Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza di Spagna

Dit beroemde plein is de uitgelezen plek om voorbijgangers te observeren, van de zon te genieten en enkele fantastische kunst- en bouwwerken te bewonderen.

Geniet van de drukte van mensen uit de hele wereld rond de fraaie Fontana della Barcaccia op het Piazza di Spagna. Nagenoeg iedereen die Rome bezoekt, komt op een bepaald moment op dit drukke plein. Bewonder de fraaie fontein, beklim de iconische Spaanse Trappen en bekijk de fresco's in de rustieke Franse kerk, de chiesa della Trinità dei Monti.

Wandel door smalle straatjes langs oude appartementblokken en heerlijke restaurants op weg naar dit kleine, ingesloten plein. Dit plein is genoemd naar de Spaanse ambassade bij het Vaticaan en heeft bouwstijlen en -elementen uit heel Europa.

Koop een verfrissend drankje of een ijsje bij een van de nabijgelegen cafés en neem een kijkje bij de Fontana della Barcaccia, ontworpen door Pietro Bernini. Het water van de fontein stroomt over de vorm van een boot, een herinnering aan de grote overstroming van de Tiber in 1598. Aan het uiteinde van de boot staan twee schattige figuren van een zon en een bij. Deze figuren staan symbool voor de machtige familie Barberini. Paus Urbanus VIII die opdracht gaf tot de bouw van de fontein, was lid van deze familie.

Achter de fontein liggen de Spaanse Trappen, de blikvanger van het plein. Hoewel de naam impliceert dat deze trappen Spaans zijn, zijn ze verwarrend genoeg ontworpen door de Italiaan Francesco de Sanctis. Dit netwerk van trappen en hellingen werd gebouwd in 1725 en overbrugt de afstand tussen het plein en de kleine kerk op de heuvel. Ga zitten op een van de stenen treden en kijk omlaag over de mensenmassa op het plein.

Klim verder omhoog naar de kerk op de top, de Chiesa della Trinità dei Monti. Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XII van Frankrijk en werd gewijd in 1585. De meest in het oog springende delen van de kerk zijn de centrale obelisk en de twee klokkentorens die de bescheiden ingang flankeren. Laat je de kans niet ontglippen om hier binnen de mooie fresco's te bekijken. Een van de hoogtepunten hier is de Deposizione van Daniele da Volterra.

Het Piazza di Spagna ligt in het stadsdeel Muncipio II van Rome. Neem de metro naar het station Spagna. Vanaf hier is het nog een korte wandeling in zuidelijke richting.


Gids voor Piazza di Spagna


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.927 hotels in de buurt van Piazza di Spagna weergeven
179 €
Mozart Hotel Rome

Mozart Hotel Rome

Via dei Greci, 23b, Rome
4,2
/ 5, op basis van 122 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Piazza di Spagna en Spaanse Trappen. Ook Pantheon en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

219 €
Hotel Manfredi Suite in Rome

Hotel Manfredi Suite in Rome

Via Margutta 61, Rome
4,6
/ 5, op basis van 370 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Piazza di Spagna en Piazza del Popolo. Ook Villa Borghese en Colosseum liggen binnen 3 km afstand.

155 €
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
/ 5, op basis van 181 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen.

209 €
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
/ 5, op basis van 450 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Pieta, Spaanse Trappen en Pantheon. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.654 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Trajan's Market liggen binnen 2 km afstand.

119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Quirinale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trajan's Market liggen binnen 15 minuten lopen.

113 €
Hotel Condotti

Hotel Condotti

Via Mario Dè Fiori 37, Rome
4,2
/ 5, op basis van 251 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, vlak bij Piazza di Spagna en Spaanse Trappen. Ook Trevifontein en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.