Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza Venezia

Op een steenworp van het Forum Romanum ligt het Piazza Venezia of Venetiëplein, een prachtige locatie met tal van paleizen, musea en uitkijkplatforms.

Piazza Venezia bezoek je het best in combinatie met het Colosseum en het Forum Romanum, want het bevindt zich aan het einde van de Via dei Fori Imperiali. Dit plein biedt een indrukwekkend zicht.

Betreed het plein en bekijk het Monument van Victor Emanuel II (beter bekend als Altare della Patria) op je linkerkant. Dit gebouw bestaat uit wit marmer en is een eerbetoon aan de man die de vereniging van Italië in het midden van de 19e eeuw wist te verwezenlijken. Voor de bouw van dit enorme, statige monument moest een groot deel van het middeleeuwse centrum van Rome worden vernietigd. Nogal wat Romeinen houden niet van het monument, maar door zijn grootte valt het moeilijk te negeren en het bevat bovendien interessant werk van Italiaanse beeldhouwers zoals Leonardo Bistolfi en Angelo Zanelli.

Achter het imposante ruiterstandbeeld van Victor Emanuel II ligt het indrukwekkende Museo Centrale del Risorgimento Italiano dat de vereniging van Italië en enkele andere beslissende momenten in de geschiedenis van het land belicht. Een glazen lift brengt je naar een uitkijkplatform vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de oude ruïnes in het zuidoosten van Rome. De toegang tot het museum is gratis elke eerste dinsdag van de maand.

Boven op het Monument van Victor Emanuel II ben je even weg van alle drukte en verkeer en geniet je van een mooi zicht op het plein. Het Palazzo Venezia dat ook een belangrijke plaats inneemt op het plein, werd gebouwd in het midden van de 15e eeuw door kardinaal Pietro Barbo, de latere paus Paulus II. Enkele eeuwen later vestigde Mussolini hier zijn kantoor en gebruikte hij het balkon om zijn publiek toe te spreken. Tegenwoordig huisvest dit paleis het Museo del Palazzo di Venezia dat talrijke tentoonstellingen bevat, bijvoorbeeld religieuze schilderijen uit de 14e eeuw, een verzameling antieke Duitse houten beelden en een reeks schilderijen op canvas, zoals De bruiloft te Kana van Francesco Solimena en De dans van de nimfen van Donato Creti.

Het plein telt nog twee kleinere paleizen, het Palazzo Generali en het Palazzo Bonaparte (genoemd naar de moeder van de Franse keizer), die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Piazza Venezia ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Gids voor Piazza Venezia


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.781 hotels in de buurt van Piazza Venezia weergeven
90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.402 beoordelingen
4.5 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

85 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.711 beoordelingen
4.5 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

141 €
Albergo Del Senato

Albergo Del Senato

Piazza Della Rotonda 73, Rome
4,8
/ 5, op basis van 1.002 beoordelingen
3.5 van 5.0

This 19th-century baroque hotel stands on Rome's Piazza della Rotonda, opposite the Pantheon. The Trevi Fountain, Piazza Navona, Campo dei Fiori, the Spanish Steps, and Via del Corso are within walking distance.

85 €
Napoleon Hotel

Napoleon Hotel

Piazza Vittorio Emanuele II 105, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.956 beoordelingen
4.5 van 5.0

Set in a quiet 19th-century building, this family-run hotel is 500 meters from Rome's St Maria Maggiore cathedral, 1 kilometer from the Coliseum, and is opposite the metro.

82 €
River Palace Hotel

River Palace Hotel

Via Flaminia 33, Rome
4,4
/ 5, op basis van 1.406 beoordelingen
4.5 van 5.0

This classically renovated Rome hotel is located in the heart of the city, within walking distance of Piazza del Popolo, Villa Borghese Park, and the Vatican.

71 €
Hotel Nord Nuova Roma

Hotel Nord Nuova Roma

Via Giovanni Amendola, 3, Rome
4,0
/ 5, op basis van 1.262 beoordelingen
3.5 van 5.0

Built in the 1930s, the original façade mirrors the neoclassical furnishings in this Rome hotel, 200 meters from Termini Station and 400 meters from the shops of Via Nazionale.

111 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 2.757 beoordelingen
4.5 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

74 €
9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

Via di Pietra 89a, Rome
4,4
/ 5, op basis van 854 beoordelingen
3.5 van 5.0

Welcoming guests since 1787, this Rome hotel is well-situated for sightseeing, being 300 meters away from the Trevi Fountain and the Pantheon and 900 meters from the Spanish Steps.