Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza Venezia

Op een steenworp van het Forum Romanum ligt het Piazza Venezia of Venetiëplein, een prachtige locatie met tal van paleizen, musea en uitkijkplatforms.

Piazza Venezia bezoek je het best in combinatie met het Colosseum en het Forum Romanum, want het bevindt zich aan het einde van de Via dei Fori Imperiali. Dit plein biedt een indrukwekkend zicht.

Betreed het plein en bekijk het Monument van Victor Emanuel II (beter bekend als Altare della Patria) op je linkerkant. Dit gebouw bestaat uit wit marmer en is een eerbetoon aan de man die de vereniging van Italië in het midden van de 19e eeuw wist te verwezenlijken. Voor de bouw van dit enorme, statige monument moest een groot deel van het middeleeuwse centrum van Rome worden vernietigd. Nogal wat Romeinen houden niet van het monument, maar door zijn grootte valt het moeilijk te negeren en het bevat bovendien interessant werk van Italiaanse beeldhouwers zoals Leonardo Bistolfi en Angelo Zanelli.

Achter het imposante ruiterstandbeeld van Victor Emanuel II ligt het indrukwekkende Museo Centrale del Risorgimento Italiano dat de vereniging van Italië en enkele andere beslissende momenten in de geschiedenis van het land belicht. Een glazen lift brengt je naar een uitkijkplatform vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de oude ruïnes in het zuidoosten van Rome. De toegang tot het museum is gratis elke eerste dinsdag van de maand.

Boven op het Monument van Victor Emanuel II ben je even weg van alle drukte en verkeer en geniet je van een mooi zicht op het plein. Het Palazzo Venezia dat ook een belangrijke plaats inneemt op het plein, werd gebouwd in het midden van de 15e eeuw door kardinaal Pietro Barbo, de latere paus Paulus II. Enkele eeuwen later vestigde Mussolini hier zijn kantoor en gebruikte hij het balkon om zijn publiek toe te spreken. Tegenwoordig huisvest dit paleis het Museo del Palazzo di Venezia dat talrijke tentoonstellingen bevat, bijvoorbeeld religieuze schilderijen uit de 14e eeuw, een verzameling antieke Duitse houten beelden en een reeks schilderijen op canvas, zoals De bruiloft te Kana van Francesco Solimena en De dans van de nimfen van Donato Creti.

Het plein telt nog twee kleinere paleizen, het Palazzo Generali en het Palazzo Bonaparte (genoemd naar de moeder van de Franse keizer), die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Piazza Venezia ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Gids voor Piazza Venezia


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.753 hotels in de buurt van Piazza Venezia weergeven
Hotel Contilia € 79
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Quirinale € 148
  Hotel Quirinale

  Hotel Quirinale

  Via Nazionale 7, Rome
    
   4,1
   / 5, op basis van 2.539 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Piazza della Repubblica en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

   iQ Hotel Roma € 193
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 2.982 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

    Relais Pierret € 181
    Relais Pierret

    Relais Pierret

    Piazza Di Spagna 20, Rome
      
     4,8
     / 5, op basis van 175 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Piazza del Popolo en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

     Palazzo Montemartini € 230
     Palazzo Montemartini

     Palazzo Montemartini

     largo giovanni montemartini, 20, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 356 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 2 km afstand van Piazza della Repubblica en Villa Borghese. Ook Forum Romanum en Pantheon liggen binnen 3 km afstand.

      Hotel Smeraldo € 139
      Hotel Smeraldo

      Hotel Smeraldo

      Via dei Chiavari 20, Rome
        
       4,3
       / 5, op basis van 567 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

       Hotel Duca d'Alba € 154
       Hotel Duca d'Alba

       Hotel Duca d'Alba

       Via Leonina 14, Rome
         
        4,3
        / 5, op basis van 1.783 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Forum Romanum, Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

        Hotel Delle Nazioni € 238
        Hotel Delle Nazioni

        Hotel Delle Nazioni

        Via Poli 7, Rome
          
         4,2
         / 5, op basis van 1.761 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Piazza Colonna, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.