Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza di Spagna

Dit beroemde plein is de uitgelezen plek om voorbijgangers te observeren, van de zon te genieten en enkele fantastische kunst- en bouwwerken te bewonderen.

Geniet van de drukte van mensen uit de hele wereld rond de fraaie Fontana della Barcaccia op het Piazza di Spagna. Nagenoeg iedereen die Rome bezoekt, komt op een bepaald moment op dit drukke plein. Bewonder de fraaie fontein, beklim de iconische Spaanse Trappen en bekijk de fresco's in de rustieke Franse kerk, de chiesa della Trinità dei Monti.

Wandel door smalle straatjes langs oude appartementblokken en heerlijke restaurants op weg naar dit kleine, ingesloten plein. Dit plein is genoemd naar de Spaanse ambassade bij het Vaticaan en heeft bouwstijlen en -elementen uit heel Europa.

Koop een verfrissend drankje of een ijsje bij een van de nabijgelegen cafés en neem een kijkje bij de Fontana della Barcaccia, ontworpen door Pietro Bernini. Het water van de fontein stroomt over de vorm van een boot, een herinnering aan de grote overstroming van de Tiber in 1598. Aan het uiteinde van de boot staan twee schattige figuren van een zon en een bij. Deze figuren staan symbool voor de machtige familie Barberini. Paus Urbanus VIII die opdracht gaf tot de bouw van de fontein, was lid van deze familie.

Achter de fontein liggen de Spaanse Trappen, de blikvanger van het plein. Hoewel de naam impliceert dat deze trappen Spaans zijn, zijn ze verwarrend genoeg ontworpen door de Italiaan Francesco de Sanctis. Dit netwerk van trappen en hellingen werd gebouwd in 1725 en overbrugt de afstand tussen het plein en de kleine kerk op de heuvel. Ga zitten op een van de stenen treden en kijk omlaag over de mensenmassa op het plein.

Klim verder omhoog naar de kerk op de top, de Chiesa della Trinità dei Monti. Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XII van Frankrijk en werd gewijd in 1585. De meest in het oog springende delen van de kerk zijn de centrale obelisk en de twee klokkentorens die de bescheiden ingang flankeren. Laat je de kans niet ontglippen om hier binnen de mooie fresco's te bekijken. Een van de hoogtepunten hier is de Deposizione van Daniele da Volterra.

Het Piazza di Spagna ligt in het stadsdeel Muncipio II van Rome. Neem de metro naar het station Spagna. Vanaf hier is het nog een korte wandeling in zuidelijke richting.


Gids voor Piazza di Spagna


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.907 hotels in de buurt van Piazza di Spagna weergeven
134 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.316 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

168 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.659 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

113 €
Hotel Condotti

Hotel Condotti

Via Mario Dè Fiori 37, Rome
4,2
/ 5, op basis van 254 beoordelingen
3.0 van 5.0

These hotel accommodations are located throughout the area in Rome.

209 €
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
/ 5, op basis van 454 beoordelingen
5.0 van 5.0

This impressive 19th-century hotel is set back from Via del Corso, Rome's main thoroughfare, near the Piazza di Spagna (Spanish Steps) and designer shopping on the famous street Via Dei Condotti.

219 €
Hotel Manfredi Suite in Rome

Hotel Manfredi Suite in Rome

Via Margutta 61, Rome
4,6
/ 5, op basis van 370 beoordelingen
3.0 van 5.0

This family-friendly Rome hotel is located in the historical district, within a 10-minute walk of Piazza di Spagna and Piazza del Popolo. Villa Borghese and Colosseum are also within 2 mi (3 km).

162 €
Hotel Mozart

Hotel Mozart

Via dei Greci, 23b, Rome
4,2
/ 5, op basis van 128 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome City Centre, this hotel is within a 10-minute walk of Piazza di Spagna and Piazza del Popolo. Pantheon and Trevi Fountain are also within 15 minutes.

224 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

158 €
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
/ 5, op basis van 181 beoordelingen
4.0 van 5.0

This family-friendly Rome hotel is located in a shopping district, within a 10-minute walk of Palazzo Barberini and Trevi Fountain. Teatro dell'Opera di Roma and Villa Borghese are also within 15 minutes.