in 1816 en ook ontworpen door Valadier. Neem hier even de tijd om te genieten van het mooie uitzicht over het lagergelegen plein en de stad. De uitzichten zijn het mooist rond zonsondergang, wanneer de hemel rood en oranje kleurt en het silhouet van de Monte Mario in de verte wordt benadrukt.

Als je even wilt uitrusten, kun je in een nabijgelegen café plaatsnemen voor een kop koffie of een lekker ijsje.

Pincio wordt door de tuinen van Villa Borghese gescheiden door de eeuwenoude Aureliaanse Muur. Je kunt Pincio bereiken door de metro te nemen naar station Flaminio. Vanaf daar kun je het plein lopend bereiken.


Beste hotelaanbiedingen in Pincio

Alle 4.123 hotels in Pincio weergeven
209 €
River Palace Hotel

River Palace Hotel

Via Flaminia 33, Rome
4,5
/ 5, op basis van 1.544 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Flaminio, binnen 2 km afstand van Santa Maria del Popolo, Villa Borghese en Spaanse Trappen. Ook Nationale galerie voor moderne kunst en Bioparco liggen binnen 2 km afstand.

318 €
Babuino 181 Luxury Suites

Babuino 181 Luxury Suites

Via Del Babuino 181, Rome
4,8
/ 5, op basis van 51 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Piazza del Popolo en Spaanse Trappen. Ook Trevifontein en Villa Borghese liggen binnen 2 km afstand.

201 €
Valadier Hotel

Valadier Hotel

Via Della Fontanella 15, Rome
4,0
/ 5, op basis van 457 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Piazza del Popolo en Spaanse Trappen. Ook Villa Borghese en Pantheon liggen binnen 2 km afstand.

184 €
Hotel Piranesi

Hotel Piranesi

Via del Babuino, 196, Rome
4,2
/ 5, op basis van 106 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Flaminio, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria del Popolo en Spaanse Trappen. Ook Villa Borghese en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand.

122 €
Hotel Forte

Hotel Forte

Via Margutta 61, Rome
4,2
/ 5, op basis van 145 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Flaminio, binnen 10 minuten lopen van Piazza di Spagna en Spaanse Trappen. Ook Trevifontein en Pantheon liggen binnen 2 km afstand.

Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Pincio

Topdeals op vluchten naar Pincio

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.