Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museum voor Moderne Kunst (Moderna museet)

Bewonder hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw en geniet van heerlijk eten in een bijzonder gewaardeerd restaurant in dit museum in het centrum van Stockholm.

In dit Museum voor Moderne Kunst (Moderna Museet) tref je werken van Europese meesters en hedendaagse Zweedse kunstenaars aan naast een uitgebreide collectie multimediakunst en foto's. Bezoek de wisselende tentoonstellingen met de 130.000 kunstwerken van het museum.

Hou eerst even halt op de vierde verdieping. Ontdek werken van Edvard Munch en Wassily Kandinsky in de tentoonstelling Vroeg modernisme tot de jaren 1940. De tentoonstelling Tijdperk na de oorlog tot de jaren 1970 bestrijkt de periode van het expressionisme tot popart. Hoogtepunten zijn onder andere Apollo van Henri Matisse en Monogram van Robert Rauschenberg. De tentoonstelling Minimalisme en Hedendaagse Kunst bevat onder andere beeldhouwwerken van Eva Hesse en foto's van Barbara Kruger.

Surf naar de officiële website van het museum voor meer informatie over tijdelijke tentoonstellingen. Een voorbeeld was de tentoonstelling De Supersurrealisten, met Het Raadsel van Wilhelm Tell van Salvador Dalí, een kunstwerk dat zelden het museum verlaat. Ga op zoek naar de Moment-tentoonstellingen, die de nadruk leggen op individuele kunstenaars. Deze tentoonstellingen kunnen een enkele dag, maar ook verschillende maanden duren.

In 1993 braken dieven in het museum in en namen schilderijen van Picasso en Georges Braque mee. Zoek het schilderij van Henri Matisse, De Tuin, dat onlangs werd teruggevonden meer dan 25 jaar nadat het in 1987 was gestolen.

Jongere bezoekers aan het museum zullen meer hebben aan de gratis evenementen 'Gezinszondag'. Kunstdocenten nemen kinderen van 2 tot en met 14 jaar mee op een rondleiding door de tentoonstellingen waarna ze de kans krijgen om te schilderen in het atelier van het museum. In het restaurant van het museum kan je genieten van lekkers dat geïnspireerd is op de Zweedse televisiekok Malin Söderström. Je hebt daar ook een prachtig uitzicht op de stadsdelen Djurgården en Östermalm.

Het Museum voor Moderne Kunst, op Skeppsholmen, ligt op zo'n 15 minuten wandelen van de Koningstuin. Het Centraal Station ligt op zo'n 30 minuten wandelen. Net buiten de ingang van het museum kan je je wagen achterlaten op plaatsen met een parkeermeter, maar die zijn snel bezet. Openbare bussen zijn een stuk gemakkelijker.

Moderna Museet is open van dinsdag tot en met zondag, behalve op bepaalde nationale feestdagen. Surf naar de website van het museum voor meer informatie. Bezoekers jonger dan 18 jaar mogen gratis binnen. Van juli tot september kan je gratis rondleidingen in het Engels meevolgen. Of je kan ook een audiogids huren tegen betaling.


Museum van moderne Kunst Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Museum van moderne Kunst

Alle 547 accommodaties in de buurt van Museum van moderne Kunst weergeven
At Six € 154
At Six

At Six

Brunkebergstorg 6, Stockholm, Stockholms Laen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Norrmalm, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Opera en Stockholms Slott. Ook Nationaal museum (Nationalmuseum) en Stureplan liggen op 15 minuten wandelen. Tramhalte Sergels Torg ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Tramhalte Kungsträdgården is het 6 minuten wandelen.

  Clarion Hotel Stockholm € 90
  Clarion Hotel Stockholm

  Clarion Hotel Stockholm

  Ringvaegen 98, Stockholm
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Sodermalm, op 2 km afstand van Vitabergsparken Park en Ericsson Globe. Ook Stockholms Slott en Tele2 Arena liggen op 3 km afstand. Metrostation Skanstull ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Medborgarplatsen is het 10 minuten wandelen.

   Downtown Camper by Scandic € 137
   Downtown Camper by Scandic

   Downtown Camper by Scandic

   Brunkebergstorg 9, Stockholm
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Norrmalm, op 5 minuten wandelen van Drottninggatan en Koninklijke Opera. Ook Stockholms Slott en Konserthuset liggen op 10 minuten wandelen. Tramhalte Sergels Torg ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Tramhalte Kungsträdgården is het 5 minuten wandelen.

    Radisson Blu Waterfront Hotel € 103
    Radisson Blu Waterfront Hotel

    Radisson Blu Waterfront Hotel

    Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Norrmalm, op 10 minuten wandelen van Stockholm Waterfront Congress Centre en Stadhuis van Stockholm (Stockholms stadshus). Ook Konserthuset en Koninklijke Opera liggen op een kwartiertje wandelen. Centraal Station Stockholm ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Stockholm City is het 5 minuten wandelen.

     Scandic Gamla Stan € 94
     Scandic Gamla Stan

     Scandic Gamla Stan

     Lilla Nygatan 25, Stockholm
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gamla Stan, op 15 minuten wandelen van Stockholms Slott en Koninklijke Opera. Ook Nationaal museum (Nationalmuseum) en Stadhuis van Stockholm (Stockholms stadshus) liggen op 2 km afstand. Metrostation Gamla stan ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Slussen is het 7 minuten wandelen.

      Scandic Park € 110
      Scandic Park

      Scandic Park

      Karlavägen 43, Stockholm
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Ostermalm, op 2 km afstand van Stureplan, Koninklijke Opera en Nationaal museum (Nationalmuseum). Ook Medeltidsmuseum en Stockholms Slott liggen op 2 km afstand. Metrostation Stadium ligt op 7 minuten wandelen en naar Metrostation Tekniska högskolan is het 10 minuten wandelen.

       Grand Hôtel Stockholm € 276
       Grand Hôtel Stockholm

       Grand Hôtel Stockholm

       Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Norrmalm, op 10 minuten wandelen van Nationaal museum (Nationalmuseum), Stockholms Slott en Koninklijke Opera. Ook Vasamuseum en Konserthuset liggen op 2 km afstand. Metrostation Kungsträdgården ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Tramhalte Nybroplan is het 7 minuten wandelen.

        Scandic Anglais € 114
        Scandic Anglais

        Scandic Anglais

        Humlegårdsgatan 23, Stockholm
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Ostermalm, op 10 minuten wandelen van Stureplan en Konserthuset. Ook Koninklijke Opera en Olympisch stadion van Stockholm liggen op een kwartiertje wandelen. Metrostation Östermalmstorg ligt op 6 minuten wandelen en naar Tramhalte Kungsträdgården is het 8 minuten wandelen.