Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn door de eeuwen heen nauwelijks veranderd en zijn ook vandaag nog een populaire plek met leuke cafés en straattheater. 

Het plein wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de barok in Rome. De gevels dateren uit het midden van de 17e eeuw en werden gebouwd door kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in opdracht van paus Innocentius X.

Het Palazzo Pamphili op het Piazza Navona werd in de 17e eeuw door Rainaldi gebouwd als nieuwe woonst voor de paus. Nu bevindt zich hier de Braziliaanse ambassade. De kerk Sant'Agnese in Agone domineert het Piazza Navona en duidt de plaats aan waar de heilige Agnes volgens de overlevering de marteldood stierf. Deze barokke kerk is beroemd om haar koepel, versierd met schilderijen van Ciro Ferri en Sebastiano Corbellini, en de overblijfselen van St. Agnes die onder het altaar begraven liggen. Regelmatig zijn er hier interessante, maar dure, rondleiding met gids volgen.

Wandel naar het midden van het Piazza Navona en bewonder de prachtige Vierstromenfontein (Fontana dei Quattro Fiumi) van Bernini. Aan de voet van de fontein staan vier figuren die verwijzen naar belangrijke wereldrivieren en in het midden van de fontein rijst de Obelisk van Domitianus omhoog. Misschien herken je deze fontein uit de film Angels & Demons die op het boek van Dan Brown gebaseerd is. Aan het andere uiteinde van het Piazza Navona staan nog twee andere fonteinen; de Fontana del Moro van Giacomo della Porta met zijn voet in roze marmer en de Fontana del Nettuno met een beeld van de zeegod Neptunus die vecht met een octopus. Nergens anders in de wereld ligt een plein waar water op zo'n artistieke manier wordt gebruikt.

Piazza Navona is de ideale plek in Rome om te ontspannen. Bemachtig een plekje in een van de cafés en restaurants, zoals het uitstekende Tre Scalini, en beloon jezelf met een lekkere espresso en tartufo. Of geniet van de vele straatartiesten, muzikanten en kunstenaars die zorgen voor een leuke en levendige sfeer. Het Piazza Navona ligt dan wel in een van de oudste buurten van Rome, maar het bruist er altijd van de activiteit.

Het ligt in het centrum van de stad op minder dan 15 minuten van de Trevifontein, die andere fontein die je absoluut gezien moet hebben.Neem de metro en de bus om hier te geraken.


Gids voor Piazza Navona


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.162 accommodaties in de buurt van Piazza Navona weergeven
Hotel Contilia € 52
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.182 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hotel Delle Nazioni € 162
  Hotel Delle Nazioni

  Hotel Delle Nazioni

  Via Poli 7, Rome
    
   4,2
   / 5, op basis van 1.808 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen.

   Hotel Raphaël-Relais & Châteaux
   Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

   Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

   Largo Febo, Rome
     
    4,4
    / 5, op basis van 625 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Piazza Navona, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Pantheon en Campo de' Fiori liggen binnen 10 minuten lopen.

    Hotel Smeraldo
    Hotel Smeraldo

    Hotel Smeraldo

    Via dei Chiavari 20, Rome
      
     4,3
     / 5, op basis van 609 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Colosseum en Piazza Navona. Ook Pantheon en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.

     iQ Hotel Roma € 126
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      / 5, op basis van 3.060 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

      Albergo Del Senato
      Albergo Del Senato

      Albergo Del Senato

      Piazza Della Rotonda 73, Rome
        
       4,8
       / 5, op basis van 1.143 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

       Hotel Giulio Cesare
       Hotel Giulio Cesare

       Hotel Giulio Cesare

       Via Degli Scipioni 287, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 832 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Spaanse Trappen en Piazza del Popolo. Ook Trevifontein en Villa Borghese liggen binnen 2 km afstand.

        Pantheon Royal Suite
        Pantheon Royal Suite

        Pantheon Royal Suite

        Piazza Della Rotonda 7, Rome
          
         4,3
         / 5, op basis van 714 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Deze wellness accommodatie in een herenhuis ligt in Piazza Navona, vlak bij Sant'Eustachio en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Piazza Navona liggen binnen 5 minuten lopen.