Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn door de eeuwen heen nauwelijks veranderd en zijn ook vandaag nog een populaire plek met leuke cafés en straattheater. 

Het plein wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de barok in Rome. De gevels dateren uit het midden van de 17e eeuw en werden gebouwd door kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in opdracht van paus Innocentius X.

Het Palazzo Pamphili op het Piazza Navona werd in de 17e eeuw door Rainaldi gebouwd als nieuwe woonst voor de paus. Nu bevindt zich hier de Braziliaanse ambassade. De kerk Sant'Agnese in Agone domineert het Piazza Navona en duidt de plaats aan waar de heilige Agnes volgens de overlevering de marteldood stierf. Deze barokke kerk is beroemd om haar koepel, versierd met schilderijen van Ciro Ferri en Sebastiano Corbellini, en de overblijfselen van St. Agnes die onder het altaar begraven liggen. Regelmatig zijn er hier interessante, maar dure, rondleiding met gids volgen.

Wandel naar het midden van het Piazza Navona en bewonder de prachtige Vierstromenfontein (Fontana dei Quattro Fiumi) van Bernini. Aan de voet van de fontein staan vier figuren die verwijzen naar belangrijke wereldrivieren en in het midden van de fontein rijst de Obelisk van Domitianus omhoog. Misschien herken je deze fontein uit de film Angels & Demons die op het boek van Dan Brown gebaseerd is. Aan het andere uiteinde van het Piazza Navona staan nog twee andere fonteinen; de Fontana del Moro van Giacomo della Porta met zijn voet in roze marmer en de Fontana del Nettuno met een beeld van de zeegod Neptunus die vecht met een octopus. Nergens anders in de wereld ligt een plein waar water op zo'n artistieke manier wordt gebruikt.

Piazza Navona is de ideale plek in Rome om te ontspannen. Bemachtig een plekje in een van de cafés en restaurants, zoals het uitstekende Tre Scalini, en beloon jezelf met een lekkere espresso en tartufo. Of geniet van de vele straatartiesten, muzikanten en kunstenaars die zorgen voor een leuke en levendige sfeer. Het Piazza Navona ligt dan wel in een van de oudste buurten van Rome, maar het bruist er altijd van de activiteit.

Het ligt in het centrum van de stad op minder dan 15 minuten van de Trevifontein, die andere fontein die je absoluut gezien moet hebben.Neem de metro en de bus om hier te geraken.


Gids voor Piazza Navona


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.757 hotels in de buurt van Piazza Navona weergeven
Hotel Contilia € 79
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Raphaël-Relais & Châteaux
  Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

  Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

  Largo Febo, Rome
    
   4,5
   / 5, op basis van 602 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Palazzo Altemps en Piazza Navona. Ook Pantheon en Campo de' Fiori liggen binnen 10 minuten lopen.

   Hotel Smeraldo € 139
   Hotel Smeraldo

   Hotel Smeraldo

   Via dei Chiavari 20, Rome
     
    4,3
    / 5, op basis van 570 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

    Albergo Del Senato
    Albergo Del Senato

    Albergo Del Senato

    Piazza Della Rotonda 73, Rome
      
     4,8
     / 5, op basis van 1.097 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Piazza Navona en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.

     Hotel Giulio Cesare
     Hotel Giulio Cesare

     Hotel Giulio Cesare

     Via Degli Scipioni 287, Rome
       
      4,2
      / 5, op basis van 804 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Prati, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria del Popolo en Piazza del Popolo. Ook Villa Borghese en Vaticaanse Musea liggen binnen 2 km afstand.

      Pantheon Royal Suite
      Pantheon Royal Suite

      Pantheon Royal Suite

      Piazza Della Rotonda 7, Rome
        
       4,3
       / 5, op basis van 691 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Deze wellness accommodatie in een herenhuis ligt in Piazza Navona, vlak bij Sant'Eustachio en Pantheon. Ook Piazza Navona en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.

       Starhotels Michelangelo € 160
       Starhotels Michelangelo

       Starhotels Michelangelo

       Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
         
        4,3
        / 5, op basis van 3.169 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Sixtijnse Kapel en Engelenburcht liggen binnen 2 km afstand.

        Navona Suites
        Navona Suites

        Navona Suites

        Corso del Rinascimento, 69, Rome
          
         4,1
         / 5, op basis van 340 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Deze romantische accommodatie in een herenhuis ligt in Piazza Navona, binnen 5 minuten lopen van Palazzo Altemps, Pantheon en Piazza Navona. Ook Campo de' Fiori en Engelenburcht liggen binnen 15 minuten lopen.