Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II

Bewonder dit schitterend witte gebouw en de enorme bronzen beelden van dit indrukwekkende monument.

Dit nationale monument voor Victor Emmanuel II is een van de opvallendste monumenten van Rome en de opinies erover waren verdeeld. Sommigen zijn helemaal gewonnen voor het kolossale bronzen ruiterstandbeeld en de minutieuze versieringen, maar anderen vinden het te opzichtig en te overdreven. Ga het zelf bekijken en vorm je eigen mening. Ontdek de verraderlijke geschiedenis van de eenwording van Italië in het nabijgelegen museum en neem de lift naar het dak voor een van de beste uitzichten over de stad.

Il Vittoriano werd voltooid in 1925 en werd gebouwd ter ere van de eerste koning van Italië aan wie de vorming van een verenigd Italiaans koninkrijk in 1861 werd toegeschreven. Het 70 meter hoge gebouw is opgebouwd uit dik, glanzend wit marmer en is vanaf verschillende punten in de hele stad te zien.

Wandel over het plein naar het monument en bekijk het vergulde bronzen beeld van de voormalige koning. Dit 12 meter hoge standbeeld staat boven een altaar dat versierd is met reliëfs van de 14 belangrijkste steden van Italië. Betuig je respect aan de oorlogshelden bij de eeuwige vlam direct voor het altaar. De vlam markeert het graf van de onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog en is een aangrijpend eerbetoon aan alle gevallen soldaten die nooit zijn geïdentificeerd.

Klim de brede trap op naar het hoofdgebouw. Dit gebouw wordt gedragen door hoge

Korinthische zuilen en is versierd met kronkelende motieven en afbeeldingen van goden. Aan beide zijden van het dak doemen twee bronzen vierspannen op die worden gemend door Victoria, de Romeinse godin van de overwinning. Deze beeldhouwwerken staan symbool voor eenheid en vrijheid in het hele land.

Maak van de gelegenheid gebruik om wat spectaculaire foto's te maken boven aan de trap voordat je binnenstapt in het aangrenzende Museo Centrale del Risorgimento. Bezoek hier de verschillende exposities die de bloederige veldslagen en conflicten die uiteindelijk leidden tot de eenwording van Italië, in beeld brengen.

Neem voor je weggaat nog even de Roma dal Cielo-lift naar de top van het monument. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de hele stad en heb je ook een mooi uitzicht op de beelden en fonteinen beneden.

Het Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II staat op het Piazza Venezia. Het is te voet bereikbaar vanuit het centrum of je kunt een bus nemen. Het monument is dagelijks geopend en de toegang is gratis.


Gids voor Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.181 accommodaties in de buurt van Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II weergeven
Hotel Contilia € 52
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.186 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hotel Delle Nazioni € 177
  Hotel Delle Nazioni

  Hotel Delle Nazioni

  Via Poli 7, Rome
    
   4,2
   / 5, op basis van 1.810 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 126
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.066 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

    Monti Palace Hotel € 121
    Monti Palace Hotel

    Monti Palace Hotel

    Via Cavour, n.185, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 804 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Via del Boschetto en San Pietro in Vincoli. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen.

     The K Boutique Hotel € 134
     The K Boutique Hotel

     The K Boutique Hotel

     Largo Visconti Venosta, 228, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 168 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit wellness hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Colosseum, Forum Romanum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

      Hotel Cosmopolita € 110
      Hotel Cosmopolita

      Hotel Cosmopolita

      Via Santa Eufemia, 5, Rome
        
       4,0
       / 5, op basis van 2.046 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen.

       Hotel Capo d'Africa € 205
       Hotel Capo d'Africa

       Hotel Capo d'Africa

       Via Capo d'Africa 54, Rome
         
        4,7
        / 5, op basis van 1.147 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Celio, binnen 15 minuten lopen van Colosseum en Forum Romanum. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand.

        UNA Hotel Roma € 130
        UNA Hotel Roma

        UNA Hotel Roma

        Via Giovanni Amendola, 57, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 2.061 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen.