Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza di Spagna

Dit beroemde plein is de uitgelezen plek om voorbijgangers te observeren, van de zon te genieten en enkele fantastische kunst- en bouwwerken te bewonderen.

Geniet van de drukte van mensen uit de hele wereld rond de fraaie Fontana della Barcaccia op het Piazza di Spagna. Nagenoeg iedereen die Rome bezoekt, komt op een bepaald moment op dit drukke plein. Bewonder de fraaie fontein, beklim de iconische Spaanse Trappen en bekijk de fresco's in de rustieke Franse kerk, de chiesa della Trinità dei Monti.

Wandel door smalle straatjes langs oude appartementblokken en heerlijke restaurants op weg naar dit kleine, ingesloten plein. Dit plein is genoemd naar de Spaanse ambassade bij het Vaticaan en heeft bouwstijlen en -elementen uit heel Europa.

Koop een verfrissend drankje of een ijsje bij een van de nabijgelegen cafés en neem een kijkje bij de Fontana della Barcaccia, ontworpen door Pietro Bernini. Het water van de fontein stroomt over de vorm van een boot, een herinnering aan de grote overstroming van de Tiber in 1598. Aan het uiteinde van de boot staan twee schattige figuren van een zon en een bij. Deze figuren staan symbool voor de machtige familie Barberini. Paus Urbanus VIII die opdracht gaf tot de bouw van de fontein, was lid van deze familie.

Achter de fontein liggen de Spaanse Trappen, de blikvanger van het plein. Hoewel de naam impliceert dat deze trappen Spaans zijn, zijn ze verwarrend genoeg ontworpen door de Italiaan Francesco de Sanctis. Dit netwerk van trappen en hellingen werd gebouwd in 1725 en overbrugt de afstand tussen het plein en de kleine kerk op de heuvel. Ga zitten op een van de stenen treden en kijk omlaag over de mensenmassa op het plein.

Klim verder omhoog naar de kerk op de top, de Chiesa della Trinità dei Monti. Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XII van Frankrijk en werd gewijd in 1585. De meest in het oog springende delen van de kerk zijn de centrale obelisk en de twee klokkentorens die de bescheiden ingang flankeren. Laat je de kans niet ontglippen om hier binnen de mooie fresco's te bekijken. Een van de hoogtepunten hier is de Deposizione van Daniele da Volterra.

Het Piazza di Spagna ligt in het stadsdeel Muncipio II van Rome. Neem de metro naar het station Spagna. Vanaf hier is het nog een korte wandeling in zuidelijke richting.


Gids voor Piazza di Spagna


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.637 hotels in de buurt van Piazza di Spagna weergeven
Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
/ 5, op basis van 166 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Caffe Greco en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 193
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.749 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 119
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.484 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Repubblica, vlak bij Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 108
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 2.940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

€ 59
Terrazza del Corso

Terrazza del Corso

22 Via del Corso, Rome
4,2
/ 5, op basis van 60 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, Rome.

Piazza del Popolo (0,2 km) • Villa Borghese (0,8 km) • Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea (0,9 km) • Sint-Pietersbasiliek (1,9 km) • Trevifontein (1 km)

€ 171
Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Via del Lavatore 95, Rome
4,7
/ 5, op basis van 310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II. Ook Pantheon en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 310
Hotel Splendide Royal

Hotel Splendide Royal

Via Di Porta Pinciana 14, Rome
4,6
/ 5, op basis van 1.040 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Museum and Crypt of Capuchins en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

Hotel Piazza Di Spagna

Hotel Piazza Di Spagna

Via Mario dé Fiori 61, Rome
4,2
/ 5, op basis van 187 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Piazza di Spagna, Piazza del Popolo en Trevifontein. Ook Pantheon en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.