Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Koninklijke Paleis

De vroegere officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie zal je in de ban houden met al de pracht en praal.

Het Spaanse Koninklijke Paleis (Palacio Real) is een van de grootste paleizen in West-Europa. Het paleis is bekend om het extravagante interieur en de duizelingwekkende collectie van meubels, kunst, wapens, harnassen en toebehoren die je aantreft in de 3400 kamers. Met de bouw van het paleis dat je nu ziet, werd in 1738 gestart nadat de vorige koninklijke residentie op dezelfde plaats in 1734 was afgebrand. Vandaag woont de Spaanse koninklijke familie niet langer in het paleis.

Loop de 70 treden van de grote trap op naar de zeer minutieus versierde banketzalen en vertrekken. Ze werden ingericht onder leiding van koning Karel III en behoren tot de meest indrukwekkende in Europa. Je kan ook zijn persoonlijke vertrekken bezoeken, met de luxueuze meubelen en de meesterlijke kunstwerken.

Ga verder naar de troonzaal waar je een van de mooiste fresco's van Giambattista Tiépolo, de Glorie van Spanje, naast sierlijke kroonluchters, spiegels en tapijten kan bewonderen. Ga naar de Zaal van de Hellebaardiers waar je nog een ander werk van Tiepolo kan bezichtigen of bewonder in de Koninklijke Kapel het elegante marmer en de gouden versieringen. In de Koninklijke Bibliotheek kan je zeldzame oude boeken en kranten inkijken. Je vindt er ook kaarten, tekeningen en een selectie Stradivarius-violen.

Verken de Schilderijengalerij en bewonder er werken van Velázquez, Caravaggio, El Greco, Goya en anderen. Of wandel langs het schitterende koninklijke wapenarsenaal. Je kan er wapens bewonderen die honderden jaren lang door de koningen van Spanje en hun familie werden gebruikt. In de Koninklijke Apotheek kan je oude medicijnflesjes, opbergkasten en benodigdheden zien.

Het Koninklijke Paleis ligt in het centrum van Madrid en het dichtstbijzijnde metrostation is Ópera. Bezoekers kunnen zelf de kamers bezichtigen of ze kunnen voor een extraatje een rondleiding meevolgen. Het paleis is elke dag open, behalve op nationale feestdagen.


Koninklijk paleis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Koninklijk paleis

Alle 2.702 accommodaties in de buurt van Koninklijk paleis weergeven
Hotel RIU Plaza España € 109
Hotel RIU Plaza España

Hotel RIU Plaza España

C/ Gran Via, 84, Madrid
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Moncloa-Aravaca, vlak bij Plaza de España - Koninklijk Paleis, Plaza de España en Gran Via. Ook Teatro Coliseum en Teatro Lope de Vega liggen op 5 minuten wandelen. Plaza de Espana Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Ventura Rodriguez Station is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Atlantico Madrid € 116
  Hotel Atlantico Madrid

  Hotel Atlantico Madrid

  Gran Via 38, Madrid, Madrid
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Plaza de Callao, Gran Via en Teatro Lara. Ook Teatro Rialto en Teatro Lope de Vega liggen op 5 minuten wandelen. Callao Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Gran Via Station is het 3 minuten wandelen.

   Hotel Regina € 79
   Hotel Regina

   Hotel Regina

   Alcala 19, Madrid, Madrid
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Palacio de la Equitativa, Casino de Madrid en Iglesia de las Calatravas. Ook Real Academia de Bellas Artes de San Fernando en Sala Alcalá 31 liggen op 5 minuten wandelen. Sevilla Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Sol Station is het 5 minuten wandelen.

    Gran Vía Capital € 129
    Gran Vía Capital

    Gran Vía Capital

    Gran Via 48, Madrid, Madrid
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Centro, op 10 minuten wandelen van Plaza de Callao, Plaza de España en Plaza Mayor. Ook Koninklijk paleis en Plaza de Cibeles liggen op 2 km afstand. Santo Domingo Station en Callao Station liggen op 2 minuten wandelen.

     Petit Palace Plaza Mayor € 73
     Petit Palace Plaza Mayor

     Petit Palace Plaza Mayor

     C/ Mayor 46, Madrid, Madrid
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Mercado de San Miguel en Plaza Mayor. Ook Puerta del Sol en Catedral de la Almudena liggen op 10 minuten wandelen. Opera Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Sol Station is het 6 minuten wandelen.

      Iberostar Las Letras Gran Via € 135
      Iberostar Las Letras Gran Via

      Iberostar Las Letras Gran Via

      Gran Via 11, Madrid, Madrid
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, op 10 minuten wandelen van Gran Via, Puerta del Sol en Paseo del Prado. Ook Museo Nacional Thyssen-Bornemisza en Teatro Lara liggen op 10 minuten wandelen. Gran Via Station en Sevilla Station liggen op 5 minuten wandelen.

       Dear Hotel Madrid € 109
       Dear Hotel Madrid

       Dear Hotel Madrid

       Gran Via 80, Madrid
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in het centrum van Madrid.

        Teatro Coliseum (0,1 km) • Plaza de España (0,2 km) • Teatro Lope de Vega (0,2 km) • Gran Via (0,7 km) • Koninklijk paleis (0,8 km) Plaza de Espana Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Santo Domingo Station is het 4 minuten wandelen.

        Hotel Emperador € 130
        Hotel Emperador

        Hotel Emperador

        Gran Via 53, Madrid, Madrid
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Plaza de España - Koninklijk Paleis, Gran Via en Teatro Lope de Vega. Ook Plaza de España en Teatro Rialto liggen op 5 minuten wandelen. Santo Domingo Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Callao Station is het 3 minuten wandelen.