Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza di Spagna

Dit beroemde plein is de uitgelezen plek om voorbijgangers te observeren, van de zon te genieten en enkele fantastische kunst- en bouwwerken te bewonderen.

Geniet van de drukte van mensen uit de hele wereld rond de fraaie Fontana della Barcaccia op het Piazza di Spagna. Nagenoeg iedereen die Rome bezoekt, komt op een bepaald moment op dit drukke plein. Bewonder de fraaie fontein, beklim de iconische Spaanse Trappen en bekijk de fresco's in de rustieke Franse kerk, de chiesa della Trinità dei Monti.

Wandel door smalle straatjes langs oude appartementblokken en heerlijke restaurants op weg naar dit kleine, ingesloten plein. Dit plein is genoemd naar de Spaanse ambassade bij het Vaticaan en heeft bouwstijlen en -elementen uit heel Europa.

Koop een verfrissend drankje of een ijsje bij een van de nabijgelegen cafés en neem een kijkje bij de Fontana della Barcaccia, ontworpen door Pietro Bernini. Het water van de fontein stroomt over de vorm van een boot, een herinnering aan de grote overstroming van de Tiber in 1598. Aan het uiteinde van de boot staan twee schattige figuren van een zon en een bij. Deze figuren staan symbool voor de machtige familie Barberini. Paus Urbanus VIII die opdracht gaf tot de bouw van de fontein, was lid van deze familie.

Achter de fontein liggen de Spaanse Trappen, de blikvanger van het plein. Hoewel de naam impliceert dat deze trappen Spaans zijn, zijn ze verwarrend genoeg ontworpen door de Italiaan Francesco de Sanctis. Dit netwerk van trappen en hellingen werd gebouwd in 1725 en overbrugt de afstand tussen het plein en de kleine kerk op de heuvel. Ga zitten op een van de stenen treden en kijk omlaag over de mensenmassa op het plein.

Klim verder omhoog naar de kerk op de top, de Chiesa della Trinità dei Monti. Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XII van Frankrijk en werd gewijd in 1585. De meest in het oog springende delen van de kerk zijn de centrale obelisk en de twee klokkentorens die de bescheiden ingang flankeren. Laat je de kans niet ontglippen om hier binnen de mooie fresco's te bekijken. Een van de hoogtepunten hier is de Deposizione van Daniele da Volterra.

Het Piazza di Spagna ligt in het stadsdeel Muncipio II van Rome. Neem de metro naar het station Spagna. Vanaf hier is het nog een korte wandeling in zuidelijke richting.


Gids voor Piazza di Spagna


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.343 accommodaties in de buurt van Piazza di Spagna weergeven
Hotel Contilia € 41
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.217 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hotel Delle Nazioni € 136
  Hotel Delle Nazioni

  Hotel Delle Nazioni

  Via Poli 7, Rome
    
   4,2
   / 5, op basis van 1.824 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Rione II Trevi, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 104
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.114 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

    Hotel Condotti
    Hotel Condotti

    Hotel Condotti

    Via Mario Dè Fiori 37, Rome
      
     4,2
     / 5, op basis van 846 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Rome.

     Hotel Giulio Cesare € 64
     Hotel Giulio Cesare

     Hotel Giulio Cesare

     Via Degli Scipioni 287, Rome
       
      4,2
      / 5, op basis van 853 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Prati, binnen 10 minuten lopen van Spaanse Trappen en Piazza del Popolo. Ook Trevifontein en Villa Borghese liggen binnen 2 km afstand.

      Hotel degli Artisti € 164
      Hotel degli Artisti

      Hotel degli Artisti

      Via degli Artisti 18, Rome
        
       4,8
       / 5, op basis van 341 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 15 minuten lopen van Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma.

       Hotel Quirinale € 100
       Hotel Quirinale

       Hotel Quirinale

       Via Nazionale 7, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.677 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

        River Palace Hotel
        River Palace Hotel

        River Palace Hotel

        Via Flaminia 33, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 1.448 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Flaminio, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Villa Borghese. Ook Piazza del Popolo en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea liggen binnen 15 minuten lopen.