Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza della Rotonda

Het iconische Pantheon en de schitterende fontein zijn de publiekstrekkers van dit levendige plein in het hart van het historische centrum van Rome.

Kom naar het Piazza della Rotonda om de symbolische bezienswaardigheden te bewonderen. Het magnifieke Pantheon is de blikvanger van het plein en staat aan de zuidzijde. Er grenzen ook verschillende caféterrassen aan het plein, ideaal om mensen te observeren tegen een achtergrond van een indrukwekkende architectuur.

Het Piazza della Rotonda is tegenwoordig een elegant plein, maar in de negentiende eeuw was het een bruisende markt. Hier kwamen de marktkramers met de meeste uiteenlopende waren, van gekooide vogels tot vis en groente. In opdracht van Paus Pius VII werd de markt verplaatst waardoor de architecturale schoonheid van het plein meer tot zijn recht kon komen.

Midden op het plein staat de Fontana del Pantheon, gekroond met een Egyptische obelisk. De fontein werd in 1575 ontworpen door Giacomo della Porta en in 1711 werd de obelisk toegevoegd door Filippo Barigioni. Let op de minutieus uitgevoerde grotesken en het wapenschild. Bekijk ook de hiërogliefen op de obelisk die nog stammen uit de tijd van de Egyptische farao Ramses II.

Bezoek het Pantheon, een van de meest herkenbare monumenten van het antieke Rome en gebouwd in de tijd dat keizer Hadrianus aan de macht was. Neem de tijd om de schitterende portico te bewonderen met een zuilengang met zestien Korinthische zuilen. Binnen ontdek je een ronde tempel, gedecoreerd met een glanzende marmeren vloer en beelden van Bijbelse figuren. Als je naar boven kijkt zie je hoe het licht naar binnen komt via de enorme oculus. De tempel was aanvankelijk gewijd aan de klassieke goden, maar in het jaar 608 werd het een christelijke kerk, de Santa Maria ad Martyres.

Neem plaats op het terras van een café of restaurant en bestel wat te drinken terwijl je de mix van lokale bewoners en toeristen observeert. Vergeet niet om je camera mee te nemen om foto's te maken van de fontein, het Pantheon en de pastelkleurige huizen. Je kunt ook wat te eten en te drinken kopen in een van de nabijgelegen winkels en dan op de trappen van de fontein gaan zitten.

Er stoppen verschillende bussen bij het Piazza della Rotonda in de buurt, maar je raakt er gemakkelijker te voet. Het ligt op slechts tien minuten wandelen vanaf de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Piazza Venezia en de Trevifontein.

Het Pantheon is dagelijks geopend, behalve op enkele feestdagen, en de toegang is gratis. Van zondag tot vrijdag kun je een geleide rondleiding nemen tegen betaling. Je moet het hele jaar door wel rekening houden met wachtrijen.


Gids voor Piazza della Rotonda


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.925 hotels in de buurt van Piazza della Rotonda weergeven
134 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.316 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

209 €
Albergo Del Senato

Albergo Del Senato

Piazza Della Rotonda 73, Rome
4,8
/ 5, op basis van 554 beoordelingen
3.0 van 5.0

This 19th-century baroque hotel stands on Rome's Piazza della Rotonda, opposite the Pantheon. The Trevi Fountain, Piazza Navona, Campo dei Fiori, the Spanish Steps, and Via del Corso are within walking distance.

168 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.659 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

151 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.564 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

224 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

190 €
Hotel Abruzzi

Hotel Abruzzi

Piazza Della Rotonda 69, Rome
4,3
/ 5, op basis van 135 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Navona, this hotel is steps from Santa Maria Sopra Minerva and Pantheon. Piazza Navona and Trevi Fountain are also within 10 minutes.

226 €
Hotel Sole al Pantheon

Hotel Sole al Pantheon

Piazza Della Rotonda 63, Rome
4,3
/ 5, op basis van 292 beoordelingen
4.0 van 5.0

Frescoes from the 17th century line the terracotta-floored lobby of this Rome hotel, a favorite of celebrating couples; located 50 meters from the Pantheon and 500 meters from Piazza Navona.