Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

De Kleine Zeemeermin

Het standbeeld van het hoofdpersonage uit een van Denemarkens meest favoriete sprookjes hoort al meer dan een eeuw tot de populairste attracties in Kopenhagen.

Dit beeldje in de haven van Kopenhagen is erg geliefd door de inwoners van de stad. Al een eeuw zit De Kleine Zeemeermin op haar rots en verwelkomt ze alle bezoekers van de Deense hoofdstad. Dit standbeeld is het icoon van Kopenhagen en het is een van de populairste fotolocaties in de stad. Er heerst vaak een drukte door de vele toeristen die De Kleine Zeemeermin willen bezichtigen, zeker op een zonnige dag.

Het kleine bronzen beeldje is gemaakt naar het personage uit het wereldberoemde Deense sprookje over een onbeantwoorde liefde. In het verhaal staat een jonge zeemeermin haar mooie stem af aan een zeeheks in ruil voor benen, zodat ze op zoek kan gaan naar de prins waarop ze verliefd was geworden. Als de prins echter besluit om met een prinses te trouwen, weigert ze hem te doden en de betovering te verbreken zodat ze terug kan gaan naar zee.De Kleine Zeemeermin werd geschreven door de beroemde Deense schrijver Hans Christian Andersen die in de 19e eeuw in Kopenhagen leefde. Een tip: lees de oorspronkelijke versie van het verhaal voordat je Denemarken bezoekt.

Het beeldje staat aan de Langelinie, een pittoreske wandelpromenade die van de haven naar een parkje loopt. Deze promenade is een van de beste plekken in de stad voor een leuke, rustige wandeling. Luister naar de schelle roep van de meeuwen en kijk hoe de cruiseschepen aanmeren aan de kades in de haven. Breng je picknick mee en geniet van een paar gezellige uren bij het water in het Langelinie Park.

Bezoekers wordt gevraagd om het beeldje niet te beklimmen. In de afgelopen eeuw is De Kleine Zeemeermin helaas al meerdere malen beschadigd. Ze werd zelfs twee keer onthoofd. In 2003 werd ze met explosieven van de rots geblazen, een zware klus aangezien ze 175 kilo weegt.

De Kleine Zeemeermin bevindt zich op een kleine afstand van het stadscentrum en is gemakkelijk te bereiken met de fiets of te voet. Het metrostation Østerport ligt op korte loopafstand van het beeld. Als je met de wagen komt, kun je tegen betaling parkeren in de haventerminal.


Gids voor Kleine Zeemeermin


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 158 hotels in de buurt van Kleine Zeemeermin weergeven
85 €
Hotel Østerport

Hotel Østerport

Oslo Plads 5, Copenhagen
3,2
/ 5, op basis van 386 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in the heart of Copenhagen, this hotel is within a 15-minute walk of Design Museum Denmark, Danish National Gallery, and Frederik's Church. Little Mermaid and Rosenborg Castle are also within 15 minutes.

199 €
Amaliegade 45 Front

Amaliegade 45 Front

Amaliegade 45, Copenhagen
3.5 van 5.0

Located in Nyhavn - Amalienborg, this apartment is within a 5-minute walk of Gefion Fountain and Amalienborg Palace. Frederik's Church and Little Mermaid are also within 10 minutes.

105 €
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen
4,2
/ 5, op basis van 1.255 beoordelingen
4.0 van 5.0

This hotel is housed in a converted warehouse, dating from 1787, in the heart of Copenhagen on the harbour waterfront where old schooners and yachts moor, with the Queen's palace, Amalienborg, a close neighbor.

136 €
Phoenix Copenhagen

Phoenix Copenhagen

Bredgade 37, Copenhagen
3,9
/ 5, op basis van 354 beoordelingen
4.0 van 5.0

Set in the city's old financial district, the Phoenix Copenhagen hotel puts guests in a prime position for watching the changing of the guard at Amalienborg, a short walk away. The hotel is also a 5-minute walk from waterside Nyhavn with its colorful townhouses, restaurants, and bars.

142 €
Adina Apartment Hotel Copenhagen

Adina Apartment Hotel Copenhagen

Amerika Plads 7, Copenhagen
4,4
/ 5, op basis van 823 beoordelingen
4.0 van 5.0

This modern apart-hotel is located in Copenhagen's new harbourside development, 500 meters from the International Ferry Terminal and near the Copenhagen Cruise Port.
The Little Mermaid, Kastellet

75 €
Wakeup Copenhagen Borgergade

Wakeup Copenhagen Borgergade

Borgergade 9, Copenhagen
4,0
/ 5, op basis van 539 beoordelingen
2.0 van 5.0

Located in the heart of Copenhagen, this eco-friendly hotel is within a 10-minute walk of Copenhagen Amber Museum, Nyhavn, and Round Tower. Frederik's Church and Amalienborg Palace are also within 10 minutes.

310 €
Amagertorv 33

Amagertorv 33

Amagertorv 33, 2 Sal, Copenhagen
3.5 van 5.0

Located in the heart of Copenhagen, this apartment is within a 5-minute walk of Stork Fountain and Stroeget. Round Tower and Christiansborg Palace are also within 10 minutes.

Copenhagen Zone

Copenhagen Zone

Læssøesgade 12, 1th, Copenhagen
5,0
/ 5, op basis van 1 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Norrebro, this apartment is within a 15-minute walk of Faelledparken and Danish National Gallery. Stroeget and Rosenborg Castle are also within 1 mi (2 km).