Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Area Sacra di Largo Argentina

Ontdek enkele van de oudste ruïnes van de stad en bezoek de plek waar Julius Caesar werd vermoord.

Largo di Torre Argentina is een fascinerende archeologische site met zuilen en altaarstukken die soms zelfs uit de vierde eeuw v. Chr stammen. Hoewel er nu vooral veel zwerfkatten rondlopen, werd deze site ooit bewoond door Romeinen die hier meerdere tempels bouwden. Verken de restanten van deze tempels en de ruïnes van de Curia di Pompeo, het gebouw waar de meedogenloze Romeinse generaal Julius Caesar werd vermoord.

Deze antieke site werd opgegraven tijdens bouwwerkzaamheden in de jaren twintig van de vorige eeuw en omvat vier tempels uit de tijd van de Romeinse Republiek. Hoewel je niet meer binnen mag, heb je vanaf de weg nog steeds een goed zicht op de hoge zuilen, stenen muren en oude trappen.

Bestudeer de overgebleven zuilen en bouwmaterialen die ooit deel uitmaakten van verschillende oude tempels. Het best bewaard gebleven exemplaar is het grote, rechthoekige gebouw aan de noordzijde van de site. Deze tempel staat op een verhoogd platform en heeft twee zuilenrijen die naar een gebogen altaar aan één uiteinde leiden.

Van de twee meest zuidelijk gelegen gebouwen is nog maar weinig over. De vorm van de afgeronde tempel in het midden van de Area Sacra is gemakkelijker te herkennen. Kijk naar de trap die omhoog leidt naar de plaats waar meerdere zuilen een cirkel vormen.

Wandel over het voetpad naast het terrein en zoek naar de verzameling ruwe witte stenen die tegen de oostelijke muur liggen. Deze stenen maakten ooit deel uit van het grote Curia di Pompeo waar de senaat vergaderde en het aangrenzende theater. Dit indrukwekkende bouwwerk is vooral bekend als de plek waar Julius Caesar werd vermoord in 44 v. Chr.

Het Area Sacra di Largo Argentina kun je bereiken vanaf het centrum met de bus naar het plein Largo Di Torre Argentina. De bezichtiging is gratis. Als je nog wat tijd over hebt, kun je ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen kattenopvang die zorgt voor de meer dan tweehonderd katten die de ruïnes bevolken. De vrijwilligers van dit centrum werken onvermoeibaar om de katten gezond te houden en ze zijn altijd erg dankbaar als ze steun krijgen.


Gids voor Largo di Torre Argentina


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.751 hotels in de buurt van Largo di Torre Argentina weergeven
Hotel Contilia € 79
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.145 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Forum Romanum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Smeraldo € 139
  Hotel Smeraldo

  Hotel Smeraldo

  Via dei Chiavari 20, Rome
    
   4,3
   / 5, op basis van 567 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

   Hotel Quirinale € 148
   Hotel Quirinale

   Hotel Quirinale

   Via Nazionale 7, Rome
     
    4,1
    / 5, op basis van 2.539 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Piazza della Repubblica en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

    Relais Pierret € 181
    Relais Pierret

    Relais Pierret

    Piazza Di Spagna 20, Rome
      
     4,8
     / 5, op basis van 175 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Municipio Roma I, binnen 15 minuten lopen van Piazza di Spagna, Piazza del Popolo en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

     iQ Hotel Roma € 193
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      / 5, op basis van 2.982 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 2 km afstand.

      Palazzo Montemartini € 230
      Palazzo Montemartini

      Palazzo Montemartini

      largo giovanni montemartini, 20, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 356 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Municipio Roma I, binnen 2 km afstand van Piazza della Repubblica en Villa Borghese. Ook Forum Romanum en Pantheon liggen binnen 3 km afstand.

       Hotel Navona
       Hotel Navona

       Hotel Navona

       Via dei Sediari 8, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 509 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Sant'Ivo alla Sapienza en Piazza Navona. Ook Pantheon en Campo de' Fiori liggen binnen 10 minuten lopen.

        Relais Maddalena € 267
        Relais Maddalena

        Relais Maddalena

        Piazza della Maddalena, 6, Rome
          
         4,6
         / 5, op basis van 125 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Deze gezinsvriendelijke accommodatie in een herenhuis in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pantheon en Piazza Navona. Ook Campo de' Fiori en Musei Capitolini liggen binnen 2 km afstand.