Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Piazza della Rotonda

Het iconische Pantheon en de schitterende fontein zijn de publiekstrekkers van dit levendige plein in het hart van het historische centrum van Rome.

Kom naar het Piazza della Rotonda om de symbolische bezienswaardigheden te bewonderen. Het magnifieke Pantheon is de blikvanger van het plein en staat aan de zuidzijde. Er grenzen ook verschillende caféterrassen aan het plein, ideaal om mensen te observeren tegen een achtergrond van een indrukwekkende architectuur.

Het Piazza della Rotonda is tegenwoordig een elegant plein, maar in de negentiende eeuw was het een bruisende markt. Hier kwamen de marktkramers met de meeste uiteenlopende waren, van gekooide vogels tot vis en groente. In opdracht van Paus Pius VII werd de markt verplaatst waardoor de architecturale schoonheid van het plein meer tot zijn recht kon komen.

Midden op het plein staat de Fontana del Pantheon, gekroond met een Egyptische obelisk. De fontein werd in 1575 ontworpen door Giacomo della Porta en in 1711 werd de obelisk toegevoegd door Filippo Barigioni. Let op de minutieus uitgevoerde grotesken en het wapenschild. Bekijk ook de hiërogliefen op de obelisk die nog stammen uit de tijd van de Egyptische farao Ramses II.

Bezoek het Pantheon, een van de meest herkenbare monumenten van het antieke Rome en gebouwd in de tijd dat keizer Hadrianus aan de macht was. Neem de tijd om de schitterende portico te bewonderen met een zuilengang met zestien Korinthische zuilen. Binnen ontdek je een ronde tempel, gedecoreerd met een glanzende marmeren vloer en beelden van Bijbelse figuren. Als je naar boven kijkt zie je hoe het licht naar binnen komt via de enorme oculus. De tempel was aanvankelijk gewijd aan de klassieke goden, maar in het jaar 608 werd het een christelijke kerk, de Santa Maria ad Martyres.

Neem plaats op het terras van een café of restaurant en bestel wat te drinken terwijl je de mix van lokale bewoners en toeristen observeert. Vergeet niet om je camera mee te nemen om foto's te maken van de fontein, het Pantheon en de pastelkleurige huizen. Je kunt ook wat te eten en te drinken kopen in een van de nabijgelegen winkels en dan op de trappen van de fontein gaan zitten.

Er stoppen verschillende bussen bij het Piazza della Rotonda in de buurt, maar je raakt er gemakkelijker te voet. Het ligt op slechts tien minuten wandelen vanaf de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Piazza Venezia en de Trevifontein.

Het Pantheon is dagelijks geopend, behalve op enkele feestdagen, en de toegang is gratis. Van zondag tot vrijdag kun je een geleide rondleiding nemen tegen betaling. Je moet het hele jaar door wel rekening houden met wachtrijen.


Gids voor Piazza della Rotonda


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.761 hotels in de buurt van Piazza della Rotonda weergeven
Hotel Contilia € 79
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

  Albergo Del Senato € 264
  Albergo Del Senato

  Albergo Del Senato

  Piazza Della Rotonda 73, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 1.097 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Piazza Navona en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.

   Hotel Raphaël-Relais & Châteaux € 482
   Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

   Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

   Largo Febo, Rome
     
    4,5
    / 5, op basis van 602 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Palazzo Altemps en Piazza Navona. Ook Pantheon en Campo de' Fiori liggen binnen 10 minuten lopen.

    Hotel Delle Nazioni € 238
    Hotel Delle Nazioni

    Hotel Delle Nazioni

    Via Poli 7, Rome
      
     4,2
     / 5, op basis van 1.766 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Piazza Colonna, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

     Hotel Smeraldo € 139
     Hotel Smeraldo

     Hotel Smeraldo

     Via dei Chiavari 20, Rome
       
      4,3
      / 5, op basis van 570 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

      Pantheon Royal Suite € 170
      Pantheon Royal Suite

      Pantheon Royal Suite

      Piazza Della Rotonda 7, Rome
        
       4,3
       / 5, op basis van 691 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Deze wellness accommodatie in een herenhuis ligt in Piazza Navona, vlak bij Sant'Eustachio en Pantheon. Ook Piazza Navona en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.

       Monti Palace Hotel € 183
       Monti Palace Hotel

       Monti Palace Hotel

       Via Cavour, n.185, Rome
         
        4,5
        / 5, op basis van 755 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van San Pietro in Vincoli, Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora. Ook Santa Prassede en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

        Hotel Giulio Cesare € 154
        Hotel Giulio Cesare

        Hotel Giulio Cesare

        Via Degli Scipioni 287, Rome
          
         4,2
         / 5, op basis van 804 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Prati, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria del Popolo en Piazza del Popolo. Ook Villa Borghese en Vaticaanse Musea liggen binnen 2 km afstand.