Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De grootste kerk in België is een verbluffend voorbeeld van gotische architectuur en herbergt heel wat Europese meesterwerken.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de grootste kerk van België. Laat je verbazen door het gevoel van ruimte en rust in het uitgestrekte schip van de kerk of bezichtig een paar van de mooiste werken van de Antwerpse kunstenaar Rubens. Prachtige glas-in-loodramen en standbeelden dragen bij tot de stelling dat de kathedraal een van de mooiste in Europa zou zijn.

Je ziet de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal al van ver voordat je de enorme houten deuren en de sierlijke stenen gevel nadert. De 123 meter lange toren domineert de skyline van de stad. 169 jaar lang werd er aan de kathedraal gebouwd, tussen 1352 en 1521. Het gebouw bestrijkt een oppervlakte van 1 hectare, waardoor het meteen het grootste in zijn soort is in België of Nederland.

Houd even halt op het plein net voor de ingang en bewonder de hoge gotische bogen en de zeer fijn afgewerkte standbeelden in de gevel zelf. Aan de voet van de zuidelijke torenspits zie je een monument van de architect van de kerk, Jan Appelmans.

Ook binnen is de bouwstijl even indrukwekkend. Het gebouw bevat niet minder dan zeven schepen, het grootste daarvan is het centrale schip. Tel de 48 witte marmeren zuilen langs de gang naar het altaar.

De altaarstukken zijn van de hand van de bekendste kunstenaar van Antwerpen, Rubens. Vier van zijn religieuze meesterwerken, waaronder de Kruisoprichting en de Triptiek van de Verrijzenis van Christus, zijn in de kathedraal te bezichtigen. Kijk naar boven terwijl je rondwandelt en je wordt getrakteerd op prachtig glas-in-loodwerk. Honderdachtentwintig ramen waarvan 55 gebrandschilderd glas weerkaatsen kleur in het interieur van de kerk. Een van de ramen vertelt het Laatste Avondmaal van Rombouts. Ook het marmeren standbeeld van Madonna met Kind, gemaakt door de anonieme 'Meester van de Maaslandse marmeren madonna's', is het vermelden waard.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is elke dag open, maar op zondag wel wat minder lang. Ze ligt dicht bij de Grote Markt in het historische hart van Antwerpen. Je kan te voet gaan of de tram nemen naar de Melkmarkt. Je betaalt een kleine toegangsprijs voor de kathedraal.


Beste hotelaanbiedingen in Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Alle 403 accommodaties in de buurt van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal weergeven
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 112
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Koningin Astridplein 7, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en Zoo van Antwerpen. Ook De Keyserlei en Opera Vlaanderen liggen op 10 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 4 minuten wandelen.

  Hotel 't Sandt Antwerpen € 150
  Hotel 't Sandt Antwerpen

  Hotel 't Sandt Antwerpen

  Zand 13-19, Antwerpen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch Centrum, op 5 minuten wandelen van Museum Plantin-Moretus en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op 23 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 23 minuten wandelen.

   Hotel Julien € 161
   Hotel Julien

   Hotel Julien

   Korte Nieuwstraat 24, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Historisch Centrum, op 5 minuten wandelen van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Rubenshuis en Zoo van Antwerpen liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 16 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 17 minuten wandelen.

    Hotel Rubens - Grote Markt € 129
    Hotel Rubens - Grote Markt

    Hotel Rubens - Grote Markt

    Oude Beurs 29, Antwerpen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vleeshuis, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Zoo van Antwerpen en Museum aan de Stroom liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 18 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 19 minuten wandelen.

     NH Collection Antwerp Centre € 84
     NH Collection Antwerp Centre

     NH Collection Antwerp Centre

     Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Antwerpen ligt op 15 minuten wandelen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.

      Hotel FRANQ € 127
      Hotel FRANQ

      Hotel FRANQ

      Kipdorp 10-12, Antwerpen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Antwerpen ligt op 10 minuten wandelen van St.-Carolus Borromeuskerk, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Museum aan de Stroom liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 14 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 16 minuten wandelen.

       Hilton Antwerp Old Town € 134
       Hilton Antwerp Old Town

       Hilton Antwerp Old Town

       Groenplaats 32, Antwerpen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen op 10 minuten wandelen. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op 18 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 19 minuten wandelen.

        PREMIER SUITES PLUS Antwerp € 92
        PREMIER SUITES PLUS Antwerp

        PREMIER SUITES PLUS Antwerp

        Appelmansstraat 31, Antwerpen, Antwerp
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.