Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Area Sacra di Largo Argentina

Ontdek enkele van de oudste ruïnes van de stad en bezoek de plek waar Julius Caesar werd vermoord.

Largo di Torre Argentina is een fascinerende archeologische site met zuilen en altaarstukken die soms zelfs uit de vierde eeuw v. Chr stammen. Hoewel er nu vooral veel zwerfkatten rondlopen, werd deze site ooit bewoond door Romeinen die hier meerdere tempels bouwden. Verken de restanten van deze tempels en de ruïnes van de Curia di Pompeo, het gebouw waar de meedogenloze Romeinse generaal Julius Caesar werd vermoord.

Deze antieke site werd opgegraven tijdens bouwwerkzaamheden in de jaren twintig van de vorige eeuw en omvat vier tempels uit de tijd van de Romeinse Republiek. Hoewel je niet meer binnen mag, heb je vanaf de weg nog steeds een goed zicht op de hoge zuilen, stenen muren en oude trappen.

Bestudeer de overgebleven zuilen en bouwmaterialen die ooit deel uitmaakten van verschillende oude tempels. Het best bewaard gebleven exemplaar is het grote, rechthoekige gebouw aan de noordzijde van de site. Deze tempel staat op een verhoogd platform en heeft twee zuilenrijen die naar een gebogen altaar aan één uiteinde leiden.

Van de twee meest zuidelijk gelegen gebouwen is nog maar weinig over. De vorm van de afgeronde tempel in het midden van de Area Sacra is gemakkelijker te herkennen. Kijk naar de trap die omhoog leidt naar de plaats waar meerdere zuilen een cirkel vormen.

Wandel over het voetpad naast het terrein en zoek naar de verzameling ruwe witte stenen die tegen de oostelijke muur liggen. Deze stenen maakten ooit deel uit van het grote Curia di Pompeo waar de senaat vergaderde en het aangrenzende theater. Dit indrukwekkende bouwwerk is vooral bekend als de plek waar Julius Caesar werd vermoord in 44 v. Chr.

Het Area Sacra di Largo Argentina kun je bereiken vanaf het centrum met de bus naar het plein Largo Di Torre Argentina. De bezichtiging is gratis. Als je nog wat tijd over hebt, kun je ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen kattenopvang die zorgt voor de meer dan tweehonderd katten die de ruïnes bevolken. De vrijwilligers van dit centrum werken onvermoeibaar om de katten gezond te houden en ze zijn altijd erg dankbaar als ze steun krijgen.


Gids voor Largo di Torre Argentina


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.176 accommodaties in de buurt van Largo di Torre Argentina weergeven
Hotel Contilia € 52
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.186 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hotel Delle Nazioni € 177
  Hotel Delle Nazioni

  Hotel Delle Nazioni

  Via Poli 7, Rome
    
   4,2
   / 5, op basis van 1.810 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen.

   Hotel Smeraldo € 90
   Hotel Smeraldo

   Hotel Smeraldo

   Via dei Chiavari 20, Rome
     
    4,3
    / 5, op basis van 611 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Colosseum en Piazza Navona. Ook Pantheon en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.

    iQ Hotel Roma € 126
    iQ Hotel Roma

    iQ Hotel Roma

    Via Firenze, 8, Rome
      
     4,7
     / 5, op basis van 3.066 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

     Monti Palace Hotel € 121
     Monti Palace Hotel

     Monti Palace Hotel

     Via Cavour, n.185, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 804 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Via del Boschetto en San Pietro in Vincoli. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen.

      Hotel Raphaël-Relais & Châteaux € 216
      Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

      Hotel Raphaël-Relais & Châteaux

      Largo Febo, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 626 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Piazza Navona, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Pantheon en Campo de' Fiori liggen binnen 10 minuten lopen.

       Albergo Del Senato € 186
       Albergo Del Senato

       Albergo Del Senato

       Piazza Della Rotonda 73, Rome
         
        4,8
        / 5, op basis van 1.149 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

        The K Boutique Hotel € 134
        The K Boutique Hotel

        The K Boutique Hotel

        Largo Visconti Venosta, 228, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 168 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Colosseum, Forum Romanum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.