De Kleine Zeemeermin

Het standbeeld van het hoofdpersonage uit een van Denemarkens meest favoriete sprookjes hoort al meer dan een eeuw tot de populairste attracties in Kopenhagen.

Dit beeldje in de haven van Kopenhagen is erg geliefd door de inwoners van de stad. Al een eeuw zit De Kleine Zeemeermin op haar rots en verwelkomt ze alle bezoekers van de Deense hoofdstad. Dit standbeeld is het icoon van Kopenhagen en het is een van de populairste fotolocaties in de stad. Er heerst vaak een drukte door de vele toeristen die De Kleine Zeemeermin willen bezichtigen, zeker op een zonnige dag.

Het kleine bronzen beeldje is gemaakt naar het personage uit het wereldberoemde Deense sprookje over een onbeantwoorde liefde. In het verhaal staat een jonge zeemeermin haar mooie stem af aan een zeeheks in ruil voor benen, zodat ze op zoek kan gaan naar de prins waarop ze verliefd was geworden. Als de prins echter besluit om met een prinses te trouwen, weigert ze hem te doden en de betovering te verbreken zodat ze terug kan gaan naar zee.De Kleine Zeemeermin werd geschreven door de beroemde Deense schrijver Hans Christian Andersen die in de 19e eeuw in Kopenhagen leefde. Een tip: lees de oorspronkelijke versie van het verhaal voordat je Denemarken bezoekt.

Het beeldje staat aan de Langelinie, een pittoreske wandelpromenade die van de haven naar een parkje loopt. Deze promenade is een van de beste plekken in de stad voor een leuke, rustige wandeling. Luister naar de schelle roep van de meeuwen en kijk hoe de cruiseschepen aanmeren aan de kades in de haven. Breng je picknick mee en geniet van een paar gezellige uren bij het water in het Langelinie Park.

Bezoekers wordt gevraagd om het beeldje niet te beklimmen. In de afgelopen eeuw is De Kleine Zeemeermin helaas al meerdere malen beschadigd. Ze werd zelfs twee keer onthoofd. In 2003 werd ze met explosieven van de rots geblazen, een zware klus aangezien ze 175 kilo weegt.

De Kleine Zeemeermin bevindt zich op een kleine afstand van het stadscentrum en is gemakkelijk te bereiken met de fiets of te voet. Het metrostation Østerport ligt op korte loopafstand van het beeld. Als je met de wagen komt, kun je tegen betaling parkeren in de haventerminal.


Verken meer van Kopenhagen (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Kleine Zeemeermin


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Kleine Zeemeermin

Alle hotels in de buurt van Kleine Zeemeermin weergeven