Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II

Bewonder dit schitterend witte gebouw en de enorme bronzen beelden van dit indrukwekkende monument.

Dit nationale monument voor Victor Emmanuel II is een van de opvallendste monumenten van Rome en de opinies erover waren verdeeld. Sommigen zijn helemaal gewonnen voor het kolossale bronzen ruiterstandbeeld en de minutieuze versieringen, maar anderen vinden het te opzichtig en te overdreven. Ga het zelf bekijken en vorm je eigen mening. Ontdek de verraderlijke geschiedenis van de eenwording van Italië in het nabijgelegen museum en neem de lift naar het dak voor een van de beste uitzichten over de stad.

Il Vittoriano werd voltooid in 1925 en werd gebouwd ter ere van de eerste koning van Italië aan wie de vorming van een verenigd Italiaans koninkrijk in 1861 werd toegeschreven. Het 70 meter hoge gebouw is opgebouwd uit dik, glanzend wit marmer en is vanaf verschillende punten in de hele stad te zien.

Wandel over het plein naar het monument en bekijk het vergulde bronzen beeld van de voormalige koning. Dit 12 meter hoge standbeeld staat boven een altaar dat versierd is met reliëfs van de 14 belangrijkste steden van Italië. Betuig je respect aan de oorlogshelden bij de eeuwige vlam direct voor het altaar. De vlam markeert het graf van de onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog en is een aangrijpend eerbetoon aan alle gevallen soldaten die nooit zijn geïdentificeerd.

Klim de brede trap op naar het hoofdgebouw. Dit gebouw wordt gedragen door hoge

Korinthische zuilen en is versierd met kronkelende motieven en afbeeldingen van goden. Aan beide zijden van het dak doemen twee bronzen vierspannen op die worden gemend door Victoria, de Romeinse godin van de overwinning. Deze beeldhouwwerken staan symbool voor eenheid en vrijheid in het hele land.

Maak van de gelegenheid gebruik om wat spectaculaire foto's te maken boven aan de trap voordat je binnenstapt in het aangrenzende Museo Centrale del Risorgimento. Bezoek hier de verschillende exposities die de bloederige veldslagen en conflicten die uiteindelijk leidden tot de eenwording van Italië, in beeld brengen.

Neem voor je weggaat nog even de Roma dal Cielo-lift naar de top van het monument. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de hele stad en heb je ook een mooi uitzicht op de beelden en fonteinen beneden.

Het Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II staat op het Piazza Venezia. Het is te voet bereikbaar vanuit het centrum of je kunt een bus nemen. Het monument is dagelijks geopend en de toegang is gratis.


Gids voor Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.755 hotels in de buurt van Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II weergeven
Hotel Contilia € 79
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Quirinale € 148
  Hotel Quirinale

  Hotel Quirinale

  Via Nazionale 7, Rome
    
   4,1
   / 5, op basis van 2.534 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Piazza della Repubblica en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

   iQ Hotel Roma € 193
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 2.978 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

    Relais Pierret € 181
    Relais Pierret

    Relais Pierret

    Piazza Di Spagna 20, Rome
      
     4,8
     / 5, op basis van 175 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Piazza del Popolo en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

     Palazzo Montemartini € 222
     Palazzo Montemartini

     Palazzo Montemartini

     largo giovanni montemartini, 20, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 356 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 2 km afstand van Piazza della Repubblica en Villa Borghese. Ook Forum Romanum en Pantheon liggen binnen 3 km afstand.

      Hotel Smeraldo € 139
      Hotel Smeraldo

      Hotel Smeraldo

      Via dei Chiavari 20, Rome
        
       4,3
       / 5, op basis van 567 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

       Hotel Duca d'Alba € 154
       Hotel Duca d'Alba

       Hotel Duca d'Alba

       Via Leonina 14, Rome
         
        4,3
        / 5, op basis van 1.782 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Forum Romanum, Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

        Hotel Artemide € 270
        Hotel Artemide

        Hotel Artemide

        Via Nazionale 22, Rome
          
         4,8
         / 5, op basis van 2.086 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 15 minuten lopen.